Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Patryk i my :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 811
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Plany na najbliższą przyszłość budowlaną wg mojego męża:

1. Zaplanowane poddasze, Robert musi najpierw ocieplić dach a następnie skonstruować sufit (z sufitami to on lubi kombinować) i zostają ścianki wraz z łazienkowymi.

2. Dobry hydraulik (nie mamy go jeszcze) musi zrobić instalację wodną (ciepła, zimna woda), z dodatkową tzw. trzecią rurką (cały czas ciepła woda w każdym kranie), gazową i ściekową. Wyprowadzenia pod bojler, piec gazowy, piec węglowy, kominek, i ewentualny "solar" na dachu.

3. Chyba tenże sam hydraulik ze swoją ekipą zrobi ogrzewanie podłogowe i gdzieniegdzie kaloryfery to wszystko będzie na parterze. ( ale to dopiero po tynkowaniu ). Na piętro doprowadzi jedynie piony: woda ciepła, zimna, ścieki i pion pod ogrzewanie pomieszczeń (zastanowimy się jaki będzie system ogrzewania: podłogowe czy kaloryferowe. Ja myślę że podłogowe)

4. W marcu będą już okna zamontowane, trzeba pomyśleć o drzwiach wejściowych (może na razie będą takie tymczasowe, ale takie lepsze zrobione na nowo z desek) następnie pięciometrowe drzwi garażowe i "tylne" małe drzwi garażowe.

5. Może koło Wielkanocy ruszę z elektryką, i można myśleć o kominku.

6. Dobrze byłoby ocieplić cały dom z zewnątrz i podsypać teren, przy okazji nasypać drobniutkiego kamienia na drogę.

7. Gdyby była hydraulika i elektryka gotowa, to pasuje tynkować.

8. Roboty zewnętrzne: schody, tarasy, podjazd i w ogóle dojazd do garażu z chodniczkiem. i ewentualnie ogrodzenie z bramą wjazdową.

Prawda, że ambitne:)

ja tez zaglądam :) a jaki macie plan łazienki?

łazienki z inspiracji są duże i dlatego ladnie wygląda połączenie tylu płytek (kwiaty, paski, zwykle i dekory). jak macie niedużą łązienkę może być trudno, ale nie jest niemożliwe. Venus w swojej zielonej lazience umiescila wiele roznych plytek i wyszlo slicznie :)

Ja też zaglądam. :) A z łazienkami to ciężka sprawa, bo mimo wszystko trzeba wymyślić co gdzie i jak, zwałszcza z dekorami, za które płaci się za sztukę, a one nie kosztują mało :( właśnie myślimy nad tym, bo musimy zakupić do obu łazienek. Też wybrałam płytki z paradyża tylko wzór Artable. Mąż siedzi nad projektem jak cos wymyśli i zostanie zaakceptowane przeze mnie, to sie pochwalę :) policzymy ile tego nam trzeba i cena też będzie znana :)