Gość marcimysli 08.03.2004 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 no wiec tak....... wiem ze nie powinienem tak zaczynac chodzi o to że zawsze marzylem o swoim domu i ogrodzie obecnie mieszkam w bloku w calkiem sporym mieszaniu ale ciagnie mnie do DOMU wlasnego bez sasiadów za scianą. w czym tkwi problem spytacie ....... 1.mam dzialke 50 ar. (ładna) na wsi 3 km od rz.wisly to 1 problem boje sie ze kiedys wyleje i strace caly dorobek zycia . 2. mam tylko 30.tys na poczatek reszta to mieszkanie warte ok 100-120 tys. wybralem projekt domu z osobnym garazem i pomyslalem zeby najpierw wystawic garaz w sumie ma jakies 53m2 (zrobic w nim skromne mieszkanie) sprzedac mieszkanie w bloku wziąść jakiś kredycik do 50 tyś max i za ta kase wybudowac własciwy dom co o tym sądzicie ??? http://www.domnahoryzoncie.pl/3/iframe.php?id_projektu=63&id_autora=&id_render=105&proj=ZACISZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojto 08.03.2004 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Ja osobiście popieramSam robię podobnie(prawie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 09.03.2004 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Popieram My do Wisły mamy 4km, od roku i 3 miesięcy mieszkamy z dzieckiem w garażu , a dokładnie nad garażem w małym mieszkanku.Szczerze? Nie wyobrażam sobie powrotu do Warszawy, wole małe mieszkanko nad garażem niż duże (80 m.kw.) u Rodziców w Centrum.Buduj ! Zobaczysz jak to fajnie być naprawde u siebie;) A jeżeli chodzi o wylewy Wisły to sprawdz kiedy ostani raz w twoim rejeonie wylało, poza tym zawsze możesz sie ubezpieczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 09.03.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Po pierwsze - najważniejsze że masz marzenia i pomysł jak je zrealizować. Po drugie - nie staraj się zebrać całej sumy przed rozpoczęciem budowy bo nigdy nie rozpoczniesz.Po trzecie - poszukaj na forum. Ten dylemat dotyczy ok. 90% budujących. Był taki temat, cytuję z pomięci "czy można wybudować dom za 130 tyś?" Na koniec - buduj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 09.03.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Marcin,co do pomysłu, nie umiem Ci doradzić,ale projekt domu - urzekający, przepiękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeje 09.03.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Jeżeli nie masz bardzo porządnych dochodów bieżących nie wybudujesz tego domu tak przygotowany, będziesz długo mieszkał w tym garażu na budowie, życzę powodzenia, jeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 09.03.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Najważniejsze,że chcesz budować.Zbliża się wiosna więc zaczynaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mly 09.03.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Ja tez bym zaczynal!!! Ale jestem troche w goracej wodzie kapany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mly 09.03.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 A! Zapomnialem napisac ze projekt zewnetrznie POPROSTU SUPER!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 09.03.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Projekt super, tylko czy jest realny dla Ciebie. Dla mnie na pewno nie. A chciałbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 09.03.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Myślę tak, trochę mało pieniędzy na ten domek. Dach duży, a to spora kwota w wydatka na budowę. Zastanów się nad innym projektem z trochę mniej skomplikowanym dachem. Ale uważam, że przy rozsądnym gospodarowniu i targowaniu się wszędzie postawisz domek. Może nie będzie on super wykończony, ale to można wszystko z czasem zrobić!Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość marcinmysli 09.03.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 dzieki bardzo za slowa otuchy ........... jeszcze wczoraj myslalem co zrobic nie moglem spac co do projektu to raczej zostanie ten bardzo mi odpowiada a przewertowalem ich b.wiele atutem jest ten garaz ! pomyslalem tak ...... ten garaz postawie bez wiekszych problemow i bedzie tam mozna mieszkać jezeli nie bede mial wiekszych funduszy na zbudowanie reszty zostane z mieszkaniem i domkiem letniskowym hehe jesien i zima w mieszkaniu a wiekszosc lata w domku na wsi TO JST MYŚL !! jeszcze raz wielkie dzieki pomoglo mi to bardzo p.s wisla wylala jak nie bylo walów jeszcze przed wojną ale jak byla oststnia wielka powodz pare lat temu to nie wiele brakowalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAJONK 09.03.2004 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Popieram Cię. Ja zacząłem budowę prawie bez piniędzy - kupiłem działkę i akurat starczyło mi na projekt i te inne durnowate opłaty. A potem powolutku, powolutku własnymi rękami i z pomocą teścia. Na pewno będzie Cię kosztował dużo dach, ponieważ jest skomplikowany.Jestem ZA i jeszcze raz popieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandeyka 09.03.2004 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Domek- bajka, marzenie. życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.03.2004 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Na pewno w tej gminie gdzie masz działkę jest jakiś komitet przeciwpowodziowy - zajdź i pogadaj z jakims facetem - na pewno maja jakies plany itp. mapki z zaznaczonym przewidywanym poziomem wody jak przerwie wały i wtedy możesz ppodjąć decyzję- czy budować i jaki wybrać projekt - wyższy parter itp, brak piwnic , podniesienie działki9. Nie bierz za dobrą monetę wszystkiego co luidzie mówią bo sie mozna przeliczyć- jeden powie prawdę , inny zapomni a jeszcze inny specjalnie wprowadzi cie w maliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts