Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Patryk i my :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 811
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Zamówiliśmy drzwi zewnętrzne i bramę garażowa. Drzwi są z firmy Gerda, zaś brama (5,1 m) od Wiśniewskiego. Będą za ok. 2 tygodnie. Drzwi są niemal takie jak na poniższym zdjęciu, ale lewostronne i szybki nie są wzorzyste, tylko jednorodne, kolor orzech:

drzwi-zewnetrzne-gerda-gtt-plus-w29.jpg

Od poniedziałku zaczynamy wysypywanie drogi dojazdowej do działki żużlem, abyśmy wreszcie mogli dojeżdżać naszym autem bezpośrednio pod dom.

Edytowane przez agusiazet

To ja mam kilka uwag :)

Przeniosła bym płytę gdzieś na ten długi blat, bo:

1.wydaje mi się niepraktyczne gotować zaraz przy wysokiej zabudowie,

2. w tej części kuchni jest wszystko:lodówka, płyta, piekarnik, umywalka, a z drugiej strony pusto.

3. wyjmując np.gorącą blachę z piekarnika, będziesz musiała ją dalej przenosić a wygodniej było by w miejscu płyty postawić

4. krótki blat roboczy między umywalką a płytą, a gotując właśnie w tym miejscu najwięcej się robi

W skrócie moim zdaniem jest to nie ergonomiczne :) no chyba, że są jakieś powody, że musicie tak mieć

A na jakiej wys. jest mikrofala?

Niestety, nie da się przenieść płyty indukcyjnej na drugi blat (który wcale nie jest długi, tylko tak wygląda), gdyż na prawie całej jego szerokości jest duże okno (nie ma gdzie dać pochłaniacza), a reszta blatu wychodzi już na jadalnię i jakoś kuchenka w jadalni nie bardzo mi pasuje. Kuchenka mikrofalowa jest dość wysoko, ale raczej dostępna bez specjalnych utrudnień:) Choć nasza rodzina do wielkoludów nie należy:)

no niestety czasem to tak właśnie jest. Ja też mam problem z płytą i u mnie też będzie przy samym oknie. a umywalki nie chcecie przenieść? Wtedy chociaż więcej blatu między umywalką a płytą będzie. No i może dało by radę zrobić wtedy w miejscu umywalki płytę? Chociaż nie wiem czy da radę zrobić w narożniku i płytę i okapnik.

Daj jeszcze zdjęcie wizualizacji tego długiego blatu, bo na takim bocznym nie widać dobrze :)