Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 811
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Coś tu cisza ? Może przerwę ją troszkę. Chciałam się z Wami podzielić pewnym wykonawcą, bo wprowadził mnie w stan szoku i ten szok mnie trzyma cały czas. Chodzi o schody. Myśleliśmy o drewnianych, ale niestety nie sprawdzą się u nas bo mamy psa... To jest piesek postury małego źrebaka albo cielaka ... jak kto woli :), więc schody drewniane odpadają bo swoim pazurem wielkości pojego małego palca zwyczajnie porysuje je w pierwszym dniu po przeprowadzce. Piesek rasy dog niemiecki, piękny piesek, kocham go, ale.... niszczyciel w domu :( .

Schody obłożyliśmy więc płytkami gresowymi i powstał dylemat jakie barierki. Może najpierw opisze jak te schody wyglądają. Są dwuzabiegowe. W jedna strone ze trzy metry, w durga stronę ze trzy metry. Mała antresolka wielkości metra. Takie zwykłe, najzwyklejsze schody jakich wiele.

Zaczeliśmy zbierać wyceny tylko na barierki i załamalismy ręce. Jezu jakie to drogie..... Takie zwykłe schody, a wołają sobie 5000 wzwyż :(. Znowu też nie takie zwydziwiane bo stal niezdzewna połączona z drewnem. Takie teraz modne. A że mi się podobają to takie chcę mieć :). Zrezygnowani stwierdziliśmy - TRUDNO! Trzeba barierki zrobić samemu. Po przerobieniu lekcji jak się robi barierki i z czego, okazało się, że na sam materiał pójdzie 2500 zł. Przyzwyczailiśmy się do tej kwoty. Trzeba to trzeba i tak mniej niż wszystkie inne wyceny.

Parę dni temu od koleżanki w pracy dostałam nr telefonu do pana który jej robił całe schody razem z barierkami i kazała mi do niego zadzwonić, żeby sie choć zorjętować... po raz kolejny. Twierdziła że będe zadowolona. No dobra. Zadzwoniłam. Po krótkim opisaniu jak moje schody wyglądają, ile mają długości i jakie bym chciała.... Pan powiedział kwote. I tu oniemiałam, zatkało mnie bo powiedział kwote "to będzie od 800 do 1000 zł, ale musze to zaobaczyć". W szoku zadzwoniłąm do męża. Mąż jeszcze raz do niego i umówili się na wizję tych schodów w domu. Wczoraj Pan u nas był, pokazł zdjęcia, a my trochę żeśmy zaczeli wydziwiać tj, schody z jedną poręczą w całości czyli drewno "kręcone" (czytaj poręcz droższa), rurki oczywiście nierdzewka i plus do tego mała bramka na dole pod schodami, zamykająca własnie pod tymi schodami naszego psa, co by nie straszył naszych gości. Pan w ogóle popatrzył na te schody cos tam se narysował pomierzył i powiedziął kwotę. Kopara nam opadła:) 1400 zł za wszystko.

Jeszcze jedno, schody wychodzą mu piękne, bo z szoku pojechaliśmy jeszcze wczoraj do tej mojej kolezanki, żeby na własne oczy obejrzeć u niej jego dzieło. No maskara, oczywiście Pan robi u nas te barierki. Jeśli ktoś będzie zainetresowany namiarami na Pana to na priva wyślę. Proszę tylko o informację taką. Pan działa w Rzeszowie i okolicach. Nie zaszkodzi chyba również zadzwonić do niego i zapytać jeśli miejscowość była by trochę dalej. pozdrawiam :)

https://forum.murator.pl/topic/158576-patryk-i-my/page/15/#findComment-5177917

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
U nas intensywne prace nad rozmieszczeniem lamp, kontaktów i włączników światła, gdyż od poniedziałku wchodzi ekipa od poddasza. Trwają też wybory jaka wanna i prysznic do górnej łazienki i gdzie będą umiejscowione. Podobnie inne łazienkowe akcesoria:) Trwają prace na papierze. Zeskanuję i wkleję jak skończymy, ale czy będzie to wersja ostateczna - nie wiadomo. Niestety przecieka komin koło górnej łazienki. Trzeba zawezwać ekipę od dachu, aby przed wykończeniem poddasza coś z tym fantem zrobiła. Okna i rolety będą montowane w najbliższy czwartek, ponoć to robota jednodniowa. Koszt wykończenia poddasza ok. 35 tysięcy, w tym wliczone są materiały. Ściany ze stelaży, wełna kładziona podwójnie, wykończenie z rigipsu. Chyba nic nie pokręciłam, ale ja to się na tym nie znam. Wiem za to, że się cieszę, że znowu będzie ruch na budowie:)
https://forum.murator.pl/topic/158576-patryk-i-my/page/15/#findComment-5262094