kapssel 04.07.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 witam mam nurtujące pytanie które chodzi za mną już kilka dni może ktos pomozeotóż mój wykonawca skonczył izolowac mi piwniceczyli bloczki m6 pomalował 4 razy dysperbitem następnie połączył mi ławe ze sciana papą ikopal (odcinek 0,5m) na to przykleił punktowo klejem hoter s styropian silver i do łączeń ze soba uzywał tak ze kleju atlas hoter s i na to przyczepił geowłókninę a następnie folie kubełkową ... i teraz te pytania ?? czy styropian powinien byc zaciągnięty siatką co da mi ta geowłóklina a może ktoś podpowie jak jeszcze mogę do izolować piwnice aby w dalszym użytkowaniu nie wystapiły komplikacje pozdrawiam bardzo dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raas 09.07.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 (edytowane) Nie znam Twoich warunków wodno-gruntowych na działce- ale: 4x dysperbit -ładnie -to izolacja przeciwwilgociowa...ale nie przeciwwodna. papa na styku ława ściana -ładnie ale powinno być to pokryte jeszcze warstwą izolacji styropian - ładnie ale punktowo to nieładnie jeżeli podejdzie woda to styro nią nasiąknie. geowłóknina -nie wiem w jakim celu... folia kubełkowa -stosuje się w celu mikrodrenażu pionowego- woda jak podejdzie -tak też swobodnie zejdzie po jej ustąpieniu, zostawiając nasiąknięty styropian .... Styropian powinien być zaciągnięty klejem zbrojonym siatką. ogólnie dziwnie to masz zaizolowane- ale to tylko moje zdanie:] Zapytaj wykonawcę o jego koncepcję tej izolacji, i napisz jego odpowiedź tu na forum -może to coś nowego? Edytowane 9 Lipca 2011 przez raas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts