cyprys2 05.05.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 to my ruszyliśmy w tym roku z pełna para nasz Cyprysik 2 rośnie obecnie tak wyglada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha181818 17.05.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 cyprysowa 14:) plyta zalana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha181818 18.05.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 a tutaj ciąg dalszy nie wprowadzalismy zadnych zmian ewentualnie drzwi od spizarki beda w innym miejscu ze wzgledu na malo ustawna kuchnie pozdrawiam wszystkich budujacych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
behapiczka 19.05.2013 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 super gratuluje posunięcia prac, wygląda bardzo imponująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kmaja 19.05.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 (edytowane) Słuchajcie MaBa budująca cyprysową 9 zwróciła uwagę na nadproże w garażu, które nie daje możliwości zamontowania bramy segmentowej. poniżej link do postu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?190659-projekt-DOM-PRZY-CYPRYSOWEJ-w-9-pracownia-GALERIA-DOM%C3%93W&p=5871260#post5871260 Ja oczywiście od razu do projektu i faktycznie nadproże ma 7 cm (chyba, że źle czytam?) a do mojego dwustanowiskowego garażu, zgodnie z projektem przewidziano bramę uchylną!! (220/480) - no to ja dziękuję. Piszcie jak tam u Was. Ja teraz siedzę i kombinuję, żeby wykrzesać odległość między nadprożem i sufitem (na którym chciałem jeszcze dołożyć styropian ) wynosiła co najmniej 25 cm My też się nad tym zastanawialiśmy, ale udało się - zaprosiliśmy przedstawicieli firmy Wiśniowski i zamontowali, poza tym murarze w porę to wychwycili Edytowane 19 Maja 2013 przez Kmaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silia 08.06.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Witam, dopiero dziś wpadłam na to forum;) Jestem w trakcie budowy cyprysowej 14 , na etapie dachu, a konkretnie za 2 tygodnie mamy kryć, czekamy jeszcze aż płyta ładnie zwiąże. Jednak mój cyprysek ma sporo zmian, przede wszystkim całkiem odpadała klatka schodowa zaproponowana w projekcie, wybraliśmy łamaną, bezpieczniejszą dla dzieci. Z tego tez powodu nie mamy różnicy poziomów. Domek podpiwniczony pod całą częścią mieszkalną. Jeśli ktoś jest zainteresowany prześlę zdjęcia, służę tez informacją. W przyszłym roku na jesień planujemy się wprowadzić, a dom budujemy w okolicy łukowicy, pomiędzy Limanową a Nowym Sączem, małopolska. Pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprys2 16.06.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 witam nasz cyprys 2 bis tak juz wygląda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaf 19.06.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 ]do cyprys2 Jestem ze Staszowa i jestem zainteresowana projektem Przy Cyprysowej, czy byłaby możliwość obejrzenia Pańskiego domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha181818 20.06.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 cyprys2 gratulacje domek swietnie wygląda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwi_3 01.07.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 cyprys 2, świetnie wygląda domek, będziemy budować cyprysową 7 lustrzane odbicie, układ pomieszczeń podobny jak u Was, my jeszcze na etapie adaptacji ...czy możecie załączyć więcej zdjęć z poszczególnych pomieszczeń? dzięki i gratuluje postępu prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tzoana 10.07.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 (edytowane) A to nasza Cyprysowa 2 po wielu wielu zmianach... Od tylu Salon poloczony z gabinetem przesuwanymi drzwiami Korytarz Edytowane 10 Lipca 2013 przez tzoana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichalMwp 11.07.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 To i ja się pochwalę naszym "2 bis w lustrze" Specjalna dedykacja dla tych którzy zastanawiają się jak zamontować górne okna. Długo nad tym myśleliśmy z żoną, teraz bardzo nam się podoba Jeszcze nie wykończone glify na górze i brak listew narożnych. Bonie przy wejściu i tarasie czekają aż działka przybierze normalny wygląd (to już w przyszłym tygodniu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tzoana 11.07.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 To i ja się pochwalę naszym "2 bis w lustrze" [ATTACH=CONFIG]200170[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]200171[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]200172[/ATTACH] Specjalna dedykacja dla tych którzy zastanawiają się jak zamontować górne okna. Długo nad tym myśleliśmy z żoną, teraz bardzo nam się podoba Jeszcze nie wykończone glify na górze i brak listew narożnych. Bonie przy wejściu i tarasie czekają aż działka przybierze normalny wygląd (to już w przyszłym tygodniu ) Wyglada super Jakie macie okna? I ile cm ramy na gorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichalMwp 12.07.2013 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Jak się nie myle to 238 cm wysokosci. Byl z nimi problem bo taki rozmiar bez poprzeczki i w okleinie jest narazony na spore odksztalcenia. Tylko dwie firmy nie baly się takich wykonac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tzoana 12.07.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Jak się nie myle to 238 cm wysokosci. Byl z nimi problem bo taki rozmiar bez poprzeczki i w okleinie jest narazony na spore odksztalcenia. Tylko dwie firmy nie baly się takich wykonac. Ile cm maja 2 ramy, ktore oddzielaja okna od siebie? I jaki masz profil okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwi_3 12.07.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 To i ja się pochwalę naszym "2 bis w lustrze" [ATTACH=CONFIG]200170[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]200171[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]200172[/ATTACH] Specjalna dedykacja dla tych którzy zastanawiają się jak zamontować górne okna. Długo nad tym myśleliśmy z żoną, teraz bardzo nam się podoba Jeszcze nie wykończone glify na górze i brak listew narożnych. Bonie przy wejściu i tarasie czekają aż działka przybierze normalny wygląd (to już w przyszłym tygodniu ) Bardzo ładnie Gratuluję, czy możesz załączyć zdjęcia jak w środku wyglądają pomieszczenia? Domek prezentuje się z zewnątrz fajnie, jak ja już bym chciałam być na tym etapie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichalMwp 12.07.2013 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 (edytowane) Ile cm maja 2 ramy, ktore oddzielaja okna od siebie? I jaki masz profil okna? Profile Veka: http://www.vidok.pl/okna-pvc-energo Same poszerzenia pomiędzy skrzydłami mają 13 cm szerokości. Z ramami okien i skrzydłami jest chyba coś trochę ponad 40 cm. Tu gdzie poszerzenie wypada na ściance działowej, od środka wygląda jak zwykłe okno (ścianka 12-ka plus tynk). A od środka pokoju mniej więcej tak: Mi osobiście to nie przeszkadza. Światła wpada dużo a słupek i tak będzie za firanką. @ sylwi_3 W środku mam gołe ściany, dopiero co zalane posadzki. Na obrazy jeszcze za wcześnie Budowa domu i oddzielnego podwójnego garażu do tego stanu zajęła 13 miesięcy. Za rok Ty też będziesz cieszyć się swoim Cyprysem, życzę Ci tego Edytowane 12 Lipca 2013 przez MichalMwp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwi_3 15.07.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Profile Veka: http://www.vidok.pl/okna-pvc-energo Same poszerzenia pomiędzy skrzydłami mają 13 cm szerokości. Z ramami okien i skrzydłami jest chyba coś trochę ponad 40 cm. Tu gdzie poszerzenie wypada na ściance działowej, od środka wygląda jak zwykłe okno (ścianka 12-ka plus tynk). A od środka pokoju mniej więcej tak: [ATTACH=CONFIG]200366[/ATTACH] Mi osobiście to nie przeszkadza. Światła wpada dużo a słupek i tak będzie za firanką. @ sylwi_3 W środku mam gołe ściany, dopiero co zalane posadzki. Na obrazy jeszcze za wcześnie Budowa domu i oddzielnego podwójnego garażu do tego stanu zajęła 13 miesięcy. Za rok Ty też będziesz cieszyć się swoim Cyprysem, życzę Ci tego Właśnie mi chodziło jak mniej więcej wyszły pomieszczenia, nie muszą być urządzone To szybko wyrobiliście się , jeszcze z garażem dodatkowo , u mnie inwestycja systemem gospodarczym, więc rozłożona na kilka lat Papiery złożone o PNB, może w tym roku fundamenty, zobaczymy Pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tzoana 15.07.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Profile Veka: http://www.vidok.pl/okna-pvc-energo Same poszerzenia pomiędzy skrzydłami mają 13 cm szerokości. Z ramami okien i skrzydłami jest chyba coś trochę ponad 40 cm. Tu gdzie poszerzenie wypada na ściance działowej, od środka wygląda jak zwykłe okno (ścianka 12-ka plus tynk). A od środka pokoju mniej więcej tak: [ATTACH=CONFIG]200366[/ATTACH] Mi osobiście to nie przeszkadza. Światła wpada dużo a słupek i tak będzie za firanką. @ sylwi_3 W środku mam gołe ściany, dopiero co zalane posadzki. Na obrazy jeszcze za wcześnie Budowa domu i oddzielnego podwójnego garażu do tego stanu zajęła 13 miesięcy. Za rok Ty też będziesz cieszyć się swoim Cyprysem, życzę Ci tego Wygladam calkiem spoko, fajnie, ze mozna zobaczyc jak taka rama w rzeczywistosci wyglada. Jeden Pan od okien podczas pomiaru odradzal taka gruba rame, bo bedzie brzydko wygladac itp itd, ale teraz widze, ze nie ma racji. Ile wyniosly Cie okna na profilu Veka dla tego domku? Jak mozesz wkej troche zdjec z wewnatrz budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 09.08.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Bardzo fajna kolorystyka. Panele drewniane na elewacji super. Nam raczej wszyscy odradzają, że prościej i wygodniej dać na całej powierzchni tynk, lecz dla mnie w tym zakresie nie ma dyskusji a Wasz domek tylko potwierdza, że mam rację Mam jeszcze jedno pytanie do budujących różne odmiany cyprysowej. W projekcie strop poddasza jest na wysokości 2,80 cm. Obniżaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts