Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja nie mam ,ale syn planuje ....jeden klucz do wszystkich drzwi zewnętrznych

pierwsze skojarzenie .......... ale jak zgubię klucz to wszystkie wkładki do wymiany -ale tak samo jest teraz ...jak zgubie klucze to też mam zamki do wymiany :rolleyes:

może ma ktoś taki patent u siebie i ma spostrzeżenia?

• 2 weeks później...
Witam ,poniewaz w jednym moim domu czesto przesiadywalo sie do godzin nocnych sie kolo stawu daleko od domu ,wiec zrobilem sobie domofon bezprzewodowy, jak dla mnie idealna sprawa,zreszta sam go zrobilem (bo elektronicy mi pwoeidzili ,ze sie nie da zrobic) z telefonu bezprzewodowego.Jak komus by sie chcialo to taki domofon bezprzewodowy mozna podlaczyc do innego telefonu i odbierac domofon na swoim telefonie, po prostu wystarczy wykorzystac jakis inny telefon do polaczen z naszym telefonem i ktos dzwoniacy do nas domofonem nie wie nawet ze odbieramy domofon nie w domu ,ale praktycznie w kazdym miejscu na ziemi (wazne gdy sie w domu jeszcze nie mieszka,niezly sposob odstraszania zlodzieji).Z rzeczy ulatwiajacych zycie polecam tez male lampki z czujkami ruchu, bo idac w nocy do lazienki nie chce mi sie zapalac swiatla ,a przchodzac kolo niej swiatlo oswietla mi podloge,zreszta takie mapki wygodne sa w szafkach ,kolo zlewu i w innych miejscach.zaleznie od ukladu domu.Majac zas kominek lub koze warto ja umiescic w pomieszczeniu ktore znajduje sie nizej niz pomieszczenie ktore zamierzamy ogrzewac ,gdyz cieple powietrze ma taka dziwna wlasciwosc ,iz idzie do gory o czym wiekszosc budujacych raczyla zapomniec.Pzdr

Sie pochwale

1. Wciągarka elektryczna na strych. Super sprawa. Na etapie elektryki zamontowaliśmy przyciski i na strychu i na dole tak że można ją wygodnie obsługiwać. Mam duuuuuży strych i na nim mnóstwo rzeczy. Zdejmowanie np. stołków na taras po zimie to pestka. Podczepiam do wciągarki i spuszczam na dół.

2. Wyłącznik przechodni w sypialni do oświetlenia. Jeden mam przy drzwiach a drugi przy łóżku. Sprawdza się.

3. Mam też taki wyłącznik przechodni przy świetle na tarasie. Jeden na zewnątrz a drugi w domu

• 4 weeks później...
Sie pochwale

1. Wciągarka elektryczna na strych. Super sprawa. Na etapie elektryki zamontowaliśmy przyciski i na strychu i na dole tak że można ją wygodnie obsługiwać. Mam duuuuuży strych i na nim mnóstwo rzeczy. Zdejmowanie np. stołków na taras po zimie to pestka. Podczepiam do wciągarki i spuszczam na dół.

2. Wyłącznik przechodni w sypialni do oświetlenia. Jeden mam przy drzwiach a drugi przy łóżku. Sprawdza się.

3. Mam też taki wyłącznik przechodni przy świetle na tarasie. Jeden na zewnątrz a drugi w domu

Witam, czy mogłabyś rozwinąć ten temat ,wstawić jakieś foty - też planuję zrobić taką wciągarkę i szukam rozwiązań.Czy to robione "tymi ręcami " czy może jakiś gotowiec? może jeśli nie na FM to może na priv.Pozdrawiam Staszk

'

• 5 months później...

Ja podpatrzyłam u Naszych znajomych fantastyczną leżankę. Nie chciałam schodzić przez 40 minut, dopóki nie skusił mnie aromat kawy, który przywędrował do mnie z kuchni :) W internecie znalazłam model ( w sklepie internetowym)

http://sklep.max-fliz.com.pl/maxliving-maxliving-dragon-lezanka-p-10407.html