Shift11 06.07.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Już dośc dawno "fachowcy" skończyli zakładać blachę na dach, ale ostatnio po deszczach okazało sie że dach przecieka przy kominie:(. Wykonawcy przyszli i stwierdzili że wystarczy troche uszczelnić silikonem.. Mi nie wydaje sie aby to była słuszna diagnoza, a problemem jest to że blacha powinna być na blachodachówce a nie pod.. Potrzebuje rady kogoś kto przesądzi ten spór.. Załączyłem zdjęcia fragmentu obróbki komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shift11 07.07.2011 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Któs wie jak powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 07.07.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Obróbka jest do poprawki, wykonawca w ogóle nie zna się na tej robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 07.07.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Szok .Debilizm.Wiadomo ,że blacha na wierzch. Kiedyś spotkałem podobną historię . Obróbka komina szła pod blacho-dachówką ze 3 mb. aż do rynny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.07.2011 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 W szarej rzeczywistości jest tak, że ilość zużytego silikonu jest odwrotnie proporcjonalna do ilości zdobytej wiedzy. Nie oznacza to jednak, że silikonu (uszczelniacza dekarskiego) się nie używa a przy obróbce komina jest on bardzo pomocny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts