bambo225 07.07.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Mam takie pytanie ,chciałbym pomalować ściany na balkonie .blok jest z pustaka, nowszy w tej chwili ma 8 lat Na ścianach na surowe tynki było położone wapno bialy kolor i to wszystkoi w jednym miejscu po zimie odpada już więc chciałem przytrzeć i pomalować ściany na balkonie.Jeśli przytrę ten kawałek bo tylko w jednym miejscu tak jest i położęATLAS UNI-Grunt bo mam jeszczegrunt Mapei Primer G - Skoncentrowany preparat gruntujący na bazie żywic a potem farbę podkład i zewnętrzną farbę to coś da bo nie wiem co zrobić a chciałem się zająć tym balkonem . Co powinienem zrobić i jaką farbę kupić bo jest dużo rodzai i nie wiem jaką powinienem zastosować. i teraz potrzebna tylko farba czy jeszcze cośczytałem na surowe tynki Farba elewacyjna silikonowa czy silikatowa czy jeszcze jakaś inna nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 07.07.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Małe pytanie: czy odpada cały tynk, od bazowego podłoża [cegła / pustak etc] czy tylko samo wapno [albo to co było położone odpada]? Tak czy inaczej zanim cokolwiek zrobisz: sprawdź wszystko, cały tynk jaki masz, potem musisz odczyścić całość i do tego zagruntować, może być głęboko penetrujący. A potem malować , choć ja tak czy inaczej jestem zwolennikiem jakiegokolwiek tynku niż malowania. Kolejne odnawianie może ci sprawić niejakie problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bambo225 07.07.2011 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Dzięki za odp.tynk jest cały ściana z pustaka tylko tylko ten jeden kawałek wapna odpada a reszta jest ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts