tomek131 21.12.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Ja też zacząłem myśleć nad wersją 7 ,tylko powiedzcie mi ,gdzie w salonie stanie telewizor ? Poza tym, te 28m salonu jest policzone razem z dużą częścią korytarza,tak mi powiedzieli w biurze które zaprojektowało ten projekt.Gdyby zamknął salon ścianami to ma 23.6mTo liczenie powierzchni salonu w ten sposób dotyczy wszystkich wersji w tym układzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanP 23.12.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Ja też zacząłem myśleć nad wersją 7 ,tylko powiedzcie mi ,gdzie w salonie stanie telewizor ? Poza tym, te 28m salonu jest policzone razem z dużą częścią korytarza,tak mi powiedzieli w biurze które zaprojektowało ten projekt.Gdyby zamknął salon ścianami to ma 23.6m To liczenie powierzchni salonu w ten sposób dotyczy wszystkich wersji w tym układzie Witam Czy nie zastanawiałeś się nad wydłużeniem minimalnie domu by zwiększyć powierzchnię salonu? Rozmawiałem na ten temat a autorem projektu i nie ma przeciwwskazań architektonicznych by to zrobić. pozdrawiam Janek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 23.12.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Myślę o metr wydłużyć.Też rozmawiałem.Salon będzie miał wtedy 28m.Jako sam salon,bo jak pisałem w tej chwili jest to liczone razem z korytarzem.Ale nadal nie wiem ,gdzie umieścić telewizor.Jak oni to projektują to masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomhary1 24.12.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 dobry pomysl wydluzyc o metr musze wniknac w temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 24.12.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 I tak jest pytanie,gdzie dać telewizor.Może na tym dużym oknie powiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomhary1 26.12.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 ja myslałem jesli chodzi o telewizor zamurowac przejscie miedzy kuchnia a salonem i dac w samym rogu telewizor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomhary1 26.12.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 a mysle zamurowac z 2 powodow,w tej chwili w moim mieszkaniu kuchnia jest polaczona z salonem i gdy sie cos gotuje to niestety w całym mieszkaniu czuc zapach i niedokonca mi to sie podoba a drugi powod to telewizor,dwie pieczenie na jednym ogniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 26.12.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Kuchnię to na pewno zamurować.Ostatnia głupota kuchnia w salonie.Zupełnie nie kumam czemu tak popularna i lubiana.Może jak ktoś je na mieście ,a podaje tylko kawkę z kupionym (nie upieczonym) kawałkiem ciasta.Dajmy do salonu łazienkę i garaż jeszcze.W każdym razie ,jak się zamuruje to telewizor bezpośrednio przy kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi3lon 09.01.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 My będziemy stawiali dom nasz w Skarżysku. Zapewne Pan wie gdzie to jest . Teraz oczekujemy na zakończenie adaptacji projektu. I zastanawiam się ile będzie kosztowało postawienie do stanu surowego. Szczerze powiedziawszy branie kredytu bardzo mnie przeraża... Jak tylko coś się ruszy z naszą budową dam znać. Dobry wieczór, Jak tam u Państwa idzie realizacja projektu? Czy adaptacja już zakończona pełnym sukcesem? pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka81 22.01.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Zmieniłam projekt z 12 na 7 w lustrze. Jesteśmy na etapie adaptaccji. A jak u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbbii 22.01.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Witam. Czy ktoś moze juz wie jak ksztaltuja sie ceny robocizny na wykonanie tego domku? Buduje w wersji nr4 ? Mnie gosc krzyknal 55 tys zl za stan surowy otwarty i troszke mnie sciagna na ziemie. Technologia budowy to cegla Phoroterm 25, sciany dzialowe z 12 tki, pokrycie blacha.Z tego co sie orientuje nie jest to skomplikowany domek w budowie i chyba gość przesadzil dlatego chcialbym zweryfikowac te cene. Dodam tylko ze ekipa jest polecona, nie szukalem nic poza tym. Pinkoncik ja rowniez jestem ze Skarzyska gdybys mial ochote wymienic sie doswiadczeniami pisz [email protected]. Gdzie budujesz te chatke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka81 23.01.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 (edytowane) 55 tys. za ekipę murarską? Ja za ekię płacę 25tys. Też jestem ze świętokrzyskiego. Materiały (bez betonu) ok.20-22 tys. (phoroterm25, stal, nadproża, system kominowy itp.) Buduję wersję 7 w lustrze. Przy wstępnej kalkulacji myślę, że koszt budowy w stanie surowym otwartym wyniesie ok. 120tys. Edytowane 23 Stycznia 2012 przez hanka81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 23.01.2012 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 a co myslicie o tym by na parterze zmniejszyc pokoj na rzecz salonu, tylko wtedy drzwi beda na salon otwierane, jak myslicie bedzie to przeszkadzac?? w pokoju tym mieszkac bedzie moja tesciowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbbii 23.01.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Haniu, czy kwota ta obejmuje rowniez wykonanie fundamentow? Czlowiek, ktorego mi polecono, wykonuje wszystko od a do z poczawszy od wykopow po wiezbe dachowa z pokryciem. Za wszystko do stanu sorowego otwartego 55 tys., bez dachu okolo 45 tys. Tez mi sie wydaje to kwota przesadzona, pomimo iz u mnie dochodzi jeszcze garaz z sypialnia nad, ale wiadomo ze sa to dodatkowe koszta (dodatkowy fundament plus kondygnacja). Dzieki za szybka odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka81 24.01.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Norbbii, moja ekpia wykonuje prace począwszy od fundamentów aż po strop. To obejmuje cena o której pisałam wcześniej. Dach będzie zadaniem dla innych fachowców. A u Ciebie 55tys. za wszystko od stropu po dach, więc może w sumie i u mnie wyjdzie tyle;) A sprawdzałeś ceny u innych brygad? Na jakim etapie budowy jesteś? Ja - adaptacja projektu no i w niedługim czasie mam zamiar wystąpić o pozwolenie na budowę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dddd 26.01.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 JA buduje przy Cyprysowej 11 z drobnymi zmianami - piwnica pod garażem, na poddaszu połączyłem dwa pokoje w jeden duży, o pół metra wydłużyłem cały dom. Obecnie czekam na ukończenie projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 01.02.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 My chcemy wybudować dom przy cyprysowej 7, kto buduje w okolicach małopolski,lub śląskiego? Jest możliwość zobaczenia w realu? Ewentualnie "12", zresztą one chyba wszystkie do siebie podobne , my zastanawiamy się nad "7" , bo mamy wąską działkę, niecałe 19 metrów. Dobrze byłoby zobaczyć domek na żywo, nawet w surowym stanie. Czy ktoś, kto buduje "7" zmieniał coś w środku. My chyba wydłużymy, bo salon troszkę mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinkoncik 02.02.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Witam! Adaptacja zakończona.Czekamy na pozwolenie, które lada moment mam nadzieję otrzymamy. Na wiosnę ruszamy z fundamentami, a potem zobaczymy jak będzie z pieniędzmi. Jesteśmy dobrej myśli..... Dzieciaki rosną i przydałoby się już osiąść na "swoim"pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka81 06.02.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Posłuchałam znajmomego murarza (nie wiem czy potrzebnie) i kupiłam materiały, póki co bez stali. Porotherm 25 po 5,10zł. Jak myślicie jak bedą kształtowały się ceny materiałów w 2012? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 07.02.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 w cyprysowej 7 podoba mi się wszystko, oprócz salonu, który jest zdecydowanie za mały i nie wiem, jak kiedyś ustawić w nim stół , nie podoba mi się też umiejscowienie schodów na piętro, bo każdy kto będzie wchodził na górę zobaczy cały salon. Mało przytulne to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts