MichalMwp 14.03.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Może brama zwijana na ścianę rozwiąże problem ? Np takie coś: http://rolan.pl/bramy-garaowe/segmentowe-boczne.htmlTylko że to pewnie swoje kosztuje bo nowość. No i ten próg co pewnie będzie załaził piachem i śniegiem... A może Novoferm ? Brama z tylną sprężyną skrętną potrzebuje 115mm nadproża. Obniżając otwór o kilka cm powinna się zmieścić.http://www.novoferm.pl/preview/pl/katalogi-bramy-gara-owe.html Ja mam garaż oddzielnie i wymiary mnie nie zmuszają ale pewnie taką kupię bo opinie dobre a cena niezła. Mam ofertę na bramę 5000x2250 z mocniejszym napędem i montażem za 5500 netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 15.03.2013 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Zastanawiałem się jeszcze nad obniżeniem chudziaka (o jakieś 15 cm), tak aby po położeniu izolacji + wylewka praktycznie poziom podłogi zrównał się z poziomem ściany fundamentowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 15.03.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Tylko przy takim rozwiązaniu w garażu zrobi się nawet nie mostek a "most" termiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
behapiczka 16.03.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 (edytowane) witam,my z mężem zdecydowaliśmy się na Cyprysową 23, mamy już pozwolenie i czekamy na ekipę do czerwca lub początku lipca. Tylko jedno nas martwi czy do tego czasu znajdziemy kredyt na razie papierologia i wyznaczenie budynku w terenie:wave:może ktoś jeszcze z was się zdecydował na ten projekt lub "cyprysową 3" i będzie miał jakieś pomysły na aranżacje Edytowane 21 Marca 2013 przez behapiczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mev 23.03.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Behapiczka, my wybraliśmy przy cyprysowej 28 - od Waszego różni się garażem jesteśmy przed zakupem projektu. Na dzień dzisiejszy nie planujemy żadnych zmian, ale czy tak zostanie....zobaczymy jak już będziemy mieć projekt. A Wy coś zmienialiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 23.03.2013 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Wreszcie zlozony projekt na PnB, teraz czekam, a oto zmiany mojego 2bis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
behapiczka 25.03.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 (edytowane) Behapiczka, my wybraliśmy przy cyprysowej 28 - od Waszego różni się garażem jesteśmy przed zakupem projektu. Na dzień dzisiejszy nie planujemy żadnych zmian, ale czy tak zostanie....zobaczymy jak już będziemy mieć projekt. A Wy coś zmienialiście? tak my zmieniliśmy : zamiast okna drzwi do kotłowni ,brak okna w łazience na parterze, oraz będziemy mieli utwardzony taras, a i będzie balkon od strony zachodniej A gdzie powstanie wasz domek my budujemy się w Stojadłach pod Mińskiem Maz. Edytowane 25 Marca 2013 przez behapiczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekdt 27.03.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Dobre spostrzezenie, u mnie na szczescie wylapali to murarze i zdazylem naniesc zmiany, tzn poszerzyli mi nadproze, i po problemie, polecam zrobic to samo, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
behapiczka 27.03.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 dzięki za podpowiedź a co jeszcze zmieniłeś u siebie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekdt 28.03.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Ja z zona stawiam przy cyprysowej14, w sumie duzo zmian nie ma. jeden z balkonow odpadl, ten na taras, okno jedno w kuchni mniej, te z boku, u mnie byly drzwi tarasowe narozne i zostaly tylko na tyle, przyjzyj sie u siebie bo mozesz miec problem z wstawieniem telewizora, kotlownia przeniesiona na tyl, jak jest garaz to zostal wydluzony i dzieki temu udalo sie zrobic kotlownie na wegiel oraz sypialnie wydluzyc, no i to nadproze w garazu poszezone, to chyba tyle, w srodku jak bylo tak zostanie, nie ma co a duzo zmian wprowadzac, a kazda jedna trzeba 100 razy przemyslec, pozdrawiam i powodzenia:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pytello 29.03.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 witam rozpoczęliśmy budowę dom przy cyprysowej 2 został ściągnięty humus , ale pogoda nie pozwala na kopanie fundamentów. Jedyny problem mamy z kanalizacją i wodą musimy na własna rękę zbudować sieć i będzie to nas kosztowało 40 tys.Czy robiliście uziemienie fundamentowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arletta_rafal 31.03.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Witam serdecznie, Jesteśmy z Żoną bardzo zainteresowani budową domu z projektu "Przy Cyprysowej 15" - jest bardzo ładny i praktyczny. Poszukujemy kogoś, kto jest w końcowej fazie budowy lub wybudował dom z takiego projektu. Będziemy bardzo wdzięczni, jeśli możemy obejrzeć Państwa dom lub jeśli mogą Państwo polecić kogoś, kto ma taki dom wybudowany lub w końcowej fazie budowy. Im bliżej Warszawy tym lepiej, choć nawet te 200km jesteśmy w stanie przejechać, aby taki dom obejrzeć. Bardzo nam na tym zależy. Zajmiemy maksymalnie 15-20 minut. Potrzebujemy doświadczalnie poczuć i sprawdzić wielkość i rozlokowanie pomieszczeń. Proszę o odpowiedź tu na forum a najlepiej na maila szafek84[@]gmail.com lub choćby o sms na numer 517-358-311. Pozdrawiam serdecznie i życzę Wesołych Świąt Arletta i Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mev 01.04.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 tak my zmieniliśmy : zamiast okna drzwi do kotłowni ,brak okna w łazience na parterze, oraz będziemy mieli utwardzony taras, a i będzie balkon od strony zachodniej A gdzie powstanie wasz domek my budujemy się w Stojadłach pod Mińskiem Maz. hej! my będziemy budować w Pułtusku. Tylko im dalej w las..... teraz myślimy o wyrównaniu garażu do końca domu, przedłużeniu domu (głównie chodzi o wielkość salonu) o 1 m, zastanawiamy się nad wydzieleniem pomieszczenia w garażu na ewentualny piec gazowy (w kotłowni na eko-groszek). Nad oknami jeszcze się nie zastanawiamy - nie ten etap myślenia Musimy zbudować szambo i studnię i zastanawiamy się nad rozmieszczeniem tychże, a co za tym idzie - jak to odprowadzić, jak zrobić przyłącza... i tu moje pytanie - czy w projekcie domu jest jakiś plan, projekt przyłączy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBa 03.04.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 .... Musimy zbudować szambo i studnię i zastanawiamy się nad rozmieszczeniem tychże, a co za tym idzie - jak to odprowadzić, jak zrobić przyłącza... i tu moje pytanie - czy w projekcie domu jest jakiś plan, projekt przyłączy? ech żeby to myło takie proste.... projekty budynków przewidują jedynie instalację wewnątrz budynku i miejsce wejścia do budynku z przyłączami. Same przyłącza mediów to sprawy bardzo indywidualne, zależne od warunków miejscowych, więc nie mogą one podlegać transakcji jaką jest zakup projektu budynku. Pamiętajmy po za tym że trzeba też dać zarobić projektantom przyłączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
behapiczka 04.04.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 hej, my musieliśmy zgłosić się do pracowni po projekt przyłącza koszt około 800-1000złnie wiem bo jeszcze nie odebrałam:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBa 07.04.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 behapiczka, nie maltretuj siebie i muru, jeżeli zapłacisz 800 to i tak tanio. Ja za wod-kan zapłaciłam po "protekcji" 1000 (normalnie 1200-1400), gazowka i elektryka 800 i 600 ( tez taniej po znajomości) nikt nie obiecywał ze bedzie tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mev 10.04.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 projekt - dom przy cyprysowej 28 - już kupiony. Leży sobie grzecznie i czeka na sobotę, kiedy to pojedzie do architekta do adaptacji. Nasze chęci zmian: wydłużenie domu o 1 m, przesunięcie nieco okna tarasowego w stronę kuchni, wydłużenie ścianki przy wejściu do salonu, usunięcie ścianki wejściowej do małego pokoju na parterze, zamknięcie kuchni (małż się nie zgadza, ale w kuchni urzęduję ja!), wydłużenie tyłu garażu do bryły domu. Góra bez zmian... i potem walka z różnymi przyłączami....tak więc - zaczęło się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabed 22.04.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Witam, czy ktoś wybudował lub jest w trakcie budowy domu przy cyprysowej 10?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha181818 24.04.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Nasza Cyprysowa 14 "rośnie" i wszystko tak zaczyna cieszyć jak cos sie dzieje:) narazie mamy garaż i pierwszy balkon, w polowie maja bedzie wybudowany parter: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwi_3 25.04.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 kacha181818 gratuluje i też już nie mogę się doczekać, jak coś zacznie się u nas.....(dodaj zdjęcia, masz przepiękny krajobraz). My będziemy budować Cyprysową 7 (rozmieszenie pomieszczeń mamy podobne, tylko bez garażu) Na razie uzbrojona w cierpliwość czekam na info od architekta, papiery są podobno w ZUDzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts