Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY CYPRYSOWEJ w. 2 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

Ja też zacząłem myśleć nad wersją 7 ,tylko powiedzcie mi ,gdzie w salonie stanie telewizor ? Poza tym, te 28m salonu jest policzone razem z dużą częścią korytarza,tak mi powiedzieli w biurze które zaprojektowało ten projekt.Gdyby zamknął salon ścianami to ma 23.6m

To liczenie powierzchni salonu w ten sposób dotyczy wszystkich wersji w tym układzie

• Odpowiedzi 262
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja też zacząłem myśleć nad wersją 7 ,tylko powiedzcie mi ,gdzie w salonie stanie telewizor ? Poza tym, te 28m salonu jest policzone razem z dużą częścią korytarza,tak mi powiedzieli w biurze które zaprojektowało ten projekt.Gdyby zamknął salon ścianami to ma 23.6m

To liczenie powierzchni salonu w ten sposób dotyczy wszystkich wersji w tym układzie

Witam

Czy nie zastanawiałeś się nad wydłużeniem minimalnie domu by zwiększyć powierzchnię salonu? Rozmawiałem na ten temat a autorem projektu i nie ma przeciwwskazań architektonicznych by to zrobić.

pozdrawiam

Janek

Kuchnię to na pewno zamurować.Ostatnia głupota kuchnia w salonie.Zupełnie nie kumam czemu tak popularna i lubiana.Może jak ktoś je na mieście ,a podaje tylko kawkę z kupionym (nie upieczonym) kawałkiem ciasta.Dajmy do salonu łazienkę i garaż jeszcze.

W każdym razie ,jak się zamuruje to telewizor bezpośrednio przy kominku.

• 2 weeks później...
My będziemy stawiali dom nasz w Skarżysku. Zapewne Pan wie gdzie to jest :D. Teraz oczekujemy na zakończenie adaptacji projektu. I zastanawiam się ile będzie kosztowało postawienie do stanu surowego. Szczerze powiedziawszy branie kredytu bardzo mnie przeraża... Jak tylko coś się ruszy z naszą budową dam znać. :D

Dobry wieczór,

Jak tam u Państwa idzie realizacja projektu? Czy adaptacja już zakończona pełnym sukcesem?

pozdrawiam gorąco

• 2 weeks później...

Witam.

Czy ktoś moze juz wie jak ksztaltuja sie ceny robocizny na wykonanie tego domku? Buduje w wersji nr4 ? Mnie gosc krzyknal 55 tys zl za stan surowy otwarty i troszke mnie sciagna na ziemie. Technologia budowy to cegla Phoroterm 25, sciany dzialowe z 12 tki, pokrycie blacha.Z tego co sie orientuje nie jest to skomplikowany domek w budowie i chyba gość przesadzil dlatego chcialbym zweryfikowac te cene. Dodam tylko ze ekipa jest polecona, nie szukalem nic poza tym.

Pinkoncik ja rowniez jestem ze Skarzyska gdybys mial ochote wymienic sie doswiadczeniami pisz [email protected]. Gdzie budujesz te chatke?

55 tys. za ekipę murarską? Ja za ekię płacę 25tys. Też jestem ze świętokrzyskiego. Materiały (bez betonu) ok.20-22 tys. (phoroterm25, stal, nadproża, system kominowy itp.) Buduję wersję 7 w lustrze. Przy wstępnej kalkulacji myślę, że koszt budowy w stanie surowym otwartym wyniesie ok. 120tys. Edytowane przez hanka81

Haniu, czy kwota ta obejmuje rowniez wykonanie fundamentow? Czlowiek, ktorego mi polecono, wykonuje wszystko od a do z poczawszy od wykopow po wiezbe dachowa z pokryciem. Za wszystko do stanu sorowego otwartego 55 tys., bez dachu okolo 45 tys. Tez mi sie wydaje to kwota przesadzona, pomimo iz u mnie dochodzi jeszcze garaz z sypialnia nad, ale wiadomo ze sa to dodatkowe koszta (dodatkowy fundament plus kondygnacja). Dzieki za szybka odpowiedz.

Norbbii, moja ekpia wykonuje prace począwszy od fundamentów aż po strop. To obejmuje cena o której pisałam wcześniej. Dach będzie zadaniem dla innych fachowców. A u Ciebie 55tys. za wszystko od stropu po dach, więc może w sumie i u mnie wyjdzie tyle;) A sprawdzałeś ceny u innych brygad? Na jakim etapie budowy jesteś? Ja - adaptacja projektu no i w niedługim czasie mam zamiar wystąpić o pozwolenie na budowę. Pozdrawiam.

My chcemy wybudować dom przy cyprysowej 7, kto buduje w okolicach małopolski,lub śląskiego? Jest możliwość zobaczenia w realu? Ewentualnie "12", zresztą one chyba wszystkie do siebie podobne , my zastanawiamy się nad "7" , bo mamy wąską działkę, niecałe 19 metrów. Dobrze byłoby zobaczyć domek na żywo, nawet w surowym stanie. Czy ktoś, kto buduje "7" zmieniał coś w środku. My chyba wydłużymy, bo salon troszkę mały.

Witam! Adaptacja zakończona.Czekamy na pozwolenie, które lada moment mam nadzieję otrzymamy. Na wiosnę ruszamy z fundamentami, a potem zobaczymy jak będzie z pieniędzmi. Jesteśmy dobrej myśli..... Dzieciaki rosną i przydałoby się już osiąść na "swoim"

pozdrawim