Aju 03.07.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Witam, mam aktualnie fundamenty zasypane piaskiem i we wtorek ma być zalewany wieniec na fundamentach. Właśnie przypomniało mi sie że musze jeszcze wyprowdzić rure doprowadzającą powietrze do kominka. Bloczki są wyprowadzone 2 warstwy ponad grunt i na do przyjdzie wieniec i tu moje pytanie czy tak wysoko musze wyprowadzić rure ( fi160 ) w sensie w tych dwóch warstwach powyżej gruntu czy moge to zrobić głebiej i zastosować kolanko na rure robiąc kąt 90 stopni ? Aha i wejście pod kominek bedzie kwasiakiem ale jaka długość ? 50 cm ? Czy jest na to jakiś inny sposób ( mam ocieplone i osiatkowane fundamenty i wolał bym tego nie ruszać ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pismag 04.07.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Nikt ci nie odpowiada bo mało dokładnie opisałeś jak ta rura miałaby przebiegać. Kolanka możesz robić, ale musisz pamiętać o tym aby ewentualna woda, która będzie się zbierać w rurze mogła spływać na zewnątrz. 50 cm nierdzewki spokojnie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 04.07.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Nikt ci nie odpowiada bo mało dokładnie opisałeś jak ta rura miałaby przebiegać. Kolanka możesz robić, ale musisz pamiętać o tym aby ewentualna woda, która będzie się zbierać w rurze mogła spływać na zewnątrz. 50 cm nierdzewki spokojnie wystarczy. Nic dodać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts