mandzago 07.07.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witam! Interesuje mnie z czego jest wykonana podbitka i obróbka okapu na zdjęciu projektu. Z góry dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 07.07.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Podbitki zupełnie nie widać , okap prawdopodobnie z deski , chociaż to tylko wizualizacja pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.07.2011 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Równie dobrze można zapytać czy w basenie jest woda a jak jest to czy słona czy słodka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asbe 23.09.2011 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Oj nie do końca.Patrząc na wizualizację elewacji wyraźnie widać ten szeroki pas - to chyba jest deska czołowa obrobiona blachą w kolorze brązowym, choć na przedstawionej wizualizacji wygląda jak drewniana. Zastosowanie w tym miejscu drewna jest raczej złym rozwiązaniem - myślę o konieczności częstej konserwacji. Jeżeli zastosuje się w tym miejscu blachę, to prawdopodobnie może wyglądać zupełnie inaczej niż na wizualizacji. Zrobienie takiej wizualizacji jest sprytnym zabiegiem projektanta - wygląda bardzo efektownie. Ciekawe czy w projekcie jest zawarty szczegół wykonania tej pięknej obróbki. Zmiana tej deski na tradycyjną, węższą i w kolorze pozostałych obróbek blacharskich poskutkuje tym, że domek będzie wyglądał inaczej niż na wizualizacji. Może warto w tym miejscu zastosować blachę płaską w kolorze drewnopodobnym (gdzieś widziałam ogłoszenia sprzedających - może pasować odcieniem np. do blachy na bramie garażowej), ale taka blacha będzie tylko udawać drewno i trudno powiedzieć, jak to w rzeczywistości będzie wyglądało. Też myślę o tym projekcie, ale obecnie jestem na etapie zastanawiania się nad bardziej kluczowymi dla całej budowy aspektami przyjętych w nim rozwiązań. Najbardziej denerwuje mnie strop żelbetowy w kontekście braku poddasza użytkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.09.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Dla tego do taki domów idealnym rozwiązaniem jest więźba wykonana z prefabrykowanych wiązarów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asbe 25.09.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 I właśnie o takim myślę. Próbuję znaleźć producenta w okolicach południowych dzielnic Warszawy - może masz jakieś namiary (również z dalszych okolic, jeżeli blisko nie ma nikogo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.09.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Współpracuję z "WPW INVEST". Zaprojektują, wykonają, dowiozą, zamontują. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts