marcel_S 03.07.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Hej Wszystko wskazuje na to ze w przeciągu 2-3 miesięcy będę mieszkał w starym finie;-)Takim oryginalnym finie z Finlandii przywiezionym via ZSRR w latach 50.Poprzedni właściciel zrobił część remontów :co, cwu, kuchnia+łazienka.Ja najpilniej będę miał do zrobienia ocieplenie dachu.I szukam informacji jak to dobrze zrobić. Dach ma 100% deskowanie, deski 1/2" na pióro wpust, na to łaty i ondulina. Krokwie180x70 w metrowym rozstawie. Pod krokwiami oryginalne deskowanie - ściany pomieszczenia.To też deski 1/2 cala na pióro wpust. Pod dechami paroizolacja +pgk. Tyle udało mi się stwierdzić naocznie. No i pytania : - czy między krokwie można wcisnąć 180mm wełny? Czy koniecznie trzeba zostawićwentylację pomiędzy wełną a odeskowaniem dachu? - czy ktoś używał isover supermata do ocieplenia i jak się to sprawdza? Najbardziej korci żeby wcisnać 180mm sm i mieć dobrą lambdę. Tym bardziejże na strychu szczytowym tak sucho że aż nos piecze. Wiem że najlepiejby było jeszcze dołożyć wełnę pod krokwiami w poprzek. Ale pgk jest tak ładniezrobione ze szkoda rwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts