nnatasza 18.06.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 z dniem 01-05-2004 ponownie będziemy mogli stosować do odprowadzania spalin rury plastilowe z PPs (polipropylen- trudnozapalny,samogasnący) na dzień dzisiejszy nie teoretycznie firmy stosują jednak sprzedaż tych rur jako np. części zamienne. Odświeżam ten temat - interesuje mnie kwestia odprowadzenia spalin rurami PPs - czy faktycznie już można je legalnie stosować? Mam konin systemowy Zapela ale do zwykłego pieca a kupiłam kondensacyjny i nie wiem co z tym fantem tera zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 18.06.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 ja też kupiłem kondensata Vaillanta i teraz interesuje mnie kwestia odprowadzenia spalin oraz doprowadzenia powietrza:1) przewód powietrzno-spalinowy (przez ścianę czy dach blisko ściany)2) spaliny przez rurę PP a powietrze z szachtu???????VPS - poradź coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 18.06.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 jeżeli jest możliwość wyprowadzenia przez ściane to najlepsze najtańsze rozwiązanie kolan87 + rura powietrzno spalinowa L=1103mm z wiatrochronem + rozety ścienne 2SZT około 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 18.06.2004 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Mi właśnie wczoraj zamontowali komin made in junkers z pps ale z instalatorem stwierdziliśmy że kupuje tylko rurę od spalin a powietrze będzie zassysane sztychtą pozostałą w kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INSTALATOR 18.06.2004 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 ZbysŻyczę Ci obyś nie miał problemów z odbiorem.Przeczytaj TO i TOSystem z tworzywa jest ustawowo zabroniony do stosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 18.06.2004 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Instalator,te artykuły są z 2002 a z tego co wiem, troszkę od twgo czasu sie zmieniło a technice kondensacyjnej.pomijam fakt loga firmy będącego wiodącym producentem systemów kominowych ze stali nierdzewnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts