PusiaKssawery 12.08.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 załamka Gosia trzymaj się. Może nie będzie tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 19.08.2011 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 krótko i na temat- geolog pojawił się w ubiegłą sobotę, zrobił masę odwiertów i zbadał glebę- nie ma dramatu, więcej jest dobrze, dobrze ale jest jedno miejsce gdzie występują namuły i pustki i tam trzeba to świństwo wykopać (1,5 m) wypełnić podsypką, zagęścić, ubić dołożyć ziemi i wtenczas dopiero lać fundament...trzeba też na całości wykopów wybrać jeszcze ze 30 cm ziemi i tam również zrobić taką samą podsypkę- wszystko zgodnie z zasadami i słowem geologa.. sił i weny nie miałam by pisać o tym, dzisiaj jednak światełko w tunelu (nie chwalę jeszcze dnia przed zachodem słońca) bo ekipa się zebrała, podsypka ma dojechać, koparka również, geolog też się zapowiedział jako nadzór i pomoc i mają działać, ostro mają działać. po 15:00 pędzę na działkę rzucić okiem co tak jak tam...eh kiedy ta zła passa się skończy?... ooo i miało być krótko i na temat i jak zwykle się rozwlekłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 02.09.2011 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 czas na jedno zdanie- ale pewnie znając siebie wyjdzie mi więcej wszystko rozwija się dobrze, postępy na budowie duże i oko cieszą maksymalnie na weekendzie fotorelacja i obszerny (czyli w moim wypadku standardowo) komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 02.09.2011 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 ooo właśnie zauważyłam, że stuknęło mi 500 postów i stałam się DOMOWNIKIEM FORUM- hehe, fajnie brzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 03.09.2011 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 (edytowane) oj działo się działo u nas. postaram się jasno i zwięźle i w telegraficznym skrócie- haha, ciekawe czy mi się uda! sobotni poranek jakiś czas temu- wizyta geologa- wiercimy i sprawdzamy glebę....miały być cztery odwierty- wyszło....ze dwadzieścia! geolog podrapał się po głowie, pomocnik geologa poprzewracał oczami, pomlaskali, pomacali ziemię, nawet ją wąchali, wywiercili różną mało estetyczną zawartość mojej działki i zadecydowali, że na części od strony garażu należy się dokopać głębiej, zrobić profesjonalną podsypkę, zagęścić, ubić i dopiero wtedy działać z ławami- dużo szerszymi niż w projekcie... Wyglądało to tak a później odwiedził nas fajny sąsiad i wygrzewał się na naszych nowiutkich ławach a tak wyglądał garaż w środku bloczki fundamentowe zwiezione- ładniutkie wypełniły cały wykop jest i pierwszy murek hehe i nie ostatni a na drugi dzień o 16:30 zobaczyłam takie COŚ!!!!! czterdzieści minut później pojawiła się gruszka a pięć minut później druga zbiegły się wszystkie dzieci z całej wsi, dorosłych też nie brakowało, ogólnie fajnie to teraz wszystko wygląda, fajniej niż kilka dni wstecz uffff teraz już tylko do góry:welcome: Edytowane 3 Września 2011 przez gosja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 09.09.2011 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 i jeszcze parę ujęć z zalanych betonem bloczków ładnie się suszą a ja niecierpliwie czekam na te mury, mury, mury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 10.09.2011 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 a zapomniałam dodać, że od miesiąca powiększyła nam się rodzinka Platon zwany Plastusiem to 8 miesięczny kocurek burmski, szybko skradł nasze serca, chociaż plan miał być inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 13.09.2011 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 dobra, wystarczy tego suszenia! dzisiaj czeka nas zasypywanie i UWAGA- równanie terenu z gór schodzimy na niziny mili panowie zapowiedzieli się o świcie (akurat! )w każdym razie plan na dziś- ocieplenie fundamentów, zasypanie i przygotowanie terenu. Od jutra mury- tak, tak, mury do góry!!! ma być piękna pogoda, nie biorę innych opcji pod uwagę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 14.09.2011 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 fundamenty ocieplone, zasypane, ubite do granic możliwości, wyrównany teren działki tylko....zdjęć brak, bo tak się inwestorzy zagadali z budowlańcami, tak się zadziwili, że za 3 tygodnie dach powinien się pojawiać na domu, że o zdjęciach zupełnie zapomnieli no to może dzisiaj późnym popołudniem uda mi się coś pstryknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 14.09.2011 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 obiecana fotorelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 16.09.2011 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 na początek zdjęcia z wczoraj i dziś mała inwestorka zaprasza najpierw pokaże, jak ciężko się tu pracuje zaprosi do swojego pokoju- tak, tak, tutaj będzie okno wyjdzie na taras a dzisiaj sprawy wyglądają następująco garaż i na zakończenie.. opis? hmmm nasuwa się taki tekst- tu narazie jest klepisko, ale będzie San Francisco- tak się buduje na Podkarpaciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 22.09.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 a dzisiaj okazało się, że i u nas wyrósł las najpierw w garażu, niedługo drzewo rozrośnie się dalej nie ma grzybów ale las jest bomba! nasz placyk budowy a z innych spraw- dwóch specjalistów od łopaty i kilofa a także od znajomości rur wszelakich zlokalizowali rurę wodociągową na drodze u sąsiada i stwierdzili, że jest wystarczająco szeroka by się do niej podpiąć. jutro uderzam do dyrektora ZGKiM z nastawieniem, że rura jest ok i nie dam się nabrać na wymianę całego wodociągu na własny koszt... "pani gosiu, alem się namachał tą łopatą, pani poczęstuje papierosem!" oczywiście nie poczęstuje bo nie pali. "panie starszy a pan to na pewno poczęstuje"- pytanie do sąsiada od rury w drodze. no również nie poczęstuje, bo nigdy nie palił. mija kilka minut "o, to jak idzie pani do sklepu, to bym poprosił może o niebieskie nevady i zapałki" Nie szłam do sklepu, ale tak mnie te podchody ubawiły, że w końcu poszłam do wiejskiego sklepiku i nawet zamiast zapałek kupiłam mu zapalniczkę w kolorze błękitnej laguny. jutro lejemy strop nad garażem robimy fotki i nie wiem co jeszcze- aaaa i płacimy za beton i kruszywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 23.09.2011 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 dzisiejszy dzień budowy przedstawia się następująco a ten widok najbardziej nam się podobał odwiedziny sąsiada nowa ściana, nowy widok, fajnie, fajnie i na koniec widok ze środka na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 24.09.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 przed zaśnięciem, popatrzę jeszcze na to z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 27.09.2011 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 szybka fotorelacja mury znów idą do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 27.09.2011 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 coś mało piszę ostatnio, mam nadzieję, że fotki robią dobrą robotę i za dużo słów nie trzeba wstawiać raz jeszcze strop nad garażem z widokiem na wejście do salonu te stemple kiedyś będą na sprzedaż, piękne, nowiutkie, równiutkie spojrzenie na froncik salon z widokiem na wyjście do przedpokoju i na koniec zapraszam na taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 28.09.2011 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 i mamy też las w pokoju na dole i kolejny sufit się pojawia i przód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 30.09.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 szybka relacja z dzisiejszego dnia piękne i równiutkie zbrojenie na stropie i zaczynamy wielkie lanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 01.10.2011 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 a dziś było wielkie lanie byli pomocnicy i nawet niebo zaglądnęło w nasze kałuże na stropie ufff, na dzisiaj tyle. jutro od rana polewania ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 09.10.2011 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 strop piękny, twardy i gładki mury znów idą do góry za kilka dni dach- mam nadzieję, że rzeczywiście się to stanie.... mała fotorelacja najgorzej, że deszcz zapowiadają.... słońca i kasy mi trzeba :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts