gosja 14.08.2012 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 (edytowane) hmm co za nowość, maksymalnie można umieścić 5 zdjęć w poście...widzę, że w czasie mojej nieobecności wiele się zmieniło na forum...i ten mały format zdjęć...cóż działam dalej kaloryfery obfotografowane więc dalej będą Edytowane 14 Sierpnia 2012 przez gosja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 14.08.2012 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 coraz bardziej nie podobają mi się te nowe zmiany jakimi uraczyli nas administratorzy forum a to zdjęcia miniaturki, nie wspominając o limicie 5 szt a to odnośniki do zdjęć, zamiast fotek eeee, nie tędy droga no dobra, powrócę do tematu.. czy wspominałam coś o roletach zewnętrznych i nowiutkiej bramie garażowej? nie? to wspomnę a może i uda mi się kilka zdjęć wstawić przy okazji działam rolety założyliśmy na wszystkie okna na parterze, złoty dąb, są ręcznie otwierane za wyjątkiem tarasowej- ta jest elektryczna wykonawca solidny, szczerze mogę go polecić innym brama garażowa, również ręczna i w złotym dębie prezentuje się tak pojawiła się też skrzynka z prądem a sam prąd ponoć za kilka chwil popłynie do naszego domu z wykonawcą były niezłe jaja ale o tym myślę że napiszę w zupełnie oddzielnym wątku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 14.08.2012 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 wylewki zrobiły się podczas naszego urlopu, pięknie wysychają, są równiutkie i gładziutkie- budzą zachwyt zarówno nasz jak i kierownika budowy "już dawno nie widziałem tak dobrze wykonanych wylewek" powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 14.08.2012 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 odhaczam "ptaszka" i ponoć zdjęcie ma wyjść pierwsza klasa .... ... juhu! i jest chata nie moja ale spodobała mi się będąc na wakacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 02.09.2012 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 (edytowane) w końcu, po ponad roku oczekiwań mamy prąd, łaskawy monopolista PGE inkasując 2500 zł podłączył nam bardzo drogi prąd w taryfie budowlanej.. co by monopoliście nie napychać i tak dużych kieszeni, w tydzień załatwiliśmy nr budynku i za kilka dni mieć będziemy prąd mieszkaniowy, znaczy się o wiele tańszy czym prędzej czmychnął ku nam nasz pan elektryk i w pół dnia z pomocą 6 pracowników wyposażył nas w komplet gniazdek, kontaktów, oprawek i innych gadżetów elektrycznych na przykładzie elektryki widać dokładnie jak warto szukać, szukać i porównywać ceny poszczególnych produktów. pan elektryk wszystkie kontakty, włączniki itp itd wziął nam z hurtowni, w której sam zaopatruje się..Wybraliśmy gniazdka ze średniej półki cenowej firmy Simon, seria Basic. Gniazdo rtv sat kosztowało nas 48 zł a ten sam model w Liroy Merlin za 68 zł kontakt włącznik krzyżowy 11,80 a LM 16,55..głupia ramka do kontaktu w hurtowni kosztowała 2,25 a w LM 3,13zł różnica w cenach ok 40% za wszystkie włączniki, gniazdka, siłę, oprawki zapłaciliśmy ponad 2000 zł, jak widać w hiperach byłoby o wiele drożej. powtórzę się ale raz jeszcze szczerze polecam wszystkim mojego elektryka wraz z ekipą- to prawdziwi fachowcy a przy tym parę tysięcy tańsi niż inni. Słowny, punktualny, kulturalny, nawet ekipa z "szybkiego" PGE chwaliła jego robotę.. kolejny temat jaki przerabiamy to kominek- będzie gotowy za kilka dni, już nie mogę się doczekać, gdy go odpalimy- będzie nie tylko jasno ale i ciepło haha przy okazji pozbędziemy się ogromnych ilości drewna, które zalega nam na działce..a niedługo będziemy przerabiać kostkę brukową- do tego czasu musimy uprzątnąć teren wokół domu. Dużą część drewna wykorzystaliśmy robiąc podłogę na strychu- powstało kolejne ogromne pomieszczenie, które córka zamierza zagospodarować na swoje potrzeby Przybyły nam też drzwi zewnętrzne i przejściowe- z mieszkania do garażu. Są to drzwi stalowe, antywłamaniowe. Powoli zaczynamy układać płytki- najpierw kotłownia, potem kuchnia i przedpokój. Na końcu zabierzemy się za panele i bambus do salonu. Krótka fotorelacja Edytowane 2 Września 2012 przez gosja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 03.09.2012 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 kominka ciąg dalszy jutro odbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 04.09.2012 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 próba ognia jestem pod wrażeniem! własny, ciepły kominek wszystko działa, ciepło, miło, a z komina dym co ja będę opowiadać, zobaczcie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 08.09.2012 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 każdy dzień przynosi coś nowego na budowie tym razem płytki w kotłowni, kuchni i wiatrołapie oj robi się domowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 11.09.2012 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 "boli mnie głowa i nie mogę spać, chociaż wokoło wszyscy już posnęli"...a to moje płytki dzisiaj bez weny opisowej dobrej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 29.09.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 (edytowane) płytki w przedpokoju prawie skończone, teraz czas na dolną łazienkę przyszedł czas na elewację elewacja będzie z systemu Termo Organiki- na ściany styropian 15 cm, cokół grafitowy 12 cm, panowie zasuwają aż miło, małomówni ale na robocie się znają jak to powiedział nasz majster i kierownik w jednym w następnym tygodniu końcówka, mieliśmy w planie tynk robić wiosną a że plany są po to by je czasem zmieniać, kolorek będzie od razu kończymy powoli płytkowanie dolnej łazienki, został jeszcze montaż kabiny, kibella, umywalki itp a wygląda to wszystko tak: Edytowane 29 Września 2012 przez gosja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 29.09.2012 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 nadejszła wiekopomna chwila doczekaliśmy się naszego szczeniaczka teraz rośnie, pije mleczko i niedługo będzie z nami słodziak, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 03.10.2012 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 powoli kończymy elewację jeszcze tylko kolorek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 04.10.2012 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 kolorek wieczorową porą, hmmm mało go widać, telefonem pstrykany ale melduję, że jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 07.10.2012 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 kolejny ważny etap mamy za sobą ELEWACJA! nieskromnie powiem, że jestem zachwycona, ach ten kolor wykonanie też super a na dodatek jutro przyjedzie kontener i pozabiera wszystkie śmieci i niepotrzebne resztki po pracy ekipy. Pełen profesjonalizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 14.10.2012 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 próba ognia a raczej wc w dolnej łazience wykonana- wszystko działa bez zarzutów, jedyną niedogodnością pozostaje....brak drzwi, ale nie wszystko na raz jest już ościeżnica, wkrótce pojawią się i drzwi a w południowym słońcu nasza elewacja prezentuje się tak- jaśniutka wanilia czy jak we wzorniku T0111 kolejny etap zaczniemy we wtorek- ocieplanie poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 15.10.2012 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 zapachniało lasem, pojawiły się piękne, drewniane drzwi w ilości trzech sztuk, mamy więc zamykany wiatrołap, pokój i łazienkę, a jeszcze wczoraj siku na przeciągu :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 15.10.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 a teraz Oda do Darka ( dla niewtajemniczonych naszego kierownika-majstra-złotej rączki- projektanta-aranżera- filozofa -w jednym) płytki, szpachla, malowanie to dla Darka jest zadanie przy okazji dach poprawi drugą ręką kibel wstawi aranżuje, projektuje panie w sklepie adoruje nie narzeka, nie biadoli choć go pewnie w krzyżu boli wujek, to pisałam ja Tamarka ps. Dareczku dziękujemy i prosimy o więcej bez Ciebie w życiu byśmy sobie nie poradzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 27.10.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 bum-cyk-cyk fotek plik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 20.11.2012 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 3 tygodnie zaległości wpisowych w dzienniku....niezbyt to wygląda, tym bardziej, że praca wre w dalszym ciągu na wysokich obrotach czasu mało na cokolwiek...poddasze ocieplone, od razu inaczej, zniknęło echo a i cieplej ogólnie się zrobiło teraz czas okładania płyt g.k., powoli wychodzimy z brudnej roboty a dom staje się bardziej mieszkalny niż budowlany, cieszy oko, cieszy tylko ta niecierpliwość gdzieś tam z tyłu głowy co człowieka pogania i spokoju nie daje.... cel powoli staje się realny i to najważniejsze chciałoby się tak jeszcze choć piąteczkę w totka utrafić ale jakoś szczęście omija mnie szerokim łukiem, smsy konkursowe to też lipa grrrrr no nie można mieć wszystkiego ale dobra jest, rozgadałam się a miałam jeszcze parę fotek wstawić to nasze piękne sztachety, dzielny Pan Mąż- Inwestor maluje wszystkie cierpliwie i z największą starannością, chwała mu za to!! a tak to się ostro (i to dosłownie) działało z wełną- straty: zapalenie spojówek Szanownego Kierownika- Majstra Darka, ogólne umęczenie, ból pleców, stawów, wszechobecne wełniane opiłki......i w tym miejscu wielkie podziękowania dla Darka i Marcina za cierpliwość i naprawdę dobrą robotę dzielna Mała Inwestorka również bardzo zaangażowana w pomoc ogólnobudowlaną, już nie może doczekać się przeprowadzki do nowego pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.12.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 i cisza ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts