Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciągle pada - u Was także?

Recommended Posts

U nas w Bogatyni zaczęło padać w nocy z wtorku na środę, lało non stop do piątkowego wieczora. Ogłoszono 3 stopień powodziowy. Ewakuowano pobliską czeską miejscowość. Mam nadzieję, że nie powtórzy się powodź z ubiegłego roku, bo miasto chyba by się już nie pozbierało. Mamy TVN24 i Jedynkę, warują nad rzeką. Chyba zacznę robić zapasy wody i chleba.

U nas w Bogatyni zaczęło padać w nocy z wtorku na środę, lało non stop do piątkowego wieczora. Ogłoszono 3 stopień powodziowy. Ewakuowano pobliską czeską miejscowość. Mam nadzieję, że nie powtórzy się powodź z ubiegłego roku, bo miasto chyba by się już nie pozbierało. Mamy TVN24 i Jedynkę, warują nad rzeką. Chyba zacznę robić zapasy wody i chleba.

Margoth! Dzisiaj już chyba lepiej? Nie pada, na Dolnym Śląsku ma dzisiaj być słońce...

Ja w tym roku z powodu problemów rodzinnych nie przewiduje urlopu .Na początku było mnie trochę szkoda , ale teraz jak na to patrzę przez pryzmat tej pogody jest mnie tego zdecydowanie mniej szkoda. Ale z tego co ja słyszałem pod koniec czerwca w telewizji na razie sprawdza się wszystko. Miało przez cały lipiec lać i być zimno ale za to sierpień ma być bardzo słoneczny i gorący , podobno też czeka nas w tym roku prawdziwe bardzo gorące babie lato.

• 5 weeks później...
No to im się sprawdziło,a sierpień był ładny,teraz jest 1 września i też jest ładny,zobaczymy jak się taka piękna pogoda długo utrzyma.A na wakacje pojedziesz w następnym roku,bo wiadomo,że jak sie ma jakieś problemy rodzinne to nie myśli się o przyjemnościach,tylko właśnie jak te problemy rozwiązać w jaknajmniej bolesny spobób.Trzymaj się i powodzenia .