duduś 06.07.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Mam 21 letnią córkę , która nie ma mieszkania . Czy ja jako rodzic mogę jej odsprzedać nasz dom ( mój i męża ) a ona czy mogłaby w związku z tym skorzystać z kredytu rodzina na swoim ( oczywiście po wzięciu ślubu ) . Tym samym rata za dom która wynosi 1900 zł a którą i tak my spłacamy uległaby znacznej obniżce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 06.07.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Nie widze problemu... ale upewnie się jak to jest z transakcjami rodzinnymi... Jaki metraż użytkowy domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 07.07.2011 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 chodzi też o to czy mogę pozostać bez domu ??? no i jak to będzie z podatkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 07.07.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 (edytowane) Przy kredytach BGK nie ma możliwości finansowania transakcji rodzinnych. pozdrawiam Edytowane 11 Lipca 2011 przez Murator FINANSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M. W. 12.07.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 (edytowane) Mam 21 letnią córkę , która nie ma mieszkania . Czy ja jako rodzic mogę jej odsprzedać nasz dom ( mój i męża ) a ona czy mogłaby w związku z tym skorzystać z kredytu rodzina na swoim ( oczywiście po wzięciu ślubu ) . Tym samym rata za dom która wynosi 1900 zł a którą i tak my spłacamy uległaby znacznej obniżce. Szanowna Pani! Prosiłbym o podanie metrażu domu i kwoty za jaką chce Pani sprzedać nieruchomość córce. Poza tym, potrzebne są, podstawowe parametry kredytu czyli na ile lat i w jakim banku. Wtedy spróbujemy wyliczyć ile możecie Państwo zaoszczędzić korzystając z "Rodziny na swoim". Pozdrawiam! Edytowane 12 Lipca 2011 przez M. W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts