śpioch 05.07.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Będę montował bramę wjazdową przesuwną samonośną z napędem. Do domu jednorodzinnego. Nie widzę ewidentnych korzyści z sygnalizatora optycznego na ogrodzeniu, błyskającego na żółto przy przesuwaniu się bramy. Przecież w dzień i tak błyskotka jest mało widoczna, a małe dziecko nie przerywa co kilka sekund najbardziej interesującej na świecie zabawy żeby zerkać na sygnalizator... Czy to tylko gadżet dla marzących skrycie o przejechaniu się samochodem uprzywilejowanym jako kierowca?Czy jest w tym dużo większy sens niż może się wydawać? Proszę o "z życia wzięte" uzadsadnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 05.07.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Będziesz się czuł jak pojazd uprzywilejowany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śpioch 05.07.2011 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Będziesz się czuł jak pojazd uprzywilejowany:) Nie widzę sensu żeby coś mi miało migać nad bramą. Ale może ktoś tu nas konkretnie oświeci dlaczego warto instalować "lampę ostrzegawczą"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.07.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Wiem, że jest to dosyć śmieszne tłumaczenie, ale zawsze "marzyłem" o lampce sygnalizacyjnej I od kilku dni już miga mi przy bramie Na szczęście w Faacu jest ona plastiku "dymionego" czyli jest prawie czarna co fajnie gra z ogrodzeniem. Najładniej miga nocą :) Spokojnie, nie wzywać lekarza, przejdzie mi pozdrawiam, majki /edit/ Choć tłumaczenie tu zawarte, zdaje się byc logiczne http://pl.pl.allconstructions.com/portal/categories/44/1/0/1/product/264 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 06.07.2011 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 1.brama często ma duże opóźnienie w stosunku do sygnału z pilota = wciskasz i nie wiesz czy idzie czy nie... a tak błyska i wiadomo (jak się spaliła żarówka, ile razy się klikało pilota bez sensu... może bateria zdechła, itd..) w posiadanym modelu upływa 3-4 sekundy nim toto ruszy 2. jeżeli brama nachodzi nie daj boże na furtkę (ta musi być zamknięta.. szerokość działki, itd..) przypomina powiedzmy że tabliczki "dobiegam do furtki w 2 sekundy" jak nie ma pilota pod ręką są nie tylko dla czworonogów 3. nie raz zostawiłem coś w świetle bramy wyładowując z auta, a ktoś z domu zamykał 2 pilotem... 4. w nocy rzeczywiście coś widać, no chyba że ktoś nawet na podjazd ma czujkę ruchu i halogen, ale wątpię, bo mogłoby wyłapywać każde auto przejeżdżające ulicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 06.07.2011 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Ja też nie widze sensu, wiec nie montuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth 06.07.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Ja tez nie montowalam bo nie widze sensu. Wyglada jak brama przemyslowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 12.07.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Początkowo miałem bramę bez sygnalizatora i było to bardzo irytujące szczególnie jak zamontowałem zew. antenę zwiększającą zasięg pilotów i nie widziałem czy brama zaczęła się już otwierać. Po zamontowaniu sygnalizatora z daleka jak również w nocy widzę czy otwiera się czy nie. Koszt mały a komfort nieporównywalny i bardziej mi się podoba z lampką . Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.07.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 No to się przyłączę do Was. Przed zakładaniem napędu kłapałam dziobem, że nie chcę "lunaparku" na bramie, bo i po co. Moja Większa Połowa uparła się na lampkę (odpuściłam z grzeczności, bo to było jego trzecie życzenie podczas budowy, zaś pozostałe wybory były moje). No i teraz jestem zadowolona, bo jak wcześniej napisał aLien01, widzę czy się już otwiera. Jedynie w ostrym słońcu tego nie widać i wtedy zdarza mi się nacisnąć ponownie pilota, co powoduje, że brama się zatrzymuje, a ponieważ nie widzę z dalsza, że się zatrzymała, bo nie zauważyłam, że się zaczęła otwierać - zabawa z otwieraniem trwa dłużej. Nie muszę dodawać, że jest irytująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts