agusiazet 31.01.2012 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Dzisiaj podpisałam umowę z gazownią o poprowadzeniu linii. Czas na realizację ok. 9 miesięcy.Koszty po naszej stronie ok. 1800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geno83 01.02.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Witam! Zaglądam do Was często i podgladam postepy prac. Bardzo ładny domek. Pozdrowienia z Dębicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 01.02.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Widzę, że grono "sąsiadów" się powiększa:D. Gdzie dokładnie budujecie?Macie dziennik swojej budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 01.02.2012 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Witam! Zaglądam do Was często i podgladam postepy prac. Bardzo ładny domek. Pozdrowienia z Dębicy Witam serdecznie i miło mi, że dom się podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geno83 02.02.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Widzę, że grono "sąsiadów" się powiększa:D. Gdzie dokładnie budujecie?Macie dziennik swojej budowy? Swojego dziennika nie mamy moze kiedyś założę, na razie oglądam inne z podziwem i zachwytem. A jestesmy z Podgrodzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 06.02.2012 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Dostaliśmy wycenę z hydrogazu na wykonanie instalacji wodno-kanalizacyjnej i grzewczej wraz z ofertami pobocznymi - wydaje się być zachęcająca! Teraz będziemy się zastanawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 15.02.2012 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Jesteśmy zasypani na amen:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milena123 21.02.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Coś tu cisza ? Może przerwę ją troszkę. Chciałam się z Wami podzielić pewnym wykonawcą, bo wprowadził mnie w stan szoku i ten szok mnie trzyma cały czas. Chodzi o schody. Myśleliśmy o drewnianych, ale niestety nie sprawdzą się u nas bo mamy psa... To jest piesek postury małego źrebaka albo cielaka ... jak kto woli , więc schody drewniane odpadają bo swoim pazurem wielkości pojego małego palca zwyczajnie porysuje je w pierwszym dniu po przeprowadzce. Piesek rasy dog niemiecki, piękny piesek, kocham go, ale.... niszczyciel w domu . Schody obłożyliśmy więc płytkami gresowymi i powstał dylemat jakie barierki. Może najpierw opisze jak te schody wyglądają. Są dwuzabiegowe. W jedna strone ze trzy metry, w durga stronę ze trzy metry. Mała antresolka wielkości metra. Takie zwykłe, najzwyklejsze schody jakich wiele. Zaczeliśmy zbierać wyceny tylko na barierki i załamalismy ręce. Jezu jakie to drogie..... Takie zwykłe schody, a wołają sobie 5000 wzwyż . Znowu też nie takie zwydziwiane bo stal niezdzewna połączona z drewnem. Takie teraz modne. A że mi się podobają to takie chcę mieć . Zrezygnowani stwierdziliśmy - TRUDNO! Trzeba barierki zrobić samemu. Po przerobieniu lekcji jak się robi barierki i z czego, okazało się, że na sam materiał pójdzie 2500 zł. Przyzwyczailiśmy się do tej kwoty. Trzeba to trzeba i tak mniej niż wszystkie inne wyceny. Parę dni temu od koleżanki w pracy dostałam nr telefonu do pana który jej robił całe schody razem z barierkami i kazała mi do niego zadzwonić, żeby sie choć zorjętować... po raz kolejny. Twierdziła że będe zadowolona. No dobra. Zadzwoniłam. Po krótkim opisaniu jak moje schody wyglądają, ile mają długości i jakie bym chciała.... Pan powiedział kwote. I tu oniemiałam, zatkało mnie bo powiedział kwote "to będzie od 800 do 1000 zł, ale musze to zaobaczyć". W szoku zadzwoniłąm do męża. Mąż jeszcze raz do niego i umówili się na wizję tych schodów w domu. Wczoraj Pan u nas był, pokazł zdjęcia, a my trochę żeśmy zaczeli wydziwiać tj, schody z jedną poręczą w całości czyli drewno "kręcone" (czytaj poręcz droższa), rurki oczywiście nierdzewka i plus do tego mała bramka na dole pod schodami, zamykająca własnie pod tymi schodami naszego psa, co by nie straszył naszych gości. Pan w ogóle popatrzył na te schody cos tam se narysował pomierzył i powiedziął kwotę. Kopara nam opadła:) 1400 zł za wszystko. Jeszcze jedno, schody wychodzą mu piękne, bo z szoku pojechaliśmy jeszcze wczoraj do tej mojej kolezanki, żeby na własne oczy obejrzeć u niej jego dzieło. No maskara, oczywiście Pan robi u nas te barierki. Jeśli ktoś będzie zainetresowany namiarami na Pana to na priva wyślę. Proszę tylko o informację taką. Pan działa w Rzeszowie i okolicach. Nie zaszkodzi chyba również zadzwonić do niego i zapytać jeśli miejscowość była by trochę dalej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milena123 21.02.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 dodam tez że Pan ma swoja metodę montażu tego wszystkiego przy której odpadają łączniki i inne takie tak , które robią cenę.. Zajmuje się też wykończeniówką (bez malowania) ale nie wiem jakie ma ceny. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 24.02.2012 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Jak dojdziemy do etapu wykończania schodów, pewnie będziemy zainteresowani, ale to jeszcze odległa przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 24.02.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 a ja poproszę na PRV info dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 28.02.2012 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Nas znowu zasypało:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 28.02.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Agusia u nas za to taka chlapa ze szkoda gadać. Na budowę to chyba najlepiej w gumowcach iść. A że dom mamy wyżej to to całe błoto spływa nam na podjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 18.03.2012 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 U nas dzisiaj miał być Pan, do wyceny ocieplenia poddasza i wykonania ścianek działowych. mam nadzieję, że był, bo klucze dostał. Czekam na podanie kwoty końcowej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 30.03.2012 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 No wycena na zrobienie poddasza za samą robociznę jest spora, ale pewnie się zdecydujemy, bo jest bardzo solidne wykonanie! W najbliższym czasie montowanie okien, więc coś zacznie się dziać na budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 30.03.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 ile za to poddasze? ścianki ze stelarzy czy murowane ? ile wełny do położenia macie i w ilu i jakich warstwach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 31.03.2012 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 U nas intensywne prace nad rozmieszczeniem lamp, kontaktów i włączników światła, gdyż od poniedziałku wchodzi ekipa od poddasza. Trwają też wybory jaka wanna i prysznic do górnej łazienki i gdzie będą umiejscowione. Podobnie inne łazienkowe akcesoria:) Trwają prace na papierze. Zeskanuję i wkleję jak skończymy, ale czy będzie to wersja ostateczna - nie wiadomo. Niestety przecieka komin koło górnej łazienki. Trzeba zawezwać ekipę od dachu, aby przed wykończeniem poddasza coś z tym fantem zrobiła. Okna i rolety będą montowane w najbliższy czwartek, ponoć to robota jednodniowa. Koszt wykończenia poddasza ok. 35 tysięcy, w tym wliczone są materiały. Ściany ze stelaży, wełna kładziona podwójnie, wykończenie z rigipsu. Chyba nic nie pokręciłam, ale ja to się na tym nie znam. Wiem za to, że się cieszę, że znowu będzie ruch na budowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 05.04.2012 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Prace nad ocieplaniem poddasza trwają. Jedna warstwa wełny już ułożona i osznurkowana. Wcześniej blacharz zrobił 4 kominki wentylacyjne:) Okna montowane będą jutro, dzisiaj mąż ściąga deski! Dzieje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 06.04.2012 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Mamy okna:) I ocieplone poddasze pierwszą warstwą wełny! Zdjęcia kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiazet 07.04.2012 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 dzisiaj mąż odpala rolety zewnętrzne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts