Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Safikey buduje Odessę (LMB 17) słonecznie

Recommended Posts

Witajcie,

Patrzyłam, czytałam, podglądałam i zdecydowałam, że zaczynamy budowę :-)

W 2007 kupiliśmy działkę 34ar (34x100)

http://img819.imageshack.us/img819/7739/41125095.jpg

W 2009 działka została ogrodzona i powoli zaczynalismy myśleć o budowie

http://img541.imageshack.us/img541/3149/43may.jpg

Potem przyszła kolej na wybór projektu (domek parterowy i rozłożysty), spodobał się nam projekt ODESSA z pracowni Lipińscy

http://img163.imageshack.us/img163/5097/475x317b017frnw.jpg

Edytowane przez safikey

Póki co nie zamierzam tam nic robić jeszcze dól nie jest skończony tak na tip top. Cały parter ma ok 200m część mieszkalna 139 reszta to pomieszczenia gospodarcze i garaż. Te nasze 139 nam starcza. mam dwóćh synów mają po pokoiku do tego nasze sypialna goście śpią w salonie jak jest taka pottrzeba Fakt brakuje mi garderoby z prawdziwego zdarzenia ale zamierzam jedno z pomieszczeń gpospodarczych na ten cel zaadoptować. Wynosiłabym sobie tam rzeczy w których chodzę rzadziej albo np typowo zimowe na lato a te częściej używane będę trzymać w sypialnianej szafie.

Widzisz a mi takich pierdólek właśnie brakuje bo teraz jakoś z kasą krucho. Nie da się przecież ukryć że to właśnie one tworzą klimacik w domku:lol2:

Miałam podobna sytuację z górnymi szafkami w kuchni przy oknie ale one przeważnie są płytsze niż górne,u mnie są mam mały kłopot z otwieraniem tej szafki przy oknie bo mi wchodzi w firankę. Firanka jest do wymiany na roletę....kiedyś. Tak sobie powiesiłam starą na chwilę i wisi do tej pory jak widać prowizorki są najtrwalsze :lol2:

Witam się i ja:)

Też mamy parterówkę , 120 m, a góra z 80 nam wyszła ale tak jak u anbamy nie zagospodarowana...jeszcze:)

Życzę miłego budowania

Będę zaglądać, jeśli pozwolisz:)

Beata

Poddasze jakbym swoje widziała, tyle ze u mnie już się powolutku graciarnia zaczyna robić:D

Szkło na stół bardzo fajne zwłaszcza ze mam takie samo :lol2: I brama u mnie też taka sama tyle że moja chyba w orzechu.

Też miałam tak jak Ty z każdej nowej rzeczy kupionej do domku bardzo się cieszyłam i do tej pory mi tak zostało ciuchy poszły w odstawkę a na tapecie nowe doniczki, iglaczki itp.:yes:

Jutro czwartek, czyli zaciskać kciuki za dekarzy, tak?

Zaciskam. Dom z pewnością będzie wygodny, funkcjonalny, to zaleta parterówek.

Wykończeniówka coraz bliżej, wtedy kciuki będą nieodzowne.

A córeczka do zacałowania.

Pozdrowienia całej Rodzince :)

o rety, ale się u Was dzieje ,super bardzo ładna stolarka, a co do klamek to musiał być duży dylemat, przynajmniej jak tak mam jak przyjdzie co co czego to chyba zakwitnę w sklepie przy wybieraniu. Drzwi wejściowe są bardzo ładne klasyczne i zawsze będą dobrze wyglądały, przeszklenia też są fajne, ale po pierwsze trzeba je non stop pucować, przynajmniej ja bym tak robiła bo nie lubię sladów na szybie, i fajnie jeśli przeszklenie to szyba- lustro weneckie, gdyby ewentualnie nieproszony gość chciałyby zajrzeć do domu, to by mu się to nie udało:) a macie rolety zewnętrzne?

Rolet zewnętrzych niestety nie mam choć miałam na nie chrapkę ale cena skutecznie mnie postawiłą do pionu - 26 tys za rolety sterowane elektrycznie :-(

dostawca okien ciągle nas namawia ale już postanowione - nie ma i nie będzie.

safikey, witam się i ja... Ale planowaliście rolety na etapie projektu? Macie na nie miejsce i teraz dacie wyższe okna, czy jak to rozwiążecie? Pytam, bo sama planuję rolety i cena podobna mi wychdozi za wszystkie elektryczne... Raczej nie zrezygnuję, bo rolety bardzo chcę mieć, ale kto wie, czy jak przyjdzie do zamawiania, to z czegoś nie trzeba będzie rezygnować... Stąd pytanie :)

safikey, ja pomyślałam o roletach już na etapie projektu więc nadproża mamy dopiero nad roletami. Wnęka okienna przewiduje również roletę. Pytałam raczej o decyzję w drugą stronę - czyli jak masz już otwory okienne przygotowane pod rolety a z rolet rezygnujesz - myślałam, że u Ciebie tak było. Ale widzę, że nie :) Przypuszczam, że wtakiej sytuacji pozostaje zamowić okna wyższe o 20cm...