fantomek24 08.07.2011 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 witam różne są opinie stąd moje pytanie z prośbą o wskazanie optymalnej drogi formalnej i kosztowejdom to budynek mieszkalny jednorodzinny dwulokalowy przedzielony jedną ścianą (takie same dwie połówki złączone do siebie) projekt gotowy to TODI http://www.archigraph.pl/?co=projekt&n=281jak podejsc do tematu składając o warunki? dodam ze jedną połówkę będę zamieszkiwał ja drugą teście stąd niezbędna jest niezależność licznikowa i ojakie KW wystąpić (chodzi na czas budowy i docelowo) dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Resnova 09.07.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Witam,Przede wszystkim należy złożyć wniosek/wnioski o przyłączenie energii elektrycznej do odpowiedniego zakładu energetycznego. Tam również szukałbym rozwiązania tego problemu gdyż każdy zakład energetyczny jest inny. Po wydaniu przez ZE warunków przyłączenia (czas ok. 2 tyg.) będzie można coś więcej powiedzieć. W pierwszym zdaniu napisałem wniosek/wnioski gdyż od specyfiki ZE zależy czy wystarczy jeden wniosek czy 2.Co do mocy przyłączeniowej wyrażonej w kW proponowałbym po 11 kW - zabezpieczenie przedlicznikowe 20A (zależne od ZE). Proponowałbym się dowiedzieć w ZE jaką moc przyłączeniową należy wpisać aby dostać zabezpieczenie 20A (oczywiście zasilanie trójfazowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 11.07.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 2 wnioski, 2 liczniki, 2 WLZ.... każdy z Was liczy się osobno za to co zużył.Część wspólna np: oświetlenie podjazdu, brama, domofon, antena zbiorcza, alarm.... jakoś się dogadacie. Zabezpieczenie główne 25A, mniejsza wartość to nieporozumienie, chyba że w budynku jest gaz i będzie on używany do przygotowywania posiłków.O ogrzewaniu prądem nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts