Aguska_aa 09.07.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Witam! my w przyszłym roku startujemy z Cyprysową 15, teraz papierkowa robota Jesteśmy z łódzkiego (Łask), buduje ktoś w tej okolicy? Chcemy całkowite podpiwniczenie, przeniesienie do piwnicy kotłowni i pralni. W "projektowej" kotłowni wygospodarować dużą szafę wnękową, bo wiatrołap jest dość mały. Myślimy cały czas nad powiększeniem salonu o ten dodatkowy pokój (wtedy nie będzie problemu ani z TV ani z meblami:)). Zawsze marzyła mi się otwarta kuchnia z barkiem i spiżarnią, ale z czegoś będę musiała zrezygnować bo kuchnia jest mało ustawna. Poddasze bez zmian (może zamiast małej łazieneczki, duża garderoba). pozdrawiam. Witam, We wrześniu zaczynamy budowę cyprysowej 15 z podpiwniczeniem całej części mieszkalnej, prócz garażu, niestety w Małopolsce. Kotłownie, pralnie i spiżarnię przenosimy do piwnicy. Pod salonem będzie duży pokój dzienny. Ponadto plan zagospodarowania przestrzennego wymógł na nas doprojektowanie wiatrołapu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha181818 10.07.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Witam, We wrześniu zaczynamy budowę cyprysowej 15 z podpiwniczeniem całej części mieszkalnej, prócz garażu, niestety w Małopolsce. Kotłownie, pralnie i spiżarnię przenosimy do piwnicy. Pod salonem będzie duży pokój dzienny. Ponadto plan zagospodarowania przestrzennego wymógł na nas doprojektowanie wiatrołapu. Pozdrawiam W której części małopolski???? Zdjęcia się opóźnią moja druga połówka przez przypadek zabrała do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbbii 11.07.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Witam ponownie. U mnie domek juz stoi, co prawda bez dachu, ale wszystko jest na dobrej drodze i kryjemy w przyszlym tygodniu. Niestety nie zmiescilismy sie w zakładanej kwocie 120 tys za stan surowy, wyjdzie okolo 130tys. Ceny materialow a w szczególnosci stali i drewna powalaja, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguska_aa 12.07.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 W której części małopolski???? Zdjęcia się opóźnią moja druga połówka przez przypadek zabrała do pracy Okolice Andrychowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekdt 13.07.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 ale nuda, nikt z cyprysowej ekipy sie niebuduje?? zadnych zdjec?? piotrekdt zaczales juz budowe bo pod koniec lipca chce wpasc mury obejrzec:) troche nam sie budowa odwlekla, papierkowa robota, od poniedzialku zaczynamy fundamenty i raczej zabraknie czasu na caly dom,ale moze do stropu uda sie zrobic, wiec w sierpniu powinny juz pierwsze mury wstawac, miejmy nadzieje;))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 22.07.2012 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 piotrekdt, dzis zawitalem w brniku, i przed chwila wrocilem z wyprawy rowerowej, i chyba znalazlem twoja dzialke, szkoda ze nic sie nie dzieje bo myslalem ze cos podpatrze. ale moze w sierpniu jeszcze wpadne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek72 25.07.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 czy może ktoś buduje przy cyprysowej 10? .Ja mam taki zamiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek72 25.07.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 najlepiej z łodzkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 04.09.2012 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 czy ktos moze buduje Przy Cyprysowej gdzies w okolicach Warszawy?? koniecznie musze zobaczyc jak to wyglada z bliska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka81 13.09.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 (edytowane) Do NorbbiiHejJa buduje cyprysową 7 w lustrze. Czy robisz skosy lane czy lekką konstrukcję dachu? Czym kryjesz? Blachą czy dachówką. My zastanawiamy się nad pokryciem dachu ahi roofing. aluminium z posypką - podobno rewelacja. Jedyny minus to cena, ale gra podobno warta świeczki. Jeszcze jedno pytanko. W projekcie miałeś sciany nośne czy słupy? Pozdrawiam, Ania. Edytowane 13 Września 2012 przez hanka81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka81 15.09.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Witam wszystkich.Mam pytanie - jak wyglada u Was sytuacja z kominami? W jakim miejscu usytuowany jest komin na poddaszu? U mnie jeden wkomponował się w sciane , natomiast drugi... - wolnostojący w łazience. Nie powiem, że mi się to podoba, ale na tym etapie juz niestety nic z tym nnie zrobię. Jak wyglada to w Waszych cyprysach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malher 30.09.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Witam, buduję dom przy Cyprysowej 7 - zrezygnowaliśmy z pralni a w tym miejscu będzie tylko klatka schodowa zaś obie ściany przy schodach przerobiliśmy na nośne. Na czymś trzeba oprzeć belki Teriva W przyszłym tygodniu montujemy strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka81 01.10.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Witam, buduję dom przy Cyprysowej 7 - zrezygnowaliśmy z pralni a w tym miejscu będzie tylko klatka schodowa zaś obie ściany przy schodach przerobiliśmy na nośne. Na czymś trzeba oprzeć belki Teriva [ATTACH=CONFIG]139488[/ATTACH] W przyszłym tygodniu montujemy strop. U mnie strop opiera się na słupach. Też buduję 7 tylko, że w odbiciu lustrzanym. Jestem na etapie dachu. Zmieniles coś w projekcie oprócz ww. scian nośnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprys2 16.10.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Witamja jestem szcześliwą posiadaczka projektu przy cyprysowej 2 dodaliśmy pewne zmiany w nim tj drzwi w kotłowni i zlikwidowaliśmy kominek. Na obecna chwile mamy tzw stan 0 + materiał na budowe. cz jest tu ktoś kto tak jak my ma ten domek?? jak koszty czy wam tez sie wydawalo ze mniej bedzie to kosztowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka81 20.10.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Witam ja jestem szcześliwą posiadaczka projektu przy cyprysowej 2 dodaliśmy pewne zmiany w nim tj drzwi w kotłowni i zlikwidowaliśmy kominek. Na obecna chwile mamy tzw stan 0 + materiał na budowe. cz jest tu ktoś kto tak jak my ma ten domek?? jak koszty czy wam tez sie wydawalo ze mniej bedzie to kosztowac? a to dopiero początek.... uwierz mi. Nie mniej jednak zyczę powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha181818 01.11.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 w galerii jedna fotka niestety to poczatek dopiero:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pytello 11.11.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Witam, na wiosnę zaczynam budowę domu "Przy cyprysowej 2 ". Firma budowlana wyceniła budowę do stanu surowego na 40tys netto.Na wycenę materiału czekam.Wprowadziłem następujące zmiany: powiększyłem salon i kotłownię na długości o 1.5, dodatkowe drzwi z zewnątrz do kotłowni,dodatkowe okna do łazienki, pralni i na klatce schodowej, oddzielenie kuchni od salonu. Przez zwiększenie powierzchni o 1,5m pojawia się problem wystających belek, które będą widoczne w suficie dlatego strop będzie grubszy żeby wszystko pochować. Proszę o kontakt w celu wymiany doświadczeń. Obecnie czekam na pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 13.11.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Witam. W 2013r. ruszamy z budową domu "Przy Cyprysowej 4". Budowa na Podhalu. Na razie jestem na etapie szukania wykonawców (oj wyceny bardzo różne, jak na razie od 70 tys. do 40 tys za SSO). Nie wprowadzaliśmy do projektu dużo zmian, jedynie ze względu na WZ musieliśmy zmienić o 5 st. kąt nachylenia dachu (do 45). Również czekamy na pozwolenie, dokumentacja już jakiś czas leży sobie w starostwie i grzeje szafkę Jeżeli chodzi o technologię budowy to planujemy ściany nośne z porothermu 30, stropy monolityczne żelbetowe, dodatkowo wszystkie skosy poddasza murowane z cegły + dodatkowa mała płyta na poddaszu. Dach blachodachówka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprys2 18.11.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 witam my za materiał na dom przy cyprysowej 2 tzn za sam porotherm 25 zapłaciliśmy 11tyś. a to pierwsze zdjęcie naszego domu a raczej samych fundamentów:) teraz to już wygląda lepiej. ostatnio skończliśmy je ocieplać i robić odwodnienie. jak zrobimy foto wrzuce tu. a to nasza kanalizacja którą sami kładliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 20.11.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 witam my za materiał na dom przy cyprysowej 2 tzn za sam porotherm 25 zapłaciliśmy 11tyś. [ATTACH=CONFIG]148947[/ATTACH] a to pierwsze zdjęcie naszego domu a raczej samych fundamentów:) teraz to już wygląda lepiej. ostatnio skończliśmy je ocieplać i robić odwodnienie. jak zrobimy foto wrzuce tu.[ATTACH=CONFIG]148948[/ATTACH] a to nasza kanalizacja którą sami kładliśmy [ATTACH=CONFIG]148949[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]148950[/ATTACH] Możesz podać jaką ilość porothermu zamawialiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts