Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY CYPRYSOWEJ w. 2 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

tomek131, co do zmian w mojej 7, to trochę ich było... Na dole: wejście do kotłowni z zewnątrz budynku , wydłużyłam łazienkę kosztem strasznie dużej komunikacji (holl) oraz wydłużyłam ściankę dzielącą kuchnie i salon - kuchnia zabudowana, nie zostawiam otwartej przestrzeni. Zmiany w wielkości i położeniu okien w salonie( w ten sposób wygospodarowałam miejsce na TV - widzę, że zmartwienie wielu mężczyzn;) - a mianowicie - ściana wschodnia salonu- zmiast okien tarasowych wstawiłam okno 150x150 symetryczne względem okna sąsiadującego pokoju, no i drzwi tarasowe na południe dwuskrzydłowe zamaist trzech... zrezygnowałam także z kominka. Na górze wygospodarowałam sobie garderobę - miałam fajnego projektanta, który bardzo dużo mi pomógł;) doświetliłam klatkę schodową oknem połaciowym to samo w garderobie. Czyli poodasze to: trzy sypialnie, garderoba i lazienka. Dwa mniejsze pokoje na górze mają po jednym oknie 150x150 i tym samym zlikwidowałam balkon. Balkon mam tylko na elewacji wejściowej. Aha, podnoszę też troszkę ściankę kolankową, co by poddasze było bardziej ustawne, no i zlikwidowałam te masywne kolumny wejściowe - strasznie mi się nie podobają... Pozdrawiam. Edytowane przez hanka81

• Odpowiedzi 262
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Witam!

my w przyszłym roku startujemy z Cyprysową 15, teraz papierkowa robota ;) Jesteśmy z łódzkiego (Łask), buduje ktoś w tej okolicy? Chcemy całkowite podpiwniczenie, przeniesienie do piwnicy kotłowni i pralni. W "projektowej" kotłowni wygospodarować dużą szafę wnękową, bo wiatrołap jest dość mały. Myślimy cały czas nad powiększeniem salonu o ten dodatkowy pokój (wtedy nie będzie problemu ani z TV ani z meblami:)). Zawsze marzyła mi się otwarta kuchnia z barkiem i spiżarnią, ale z czegoś będę musiała zrezygnować bo kuchnia jest mało ustawna. Poddasze bez zmian (może zamiast małej łazieneczki, duża garderoba).

pozdrawiam.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...