bikerlodz 04.07.2011 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam, Jestem totalnym laikiem w temacie i zwracam sie od Was z prosba o porade i sugestie. Rozawazam zakup mieszkania nad wjazdem do garazu w budynku wielorodzinnym. Wjazd jest otwarty tzn pod podlogą na 2/3 pow. mieszkania hula wiatr (brama jest duzo glębiej). Zdjęcie w załączniku Informacje jakie mam to: - stop o łącznej grubości 60cm, w tym - 30cm stropu ciaglego - 15cm styropianu od dolu czyli od zewnatrz - 5cm styropianu w wylewce od strony mieszkania - 10cm wylewki Moje pytania: 1) Czy taki strop jest poprawnie przygotowana pod katem izolacji cieplnej? W porówaniu do kolenej kondygnacji ten strop ma tylko dodatkową izolację 15cm styropianu.. niby niewiele.. 2) Jak sprawdzić jej parametry techniczne? Co dokładnie powinien udostepnic mi deweloper/generalny wykonawca? Parametry termoizolacyjności poszczegolnych warstw? Współczynniki oporu cieplnego? 3) Czy powinienem rozważyc ogrzewanie podlogowe? To będzie b. duzy koszt - zrywanie wylewki i robienie wszystkiego od nowa wiec chce wiedziec czy to bedzie mialo sens.. 4) Pod sypianią jest pomieszczenie na odpadki dla mieszkańców - czy jest ryzyko przenikania zapachów? 5) A moze dac sobie spokoj i poszukac innego mieszkania (deweloper za inne mieszkanie chce 20% wiecej) W załączniku rzuty poprzeczny stropu. BEDE OGROMNIE WDZIECZNY ZA WASZE SUGESTIE I PRZEMYSLENA Decyzja na min. dekade wiec chce to wszystko bardzo dobrze przemysleć. POZDRAWIAM!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts