agusiazet 19.12.2011 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Od środy nasza poprzednia ekipa zabiera się za robienie ścianek działowych na poddaszu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 21.12.2011 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Plany uległy zmianie, ponieważ rigipsów nie można, czy też nie powinno robić się bez wylewek i tynków, więc chyba się weźmiemy za instalacje i okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 23.12.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Wesołych Świąt Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 04.01.2012 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Dzięki serdeczne za życzenia:) Dzisiaj mąż zamawia okna na cały dom w firmie oknoplast, szyby antywłamaniowe + rolety zewnętrzne. Zamówienie będzie realizowane w marcu, nawet nie przypuszczałam, że tyle trzeba będzie czekać! Domówiliśmy też jedno okno dachowe do górnego pokoju z balkonem, może dzisiaj zostanie zamontowane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 04.01.2012 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Oryginalne i ciekawe krzesła do jadalni: http://a.imageshack.us/img713/3636/hest204lrg.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 04.01.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Dzięki serdeczne za życzenia:) Dzisiaj mąż zamawia okna na cały dom w firmie oknoplast, szyby antywłamaniowe + rolety zewnętrzne. Zamówienie będzie realizowane w marcu, nawet nie przypuszczałam, że tyle trzeba będzie czekać! Domówiliśmy też jedno okno dachowe do górnego pokoju z balkonem, może dzisiaj zostanie zamontowane:) Dobrze wiedzieć, że to taki długi czas oczekiwania.To w tej sytuacji my weźmiemy się za organizowanie kredytu i wyceny od firm oknowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 04.01.2012 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Na marzec mamy też umówioną ekipę do adaptacji poddasza! Trzeba kasę gromadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 06.01.2012 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Dodatkowe okno dachowe w pokoju z balkonem zamontowane, zrobiło się tam na prawdę jasno. Zdjęcia mam, ale wkleję potem. Okna na parter domu zamówione razem z roletami zewnętrznymi, do montażu na koniec maca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 07.01.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 agusiazet dobrze wyczytałam, że oknoplast z Krakowa to wasza firma od okien. Jakie dokładnie okna zamawialiście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 07.01.2012 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Tak, dobrze wyczytałaś. Zamówiliśmy okna w kolorze dąb bagienny z zewnątrz, od wewnątrz biały (ale już dzisiaj pani dzwoniła, ze może być problem z roletami w kolorze dębu bagiennego, więc alternatywnie daliśmy złoty dąb) z szybą antywłamaniową, w ilości 11 sztuk (w tym dwa okna balkonowe), za kwotę 17 000 zł. 10 000 koszt okien, 7 000 koszt rolet zewnętrznych, antywłamaniowych. Okna chyba 5 szybowe. Szyby o współczynniku przenikania ciepła 1,42. Klamki i uszczelki białe od wewnątrz, uszczelki czarne od zewnątrz. Czas oczekiwania na realizację zamówienia do 20 marca br. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milena123 10.01.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 witam Dąb bagienny to piękny kolor Taki własnie zamówiliśmy, ale w innej firmie z podkarpacia, o profilu coś jak "paltinium evolution" w oknoplaście. Czekaliśmy na nie 1 miesiąc. Na początku po zamontowaniu okien, troszkę się przestarszyłam, bo przy czerwonym kolorze cegłówek, okna wprost wydawały mi się czarne.... byłam troszkę zniesmaczona swoim wyborem. No ale myślałam sobie, trudno, kupione muszą być. Teraz kiedy jest juz elewacja, co prawda narazie pomalowana jest na biało, bo kolor będzie dopiero na wiosnę, okna nabrały pięknego ciemnego brązu. Wyglądają super. No i dobrałam też w tym kolorze rolety z innej firmy. Całość kosztowała nas 7 950 okna i niecałe 7 000 rolety. Złoty dąb tez jest piękny Do Waszego patryczkowego dachu będą sie pięknie komponować. Chciałam Was tylko przestrzec żeby pilnowac sobie montażu okien. U mnie się tak stało, że jedno okno tarasowe, w salonie, oczywiście w patryku zostało zamonotowane o 1,5 cm niżej niz to drugie. Niby niewiele i nie rzuca sie to w oczy, jednym slowem pierdoła, ale teraz wyszedł problem, czego sie nie spodziewaliśmy. Kupiliśmy płytki i wyszło że własnie to okno, obnizone, bedzie się otwierac dosłownie na styk z płytkami, zostanie jekieś 0,5 cm odstępu. Gdybyśmy kupili grubsze płytki, a takie się zdazaja na rynku, niestety to okno nie otworzyłoby się wcale... na etapie kiedy sie ma juz tynki, wylewkę, kucie wokół okna i podnoszenie go o te 1,5 czy nawet 1 cm to masakra no i dodatkowe koszty.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 10.01.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 milena123 czy można wiedzieć z jakiej firmy macie okna i rolety?My jesteśmy na etapie oglądania ofert rożnych firm.Czy masz swój dziennik budowy, gdzie można by zobaczyć waszego Patryka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 10.01.2012 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 witam Dąb bagienny to piękny kolor Taki własnie zamówiliśmy, ale w innej firmie z podkarpacia, o profilu coś jak "paltinium evolution" w oknoplaście. Czekaliśmy na nie 1 miesiąc. Na początku po zamontowaniu okien, troszkę się przestarszyłam, bo przy czerwonym kolorze cegłówek, okna wprost wydawały mi się czarne.... byłam troszkę zniesmaczona swoim wyborem. No ale myślałam sobie, trudno, kupione muszą być. Teraz kiedy jest juz elewacja, co prawda narazie pomalowana jest na biało, bo kolor będzie dopiero na wiosnę, okna nabrały pięknego ciemnego brązu. Wyglądają super. No i dobrałam też w tym kolorze rolety z innej firmy. Całość kosztowała nas 7 950 okna i niecałe 7 000 rolety. Złoty dąb tez jest piękny Do Waszego patryczkowego dachu będą sie pięknie komponować. Chciałam Was tylko przestrzec żeby pilnowac sobie montażu okien. U mnie się tak stało, że jedno okno tarasowe, w salonie, oczywiście w patryku zostało zamonotowane o 1,5 cm niżej niz to drugie. Niby niewiele i nie rzuca sie to w oczy, jednym slowem pierdoła, ale teraz wyszedł problem, czego sie nie spodziewaliśmy. Kupiliśmy płytki i wyszło że własnie to okno, obnizone, bedzie się otwierac dosłownie na styk z płytkami, zostanie jekieś 0,5 cm odstępu. Gdybyśmy kupili grubsze płytki, a takie się zdazaja na rynku, niestety to okno nie otworzyłoby się wcale... na etapie kiedy sie ma juz tynki, wylewkę, kucie wokół okna i podnoszenie go o te 1,5 czy nawet 1 cm to masakra no i dodatkowe koszty.... pozdrawiam Zatem mąż będzie pilnował montażu okien jak oka w głowie, bo ma obsesję na punkcie, żeby były równe! Dzięki za rady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milena123 11.01.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Niestety tutaj nie prowadzę dziennika, bo nie umię chyba pisać, lepiej mi wchodzi wklejanie zdjęć . Taki typ dziennika oferuje extradom i tam wklejam zdjęcia z naszego patryka (http://rpo123.extradom.pl/ - to mój profil), nie wiele tam w sumie zdjęć ale zawsze na pamiatkę tego budowania naszego cos tam będzie Wasze pisanie mi się bardziej podoba, a dziennik Janisey-i przeczytałam z przyjemnością Okna są z firmy PPHU STM z Rzeszowa, oni są pośrednikiem z firmy niemieckiej, kurka nie pamiętam teraz nazwy tej niemieckiej firmy. Rolety tez zamawialiśmy przez tę firmę. Nawiasem mówiąc to materiały budowlane też. Ze wspólpracy jesteśmy zadowoleni. Nie zamawialiśmy tylko tam więźby, dachówki i okien dachowych bo mąż zanlazł taniej gdzie indziej. Przy takiej inwestycji patrzymy na każdą oszczędność, przy tym też patrzymy żeby nie mieć "badziewia". Raczej to co kupujemy uważamy że jest wypośrodkowane cenowo, nie z tych najdroższych, ale tez nie z tych najtańszych. Czy dobrze robimy? Nie wiem, okaże się potem w użytkowaniu... A co do montażu okien to cieszę się że mogę pomóc Z tego co słyszałam czasem się to zdaża. A dowiedziałam się niestety po fakcie, jak juz ciężko było naprawić ich błąd. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 11.01.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 milena123 dzięki za miłe słowa na temat naszego dziennika, jak zaczynałam pisać nie sądziłam, że tak wytrwale będę go prowadzić. Jak się okazało, gdy zaczyna się budować trochę inne tematy człowieka interesują, nie koniecznie znajduje się zrozumienie otoczenia, które nie jest w temacie:p. A na ty forum człowiek znajduje bratnie dusze;). Dzięki za namiary na firmę od okien, sprawdzę ich ofertę. My też w tych istotnych rzeczach wybieramy raczej lepsze(nie najlepsze) materiały/rozwiązania.Tak jak już pisałam sprawdzone pozytywnie mamy okna na profilu Veka i ja bym się w tą stronę skłaniała. Poza tym rozważamy instalację pieca kondensacyjnego, przy ogrzewaniu podłogowym polecany jako bardziej efektywny. Co do montowania okien, to Ci co nam montowali w 2009r okna to były straszne paproki. Nad dwoma stał i pilnował mój mąż a nad następnymi dwoma tata. Palcem im pokazywali co mają poprawić, bo tak, to by zostawili ot tak, żeby było. I tak spier..... szpalety, dziwię się, że tato tego nie kazał poprawić. W każdym razie u nas by poprawiali:P. Trzeba pilnować i tyle. Miłego dnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 11.01.2012 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Milena, obejrzałam zdjęcia i czy Wy zamiast garażu macie pokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milena123 11.01.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 tak zamiast garażu jest pokój i powiększone okno z tyłu domu i okno zamiast bramy garażowej. W pokoju tym narazie będzie graciarnia na sprzęt typu kosiarka itp. do póki nie postawimy sobie wiaty z pomieszczeniem na ten sprzęt. Wejście do pokoju jest w holu na przeciwko wejścia do salonu. Jednoczeście hol został troszke powiększony przez przesunięcie ścianki kosztem łazienki. Łazienka i pomieszczenie gospodarcze to jednen "pokój", wstawine sa tylko ścianki działowe. Za jedną jest prysznic, a za druga mini pomieszczenie gospodarcze. Jak zauważyłyście grubą rurę w łazience na górze wstawioną w wylewkę to to jest mój brudownik. Będą sobie lecieć brudne ciuszki z góry na dól do mini pomieszczenia gospodarczego gdzie będzie sobie stac pralka. Takie nasze widzimisie, co by z tym nie chodzić. Zmieniliśmy tez wejście do gabinetu. W projekcie jest zaraz przy schodach. A u nas jest od salonu. Takie rozwiąznie musiało być, bo nasze schody okazały sie za bardzo "rozlazłe" i drzwi sie tam nie zmiesciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 11.01.2012 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Ale moim zdaniem Patryk nic przez to nie stracił, nadal jest ustawny i wygodny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milena123 11.01.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 tak zgadzam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 12.01.2012 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Zdjęcia. Dodatkowe okno dachowe w pokoju z balkonem: http://img600.imageshack.us/img600/5467/oknododatkowe.jpg Użytkujemy kozę w kuchni: http://img824.imageshack.us/img824/8192/kozao.jpg Najnowszy wygląd Patryka z zewnątrz: http://img593.imageshack.us/img593/6668/domekteraz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts