Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Impregnacja płytek-pomocy

queene

Recommended Posts

jako ze temat dotyczy mnie bezposrednio bo za tydzien mam kłaść ten gres to przeklejam z innego wątku, może tu ktoś sie wypowie

POTRZEBUJĘ POMOCY !!! PILNIE POTRZEBUJĘ POMOCY !!

Witam, jesteśmy załamani...

remontujemy parter w naszym domu, kupiliśmy 33 m kw. gresu polerowanego Arkesia Grys z Paradyża. Dzisiaj miały być układane...No właśnie – miały!!

Kilka dni temu poczytałam trochę, m.in. na tym forum o impregnacji takich płytek. Doradzano najpierw próbę, w sobotę zatem splamiliśmy płytkę kawą, porysowaliśmy markerem. Po 15 min plamy były nie do usunięcia. Ok., czyli impregnujemy. Mąż zadzwonił do sprzedawcy by doradzić się w sprawie impregnatu, sprzedawca z kolei zadzwonił do producenta a tam twierdzą że płytki są fabrycznie impregnowane, gotowe do położenia, zaimpregnować należy dopiero po fugowaniu.

Sprzedawca doradził mężowi impregnat Sopro.

Mąż wczoraj wyczyścił płytkę preparatem HG czysty gres, nastepnie zaimpregnował. Po impregnacji kolejna próba – kawa, wino, marker, ołówek. Plamy jak malowane – po kawie i winie zostały jakby cienie, natomiast marker i ołówek w ogóle nie schodzą.

Proszę doradźcie nam jakim środkiem impregnować te płytki???

Może ktoś ma jakieś doświadczenia z gresem polerowanym z Paradyża???

Jesteśmy załamani, płytki miały być dziś kładzione. Rozpierducha obejmuje praktycznie cały parter, remont miał trwać 2 tygodnie, mija tydzień i okazuje się że nie mamy płytek które nadawałyby się do położenia.

Proszę o pomoc!!!