Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Ile należy dopłacić Wykonawcy za zmianę stropu teriva na żelbetonowy. W projekcie była teriva. Oczywiście przedłuży się czas pracy i czas schnięcia stropu. Nie wiem jak rozliczyć robociznę, bo są to przecież prace zamienne i dodatkowe czynności.

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/158653-zmiana-stropu-teriva-na-%C5%BCelbetonowy-dop%C5%82at-wykonawcy/

ja nie dopłacałem nic. mojemu było wszystko jedno co robi, nawet twierdził, że woli wykonywać lany. jedyne komu zapłaciłem dodatkowo to konstruktor który zrobił projekt zastępczy stropu.

przy stropie 17x12,5m policzono u mnie 2tys za dopłatę do monolitycznego.

Możesz wrzucić swoje zlecenie (wykonanie stropu) na szukajfachowca.pl albo oferia.pl i poprosić o dwa warianty wyceny - będziesz miał dobre porównanie praktycznie bez wysiłku :)

Witam

Ile należy dopłacić Wykonawcy za zmianę stropu teriva na żelbetonowy. W projekcie była teriva. Oczywiście przedłuży się czas pracy i czas schnięcia stropu. Nie wiem jak rozliczyć robociznę, bo są to przecież prace zamienne i dodatkowe czynności.

Pozdrawiam

Roznica taka, terive to sobie moglas polozyc z mezem a zelbet to bedzie robila juz grupka.