rzenewiew 31.01.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 my mamy projekt indywidualny - podobny do "przy cyprysowej" - nie wiem jak się ma poddasze do oryginału ale wyszła nam jeszcze garderoba, pewnie ściany są przesunięte.. ps ładną mamy stolarkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kmaja 06.02.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 na razie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekdt 19.02.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Witam, juz dawno nie bylo mnie na tym forum;) Ja buduje z zona szczesliwa 14 tzn. dom przy cyprysowej 14, na dzien dzisiejszy stoji biedny domek w sniegu a reczej juz w wodzie bez dachu i czeka na wiosne,hehe dom jest zrobiony do lanych skosow, jak ktos jest z okolic dabrowy tarnowskiej to moze podkukac, duzo zmian nie wprowadzalismy bo to sie mija z celem, jak ktos szuka projektu dla siebie to niech znajdzie taki aby bylo w nim jak najmniej do zmiany, my tylko usunelismy jeden z balkonow, z drzwi naroznych zostaly jedne, jedno okno w kuchni zniknelo oraz kotlownia zostala wydluzona, znaczy sie wyrownana z tylu razem z fundamentami, zycze powodzenia i pozdrawiam:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 20.02.2013 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 no ja startuje juz we wrzesniu, tyle ze ja mam sporo zmian, jak juz bede mial rzuty na kompie to wrzuce, piotrek bedac u ciebie na budowie zauwazylem ze zrezygnowales z pralni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekdt 22.02.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Nie, pralnia bedzie tyle ze troszke sie pomniejszyla, jak widziales stawialismy metoda trojwarstwowa i garaz nam sie przez to pomniejszyl wiec przesunelismy sciane, zawsze wyjdzie cos, czego nie przewidzisz, dlatego odradzam wszystkim zmiany bo mozna sie na tym przejechac, na szczescie w pralni to nie przeszkadza bo tam sie nie spi, pralka wejdzie maly zlew, suszarke na zewnatrz:cool: pozdro:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 22.02.2013 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 ale mi chodzi o podloge w pralni, w projekcie jest przeciez 50 cm ponizej poziomu podlogi w domu, a u ciebie byla wylana na rowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekdt 24.02.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Nie zrozumialem pytania adam, sorki, tak jest jak nie ma cie na miejscu;) Z ta podloga to tak ze te schody nam sie nie spodobaly, a w pralni to tak naprawde pralka z suszarka i umywalka, tyle tam starczy. Szczerze to stwierdzilismy, ze i tak wszystko na zewnatrz sie suszy, tam nawet tak naprawde nie ma takiej wentylacji zeby pranie sie wysuszylo,to jest moja opinia, zeby tam jeszcze okno bylo,ale nie w zamknietych pomieszczeniu:) Po za tym to chyba tak ze kazdy przystosowuje sobie dom do swoich potrzeb:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 25.02.2013 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 dokładnie tak:) ja z pralni też zrezygnowałem:) bo robię na płycie i byłby problem z tą pralnią, pralka stanie w pomieszczeniu gospodarczym a pranie w wolnym pokoju na poddaszu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekdt 25.02.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Widze ze myslimy podobnie;) Na wiosne bede stawial dach wiec jakbys byl kolo wakacji to mozesz zerknac, bedzie juz troszke wiecej widac co i jak:cool: pozdrawiam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwi_3 26.02.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Witam, jest nowym użytkownikiem, Waszą dyskusję śledzę od niedawna. Z mężem wybraliśmy projekt przy Cyprysowej 7, jestem ciekawa opinii innych forumowiczów, chciałam dołączyć do grona zwolenników Cyprysowej Na razie jesteśmy po wstępnym spotkaniu z architektem, przed zakupem projektu. Dużo zmian nie wprowadzamy, jeszcze do końca nie zatwierdzone, ale prawdopodobnie wejście z zewnątrz do kotłowni, ściana między kuchnią a salonem zamknięta, okienko w łazience i pralni i na razie tyle. Mieliśmy likwidować spiżarkę, ale zostałam przekonana, że jednak będzie przydatna. Czy w świętokrzyskim, forumowicze, którzy już się budują, mogą załączyć zdjęcia z kolejnych etapów?. Chętnie bym obejrzała, dziękuję. P.S. Jeśli coś źle napiszę na forum, jakieś błędy popełnię, to przepraszam, dopiero zaczynam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomhary1 28.02.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) DO SYMPATYKA FORUM ZE SWIETOKRZYSKIEGO witam ,czy mozna by bylo kiedys do was wpasc zobaczyc ten domek na zywo wlasnie mam zamiar kupic projekt i zaczac w kwietniu lub maju budowe ,wedlug projektu przy cyprysowej 7 ,za odpowiedz z gory dziekuje Edytowane 28 Lutego 2013 przez tomhary1 Nie podalem do kogo ta wiadomosc,sory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwi_3 01.03.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 DO SYMPATYKA FORUM ZE SWIETOKRZYSKIEGO witam ,czy mozna by bylo kiedys do was wpasc zobaczyc ten domek na zywo wlasnie mam zamiar kupic projekt i zaczac w kwietniu lub maju budowe ,wedlug projektu przy cyprysowej 7 ,za odpowiedz z gory dziekuje Jeśli to do mnie , to na razie nie ma co oglądać, jeszcze nie kupiliśmy projektu Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu. Z planów jakie chcemy w tym roku zrealizować, to stan 0. Ponieważ budowa systemem gospodarczy i praca, to nasza realizacja może się znacznie wydłużyć. Też bym chętnie obejrzała domek, którzy już go postawili albo są w trakcie a czytając na forum, widzę, że kilka osób ze świętokrzyskiego się zgłosiło.Albo jakieś zdjęcia z realizacji, jakbyście mogli załączyć? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwi_3 01.03.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Jeśli to do mnie , to na razie nie ma co oglądać, jeszcze nie kupiliśmy projektu Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu. Z planów jakie chcemy w tym roku zrealizować, to stan 0. Ponieważ budowa systemem gospodarczy i praca, to nasza realizacja może się znacznie wydłużyć. Też bym chętnie obejrzała domek, którzy już go postawili albo są w trakcie a czytając na forum, widzę, że kilka osób ze świętokrzyskiego się zgłosiło.Albo jakieś zdjęcia z realizacji, jakbyście mogli załączyć? Z góry dzięki. A już wiem, ze to nie do mnie, nie zrozumiałam o co chodzi z sympatykiem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 04.03.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Mam pytanie. Czy ktoś planuje wykończenie elewacji, tak jak to zaproponował architekt - tzn. połączenie tynku z panelami drewnianymi? Szczerze mówiąc cały czas się nad tym zastanawiam, generalnie bardzo lubię drewno jako materiał wykończeniowy, chociaż wiadomo dużo bardziej pracochłonny w utrzymaniu. Bierzecie taką opcję w ogóle pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichalMwp 11.03.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Ja buduję prawie bez zmian i będę robił elewację tak jak w projekcie tylko że nie w drewnie ale takie z takiego czegoś: http://www.beltecto.pl/Na drewno nie zdecydowałem się bo nie wyobrażam sobie rozstawiania co kilka lat rusztowań i konserwowania drewna na wysokości ośmiu metrów. Te plastikowe panele oglądałem w sklepie i wyglądają rewelacyjnie. Cena poniżej 80/m2 to chyba taniej niż drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 11.03.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Ja buduję prawie bez zmian i będę robił elewację tak jak w projekcie tylko że nie w drewnie ale takie z takiego czegoś: http://www.beltecto.pl/ Na drewno nie zdecydowałem się bo nie wyobrażam sobie rozstawiania co kilka lat rusztowań i konserwowania drewna na wysokości ośmiu metrów. Te plastikowe panele oglądałem w sklepie i wyglądają rewelacyjnie. Cena poniżej 80/m2 to chyba taniej niż drewno. Wygląda bardzo fajnie i jakby jeszcze dobrze zgrać z kolorem stolarki... Pomysł bardzo i się podoba, panele naprawdę trudno odróżnić od drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwi_3 12.03.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Ja buduję prawie bez zmian i będę robił elewację tak jak w projekcie tylko że nie w drewnie ale takie z takiego czegoś: http://www.beltecto.pl/ Na drewno nie zdecydowałem się bo nie wyobrażam sobie rozstawiania co kilka lat rusztowań i konserwowania drewna na wysokości ośmiu metrów. Te plastikowe panele oglądałem w sklepie i wyglądają rewelacyjnie. Cena poniżej 80/m2 to chyba taniej niż drewno. Faktycznie, prezentują się świetnie, ciekawe czy nie będę blaknąć na słońcu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 13.03.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Słuchajcie MaBa budująca cyprysową 9 zwróciła uwagę na nadproże w garażu, które nie daje możliwości zamontowania bramy segmentowej. poniżej link do postu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?190659-projekt-DOM-PRZY-CYPRYSOWEJ-w-9-pracownia-GALERIA-DOM%C3%93W&p=5871260#post5871260 Ja oczywiście od razu do projektu i faktycznie nadproże ma 7 cm (chyba, że źle czytam?) a do mojego dwustanowiskowego garażu, zgodnie z projektem przewidziano bramę uchylną!! (220/480) - no to ja dziękuję. Piszcie jak tam u Was. Ja teraz siedzę i kombinuję, żeby wykrzesać odległość między nadprożem i sufitem (na którym chciałem jeszcze dołożyć styropian ) wynosiła co najmniej 25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 13.03.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Ach zapomniałbym. z tego wszystkiego byłem u jednego przedstawiciela stolarki, który tak mi doradzał: 1. Bramę zmniejszyć z planowanych 2200/4800 na typówkę 2125/4750 resztę centymetrów szukać we własnym zakresie 2. Rozważyć inne wymiary okien balkonowych, tak aby generalnie wszędzie montować typówki na wysokość 2300 (zamiast 2400) 3. Stwierdził, że przewidziane w projekcie okna OBZ3 940/2400 tylko uchylne - nierealne. Oczywiście brama uchylna, szeroka na 4800 jest dostępna ale jeszcze nikomu nie przyszło do głowy, żeby taką zamówić Tak samo możliwe są płytsze prowadnice niskiego prowadzenia - potrzeba na nie 150mm + dodatkowa kaska za takie rozwiązanie Ponieważ jestem na etapie "zaraz dopiero zacznę" mogę jeszcze pomieszać, tylko żeby nie "przedobrzyć". Cypryski, pomóżcie i opiszcie jak tam u Was z tą stolarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBa 13.03.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Jestem i tu z tym nadprożem w garażu są takie opcje: -szukasz producenta który ma mniejsze bramy - z rozeznan rynku mojego męża wynika że jest ich niewiele ale np. są dostępne dk prof (spłóka od dako) oni maja chyba na wysokośc 200 - my chyba od nich zamówimy i zwyczajnie dozbroimy i zalejemy nadproze - można też zrobić cieńcze docieplenie przynajmniej na szerokośc szyny - obnżyć o jeden stopień poziom garazu - wtedy jest on wyższy to i nadproze mozna obniżyc tyle sami wykombinowalismy na dzien dzisiejszy a i mozan jeszcze zamontowac brame rozwiraną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts