skoro_kondziu 15.02.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Dzień dobry! zdecydowaliśmy się na budowę przy cyprysowej 6 szukamy kogoś na etapie budowy my narazie walczym z papierami prosze wstawiajcie zdjęcia wszystkie cyprysowe zawierają podobne elementy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 15.02.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Zwróc uwagę na salon.On ma niecałe 24m ,bo powierzchnia podana jest aż do schodów,żeby lepiej wyglądało do sprzedania.NIe ma gdzie tam dać stołu ani telewizora (telewizor najlepiej na środku okna vis-a-vis kanapy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malyrn 19.02.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Dom przy cyprysowej 14Witam, w kwietniu startujemy z budową cyprysowej 14, budujemy w okolicach Tymbarku w małopolsce. Wprowadziliśmy spore zmiany na parterze wymuszone przeniesieniem kotłowni za garaż i podobnymi dylematami jak powyżej - ciasny i nieustawny salon. Teraz ma prawie 30mkw i głupie ale jak ważne miejsce na TV. Zmiay tyczą się praktycznie każdego pomiszczenia ale dla nas przez to będzie bardziej funkcjonalny. Z zmian konstrukcyjnych - zmiana na na lane skosy. Czy w małopolsce ktoś buduje cyprysową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 19.02.2012 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 (edytowane) a wiecie ile wiecej zaplacicie za lane skosy?? tez to rozwazam lecz niewiem jaka roznica w cenie jest miedzy lanymi a zwyklymi Edytowane 19 Lutego 2012 przez adamfcb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malyrn 19.02.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 W całości koszty będą porównywalne, wszystko zależne jakie materiały izolacyjne zastosujesz. Ogólnie lane skosy mają wiele zalet, ale nie polecam przy większej ilości okien dachowych. Skosy mają ok 50cm, okno jest mocno zaglębione i daje mało swiatła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha181818 27.02.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Witam, w kwietniu startujemy z budową cyprysowej 14, budujemy w okolicach Tymbarku w małopolsce. Wprowadziliśmy spore zmiany na parterze wymuszone przeniesieniem kotłowni za garaż i podobnymi dylematami jak powyżej - ciasny i nieustawny salon. Teraz ma prawie 30mkw i głupie ale jak ważne miejsce na TV. Zmiay tyczą się praktycznie każdego pomiszczenia ale dla nas przez to będzie bardziej funkcjonalny. Z zmian konstrukcyjnych - zmiana na na lane skosy. Czy w małopolsce ktoś buduje cyprysową? Ja również jestem z małopolski okolice Szczawnicy również zaczynamy na wiosne z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kim83 28.02.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Witam, w kwietniu startujemy z budową cyprysowej 14, budujemy w okolicach Tymbarku w małopolsce. Wprowadziliśmy spore zmiany na parterze wymuszone przeniesieniem kotłowni za garaż i podobnymi dylematami jak powyżej - ciasny i nieustawny salon. Teraz ma prawie 30mkw i głupie ale jak ważne miejsce na TV. Zmiay tyczą się praktycznie każdego pomiszczenia ale dla nas przez to będzie bardziej funkcjonalny. Z zmian konstrukcyjnych - zmiana na na lane skosy. Czy w małopolsce ktoś buduje cyprysową? Ja również jestem z małopolski okolice Szczawnicy również zaczynamy na wiosne z budową Witam. My zdecydowaliśmy się na cyprysową 15, jesteśmy w trakcie adaptacji. Możesz wkleić jakiś rysunek jak wyglądają Wasze zmiany w salonie, a konkretnie jak wygospodarowaliście miejsce na TV ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malyrn 29.02.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 salon będzie miał wymiary 575x490+wykusz, zrezygnowaliśmy z narożnych drzwi tarasowych. Będą potrójne podobne jak w wersji "9" przez co mamy do zagospodarowania dwie ściany o wymiarach 390 bądź 255 na meble RTV. Okaże się później ale fajnie mieć alternatywę. Sufit w całości będzie gładki bez żadnych belek. Osobiście jestem zwolennikiem dużej ilości światła dziennego więc dodatkowo okna w wykuszu zostaną wydłużone. Kacha 1818181 macie już wybrane pokrycie dachowe? My stoimy przed wyborem dachówki ceramicznej i głowa pęka:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichalMwp 05.03.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Witam wszystkich budujących "Cyprysową"Ja w tym roku zaczynam budowę wersji 2 bis praktycznie bez żadnych zmian. Bardzo interesują mnie koszty stanu surowego otwartego ponieważ firma którą mi polecono wystawiła mi cenę 160 tys za SSO z dachem, ściankami działowymi i kominami systemowymi. W cenie jest geodeta, kierownik budowy oraz cały sprzęt (włączając blaszaka i WC). Ja mam tylko płacić. Z rozmów odczuwam, że mam do czynienia z fachowcami. Mimo wszystko wydaje i się że, to dużo, nawet bardzo dużo. Czy możecie pochwalić się Waszymi szacunkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kim83 06.03.2012 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Witam krajanina MichalMwp nie robisz przypadkiem adaptacji projektu na Bursakach? Razem z moim projektem zamawiali właśnie cyprysową 2bis Jeśli chodzi o cenę - ja bym się mocno zastanowiła mniej zapłacisz organizując trochę rzeczy samemu, chyba że nie masz czasu. Ale wtedy baaaardzo pilnuj fachowców. PS gdzie będziesz budował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichalMwp 06.03.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 (edytowane) Tak, właśnie tam robię adaptację i Twój projekt też zauważyłem na półce Wczoraj oddałem komplet kwitów. Dom będzie w Elizówce. Mam świadomość że luksus kosztuje ale z drugiej strony nie chcę zapłacić za to kosmicznych kwot. Jeśli w robociźnie przepłacę 2-4 tys w stosunku do najtańszych akceptowalnych ofert to ok, taka jest cena spokoju. Gorzej jakby wyszło 10 tys. albo więcej. Mój dom ma mieć 119 m2 (153 m2 powierzchni całkowitej) i jest bez garażu. Poprawka: cena 160 tys. to netto. Brutto wychodzi prawie 173 tys. Edytowane 6 Marca 2012 przez MichalMwp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kim83 06.03.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Jak dla mnie za dużo. Mi za samą robociznę bez dachu fachowiec powiedział koło 30 tys a mam większy dom. Dach zależy z czego robisz. Jak z blachy to nie powinien więcej niż 30 pare wyjść.A kibelek np mnie kosztował stówkę, garaż też będą mieli swój. Materiały mi kupią - rozliczanie na zasadzie faktur. Może jednak kogoś innego poszukaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichalMwp 06.03.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Mam inną propozycję za 40 tys. za robotę ale bez geodety, kierownika i budy na narzędzia. Robociznę dość łatwo określić ale mi chodzi o materiały. Wg moich wyliczeń (częściowo też szacunków) same materiały na SSO kosztowały by nie więcej niż 85 tys. brutto. I pewnie bym takie przyjął ale dostałem tę zabójczą ofertę i teraz nie wiem czy ja nie robię jakiegoś potężnego błędu w rachunkach. Różnica bardzo duża tym bardziej, że samego zwrotu VATu z urzędu będzie dodatkowo prawie 9 tys. Czy jeszcze ktoś z Forumowiczów mógłby się pochwalić swoimi wyliczeniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daffodil 07.03.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Witam wszystkich My zaczynamy w maju, teraz kupujemy materiał, nasz projekt to lustrzanka "dom przy cyprysowej 2", wprowadziliśmy kilka zmian, wydłużyliśmy dom o 1,5 m, lane skosy i zamieniliśmy dwie ściany działowe na nośne. Pozdrawiam wszystkich z cyprysowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jujaro 07.03.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Mam inną propozycję za 40 tys. za robotę ale bez geodety, kierownika i budy na narzędzia. Robociznę dość łatwo określić ale mi chodzi o materiały. Wg moich wyliczeń (częściowo też szacunków) same materiały na SSO kosztowały by nie więcej niż 85 tys. brutto. I pewnie bym takie przyjął ale dostałem tę zabójczą ofertę i teraz nie wiem czy ja nie robię jakiegoś potężnego błędu w rachunkach. Różnica bardzo duża tym bardziej, że samego zwrotu VATu z urzędu będzie dodatkowo prawie 9 tys. Czy jeszcze ktoś z Forumowiczów mógłby się pochwalić swoimi wyliczeniami ? My zamierzamy budować Przy Cyprysowej 4. Właśnie jesteśmy na etapie poszukiwania ekipy. Ceny jakie słyszymy generalnie oscylują w okolicy 50 tys za stan surowy otwarty bez materiałów. Zastanawiam się właśnie nad przyjęciem propozycji 58 tys z robocizną dachu. Ale już w tej opcji nic mnie nie interesuje. Dowożę tylko materiał. Z materiałem mieliśmy propozycję 1 tys z metra. Ale chyba bardziej opłaca się kupować samemu chociażby z uwagi na zwrot vat. Mnie na cyprysową 4 wyliczyli materiału ze wszystkim na około 120 tys. Powiem szczerze że wydawało mi się że będzie trochę taniej to wszystko kosztować bo w sumie to wyjdzie około 200 tys - muszę stawiać też częściowe podpiwniczenie. - A to dopiero stan surowy. Aha my budujemy w Lublinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beti24 21.03.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 witam, my z mężem również chcemy budować dom przy cyprysowej 4 jednak chcielibyśmy zobaczyć jak wygląda w srodku może ma ktos jakis zdjecia , jakie zmiany wpowadziliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OllaG 22.03.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 (edytowane) 1 Edytowane 22 Marca 2012 przez OllaG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka81 01.04.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam,Wiosną ruszam z budową cyprysowej 7 w lustrze (ok.140m2 po zmianach). Ekipa - 25tys., bez dachu. Za materiały: porotherm15, systemy kominowe, nadproża itp., stal (ponad 2tony) zapłaciłam 20 tys. Dach z balchodachówki - całość fachowiec wstępnie oszacował na ok. 30tys. Mniej więcej szacuję, że na stan surowy powinno mi starczyć 120tys. Znajomi budują teraz podobny domek, trochę mniejszy i za SSO zapłacili 100tys! Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 06.04.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 hanka jakich zmian dokonałaś?Jesteśmy o krok przed zakupem Cyprysowej 7 w lustrze właśnie.Ale chcemy wydłużyć dom o metr,może 1.20 metra bo salon maleńki.Jak wydłużymy to sypialnia na dole duża ,więc chcemy cofnąć o 40cm (tyle się ponoć da)scianę łączącą salon z sypialnią dalej dążąc do powiększenia salonuW salonie nie ma gdzie dać TV ani stołu.Więc postanowiliśmy ,że kanapa wyląduje tam gdzie otwierane okno balkonowe (nawet dobrze ,bo musimy mieć wyjście na taras nie na bok domu tylko za dom-wąska 20metrowa działka)a na tej ścianie gdzie teraz kanapa będzie TV.Ponieważ dom będzie wydłużany o 1-1.20m ta ściana będzie na tyle długa ,że zmieści się na niej kominek ,niezbyt to szczęśliwe na ścianie z TV,ale kominek w miejscu pierwotnym powoduje ,że nie mieści się stól-a tam go chcemy postawićDo tego chyba przedłużymy tą ścianę łączącą kuchnię z salonem ,żeby trochę zasłonić salon od strony wejściaNoi zamykamy kuchnię na salonGóra też zmiany,ale to już dostosowujące dom do naszych indywidualnych potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekdt 09.04.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Dom przy cyprysowej 14 Witam, w kwietniu startujemy z budową cyprysowej 14, budujemy w okolicach Tymbarku w małopolsce. Wprowadziliśmy spore zmiany na parterze wymuszone przeniesieniem kotłowni za garaż i podobnymi dylematami jak powyżej - ciasny i nieustawny salon. Teraz ma prawie 30mkw i głupie ale jak ważne miejsce na TV. Zmiay tyczą się praktycznie każdego pomiszczenia ale dla nas przez to będzie bardziej funkcjonalny. Z zmian konstrukcyjnych - zmiana na na lane skosy. Czy w małopolsce ktoś buduje cyprysową? Witam, my tez startujemy z budowa szczesliwej 14 juz w czerwcu w okolicach dabrowy tarnowskiej, narazie jestesmy na etapie pozwolen na budowe, do konca maja powinny byc gotowe:no: miejmy nadzieje:wiggle: w tym tygodniu zanosimy projekt do architekta, bardzo prosze was o pomoc w doradzeniu lekkich zmian, ja bede chcial zrobic okno polaciowe na schody, wejscie dodatkowe od tylu do garazu, przeksztalcenie naroznego wyjscia tarasowego na boczne i likwidacja balkonu nad nim, musze naklonic jeszcze zone o rozszezenie i wydluzenie domu 1m i 50 cm, chodzi mi w tym zabiegu glownie o powiekszenie salonu i kotlowni, zobaczymy co powie zona, w kuchni zamiast grodzic sciana mam pomysl na barek, zobaczymy co z tego wujdzie hehe:rolleyes: do tego jeszcze ktos wczesniej zwrocil uwage na przerobienie wejscia do pralni, zamiast z holu to z lazienki,ale z tym trzeba sie przespac,a co Wy byscie Nam doradzili:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts