Aju 03.07.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Witam,w tym tygodniu musze kupić suporex na ściany, jakieś 1100 sztuk.W hurtowni w ktorej biore większość rzeczy mają bloczki tylko z "Powodowa" a majstry mi powiedzieli ( doradzili? ) żeby nie brać tych, tylko firmy "Solbet" ( droższy o jakieś 60gr na sztuce ) bo mają lepszą strukture i są cieplejsze a te z powodowa w dodatku są bardziej kruche.Ściana i tak będzie dwu warstwowa. Możecie mi doradzić jaki wybrać beton komórkowy ? Lub na co zwracać uwage... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 03.07.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 sam ocen, jeden i drugi, porownaj, np ksztalt, jakosc wykonania, jednorodnosc porow. W rekach to chyba nie pekaja. Raczej martwil bym sie tym co te dziady uzywaja do wyprodukowania tych bloczkow, jakies popioly czy inne dziadostwo i skad to biora. Potem zyj w takim domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 04.07.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 jakie pyly? to nie PRL gdzie robiono nie wiadomo co a bralo sie wszystko jak popadnie bo niczego nie mozna bylo dostac!teraz sa normy ktorych duzi producenci sie trzymaja, nie na darmo bk ma przewage nad innymi materialami pod wzgledem wyboru materialu na inwestyje...napisz mi jeszcze ze sa promieniotworcze, to zupelnie walne glowa w kalendarz... material zawsze ma znaczenie, lepiej dolozyc i miec dobry material niz w pozniejszym etapie decydowac sie na dodatkowe czynniki zwiekszajace jakosc naszego budynku. Czy sa kruche te z powodowa nie wiem przeszukaj watki cos jest na pewno, ale szczerze malo o nich ostatnio czytalem wiec nie wiem o nich nic, solbet trzyma wymiary eden z wiekszych producentow w pl wiec ja sie sklaniam ku niemu gdyby wrzucono tu innych znaczacych producentow to mozna by juz prowadzic konkret dyskusje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts