kaloryfer88 07.07.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witam,Przymierzam się do robienia podłogi. Będzie zrywany parkiet i warstwa podłogi, gdzie był klej do parkietu. Przy okazji remontu chciałbym wyciszyć podłogę. Planowałem na spód położyć styropian akustyczny "Cicha noc" albo "Głucha baba" grubości 15-20mm i na to sztywny styropian tez ok 15-20mm. Wszystko zalać wylewką samopoziomującą ok. 5-6 mm i na to mate korkową i dopiero wykładzinę albo parkiet. Pewnie moja koncepcja jest błędna dlatego proszę o poradę co tu zmodyfikować. Planuję, że mieszkanie podniesie się o ok. 1-2cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloryfer88 08.07.2011 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Stropy są chyba drewniane, jest to kamienica z lat 30-tych. Póki co zajrzałem tylko pod parkiet, który jest klejony na lepik, także trzeba zerwać z kawałkiem posadzki. A tą dylatację jak wykonać ? Chodzi o oddzielenie nowej posadzki od ściany ? Będzie to mój pierwszy remont, także dopiero zdobywam wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.07.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Jest sposób usztywnienia i wyciszenia takiego stropu.poszukaj w sieci pod "remont starego stropu".Łatwiej nam będzie się dogadać co i jak i po co...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts