witekgo 07.07.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 prosze o porade mam zamiar robic wylewki i nie wiem jak klasc folie pod i nad styropian czy dawac jedna warstwe czy dwie jak i pod tak i nad czy wystarczy jedna warstwa i wywinieta przy scianie prosze o podpowiedz z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 07.07.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 my kładliśmy dwie warstwy folii atestowanej gr. 3mm; jak, że pod ścianami mieliśmy pape z zakładkami to pierwszą warstwę folii wsuwaliśmy pod tę papę, a następna wywinięta na sciany; na styropianie mieliśmy folię do podłogówki, ale jak nie macie podłogówki, to chyba zwykła folia jest też konieczna jako warstwa poślizgowa pod jastrych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 07.07.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 folie 3 mm ? czy 0,3 mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 08.07.2011 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 sory - 0,3 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witekgo 19.07.2011 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 czyli jak sie ma podłogówke to na styropian sie nie daje czarnej foli tylko specjalną do podłogówki tak?? dobrze zrozumiałem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oscylot 27.07.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 tak sa specjalne folie pod podlogowke taka z narysowana kratka lepiej sie rozklada rurki wtedy, no i niby ma odbijać cieplo od rurek. Ja u sibie pod styropian dalem folie budowlana jedna warstwe na parterze i poddaszu (ma sluzyc temu zeby styropian nie zawilgotnial od strony pomieszczen ponizej) , natomiast w piwnicy dalem podwojnie folie tak dla pewnosci jak by sie ta pierwsza gdzies przetarla. Na styropian tam gdzie nie ma podlogowki tez daj folie bo przy wylewaniu jastrychu styropian na siaknie wilgoscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oscylot 27.07.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 aha jesli masz balkony, tarasy to tam dajesz folie na to styropian pozniej znowu folie i wylewka, a od scian musisz dac styropian taki jak bedziesz dawal na elewacji. Dodatkowo jasli masz np wykusz a sufit jest jednoczesnie stropem balkonu lub tarasu to przed pierwsza warstwa foli musisz zaizolować podłoże papa termozgrzewalna lub jakims innym srodkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witekgo 29.07.2011 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 ale na balkony jjak dam folię i styropian i wylewke to przecież to sie nie utrzyma i zjedzie z balkonu musi przecież chyba być czymś przyklejone nie mam racji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 29.07.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 ale na balkony jjak dam folię i styropian i wylewke to przecież to sie nie utrzyma i zjedzie z balkonu musi przecież chyba być czymś przyklejone nie mam racji?? Nie masz racji, gdzie do choroby według ciebie to zjedzie i czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 31.07.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 NAPRAWDĘ nie chcecie tego zrobić dobrze?MUSICIE tak, jak wszyscy?Dziwne...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal_Kamilka 01.08.2011 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 WitamAdam mam wielką prośbę do Ciebie. Proszę przedstaw jak to powinno według Ciebie wyglądać.Z góry dzięki za wypowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witekgo 01.08.2011 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 tak ja też bym bardzo prosił Adamie o odpowiedź jak to ma wyglądać dobrze!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 01.08.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Słuchajcie, zapomnijcie o foliach na balkonach , tarasach, zapoznajcie się z jakimś systemem izolacyjnym i róbcie wg niego.Folia nie stanowi trwałej izolacji, jest tania i własciwie to do robienia z niej worków to sie nadaje..folie mozna stosować ewentualnie w pomieszczeniach gdzie nie ma yzyka podejścia wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 02.08.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Systemy izolacyjne... są i owszem. W sklepach za bardzo nikt ich nie widział ale w necie mozna znaleźć opisy o matach drenazowych pod styrodurem na tarasie itp itd. Pytanie tylko kto to wykona i kto ma tyle kasy aby zapłacić 20 tys za 15 m2 tarasu?... Próbowałem kiedyś policzyć system Ceresitu... słabo się robi za same materiały a jeszcze trzeba mieć jakąś pro ekipę która to zrobi, bo "Pan Józek" to najwyżej papę połozy i wyleje betonik. Folia może faktycznie na tarasie czy balkonie słabo się sprawdzi ale taka już papa termozgrzewalna (no nie mówię że od razu icopal po 25 żł za m2) powinna dać radę.Sam się wpakowałem w taras nad ogrzewaną piwnicą i teraz nie wiem co z tym fantem zrobić... Dobrze, że choć balkon mam normalny z łącznikiem izolacyjnym i nie muszę cudować ze styropianem na balkonie... Jak ktoś chce gotowy system to polecam to (lub chce się z niego wyleczyć) :http://prezentacja.botament.pl/rysunki/05.01.04.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts