to70 03.07.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Witam dostałem wycenę od fachowca na przyłącze wod-kan a dokładnie wcinka do kanalizy sanitarnej zakończona studnią na działce + wcinka do kanalizy deszczowej zakończona studnią na działce + doprowadzenie wody na działkę zakończone licznikiem. Ulica wyłożona polbrukiem który będzie trzeba poprawić. Odległość rurociągów od działki - deszczówka i sanitarka ok 5m do studni na działce woda ok 12 m do wodomierza. Wycena fachowca ok 6tys z materiałem (projekt instalacji dostał do ręki). Jak sądzicie - dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moby2001 08.07.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam dostałem wycenę od fachowca na przyłącze wod-kan a dokładnie wcinka do kanalizy sanitarnej zakończona studnią na działce + wcinka do kanalizy deszczowej zakończona studnią na działce + doprowadzenie wody na działkę zakończone licznikiem. Ulica wyłożona polbrukiem który będzie trzeba poprawić. Odległość rurociągów od działki - deszczówka i sanitarka ok 5m do studni na działce woda ok 12 m do wodomierza. Wycena fachowca ok 6tys z materiałem (projekt instalacji dostał do ręki). Jak sądzicie - dobra cena? Zapytaj o wycenę w Twoim lokalnym zakładzie wodociągowym. U mnie 8m (3m w gminnej drodze gruntowej) + studnia + licznik + inne (generalnie na gotowo) wodociągi wzięły 2200 netto. Prywatne firmy (bez licznika, nawiertki i tego co wykonują na koniec i tak wodociągi) liczyły sobie od 4700 do 12000 netto !!! Wg mnie takie ceny to jakiś absurd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts