magda963 04.07.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam, Niedawno założyłam płytki klinkerowe na schodach zewnętrznych do domu, jednak mam kłopot z pozbyciem się smug po kleju. Czytałam coś o occie jakiś kwasach i specjalnych środkach do czyszczenia. Jednak nie mam żadnych pewnych informacji. Co według Waszego doświadczenia jest najlepsze i czym najszybciej i najbardziej efektownie to usunąć? Czekam na porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.07.2011 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 norquimia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xiayu 07.07.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witaj, chociaż jestem nowa na forum, to chyba będę mogła coś doradzić, bo akurat w klinkierze siedzę od kilku lat:)Najlepiej po prostu zakupić specjalny czyścik do klinkieru: CZYŚCIK Ogólne info z opisu producenta:"Czyścik bez dodatku kwasów.Do usuwania wykwitów solnych z cegieł i płytek klinkierowych, gresowych, glazury i terakoty oraz kostki brukowej. Preparat nadaje się również do usuwania pozostałości zapraw cementowych i wapiennych oraz rdzy, plam oleju, tłuszczu, smarów i nikotyny. Może być stosowany na powierzchniach szklanych oraz niektórych metali (np. stal nierdzewna, aluminium, miedź) bez ich uszkodzenia. Nadaje się również do czyszczenia narzędzi. Nie powoduje zmiany koloru czyszczonych elementów. Do stosowania wewnątrz i na zewnątrz budynków." Wrzuciłabym jakąś ulotkę, ale nie bardzo wiem, czy to zgodne z regulaminem.PozdrawiamPati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts