autorus 01.10.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 A po co folię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 01.10.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Żeby własnie nie było bezpośredniego kontaktu papy ze styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 01.10.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 To trzeba było od razu myśleć,że papa+styro to proszenie się o problemy Papa "zjada" styro no i trzeba doprowadzić,zeby nie "zjadała" Myślałem o skutecznej izolacji, bo jak wiemy folia na chudziaku jej nie gwarantuje (za delikatna). Dlatego położyłem pape a dla odseparowania od styropianu planowałem wyłożyc całosc folia. tylko te ewentualne opary. Jak doprowadzic zeby nie "zjadala"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 01.10.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Wczesniej nakarmić papę wełną to moze styro nie ruszy A tak serio to czego się boisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 01.10.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 (edytowane) Bardzo proszę o konkrety i poważne traktowanie. Tak serio to nie chciał bym aby pod posadzką coś się działo Edytowane 1 Października 2011 przez ekmir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 01.10.2011 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Tak właśnie miałem zamiar zrobic (pisalem o tym wczesniej) żeby nie było kontaktu styropianu z papą. A czy opary występują i czy moga oddziałowywa na styropian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.10.2011 02:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Ja bym sie martwił bardziej kondensacją pary wodnej. Z opisu wynika że zrobiłeś szczelną wannę w której będzie się gromadzić woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 02.10.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Ja bym sie martwił bardziej kondensacją pary wodnej. Z opisu wynika że zrobiłeś szczelną wannę w której będzie się gromadzić woda. To jak to jest: - reaguje styropian z papą, a jeśli tak to czy tylko przy bezpośrednim kontakcie czy również pod wpływem oparów z papy? - o co chodzi z tą szczelnością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.10.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?182626-Najlepsze-ocieplenie-pod%C5%82ogi-na-gruncie zacznij czytać od postu #4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek_W 02.10.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 To jak to jest: - reaguje styropian z papą, a jeśli tak to czy tylko przy bezpośrednim kontakcie czy również pod wpływem oparów z papy? - o co chodzi z tą szczelnością? Kolega "autorus" chyba nie zrozumiał Twojego pytania: Odpowiedzi na swoje pytania powinieneś znaleść w załączonych linkach: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?173983-jaka-papa-jaki-styropian-na-izolacje-pozioma-posadzka http://forum.muratordom.pl/showthread.php?121388-papa-i-styropian http://forum.muratordom.pl/showthread.php?60482-Czy-papa-reaguje-ze-styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nysander 02.10.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Witam, takie pytanie jak obliczyć zapotrzebowanie na ilość materiałów perlit + gips. przyjmować objętość perlitu jako bazową a dodaną ilość gipsu przyjmować jako dodatek na osiadanie perlitogipsu? czy pod kominek robić 20 cm perlitobetonu czy 10 cm perlitogipsu + 10 cm perlitobetonu lekko przezbrojonego siatką (i dodatkowo w wylewce dozbrojenie tego obszaru)? proporcja 1 worek gipsu :10 worków perlitu (wagowa) tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.10.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Z tego co pamiętam to jeden worek perlitu do 1 worka 20kg gipsu Pod kominkiem to nie wiem czy to jest dobry pomysł. Kolega Waldek dał 1:1 pelit i cement i wcale jakieś twarde nie wyszło ,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 02.10.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Serdecznie dziękuję za podane linki.Niestety jak zwykle zdania tam sa podzielone. Chociaż zdaje się, że przewaga jest wypowiedzi świadczących o braku reakcji pap ze styropianem. Wracam jednak jeszcze do tej szczelności i gromadzeniu się wody, o której pisze kolega autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.10.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 http://forum.muratordom.pl/showthrea...ogi-na-gruncie zacznij czytać od postu #4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 02.10.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 http://forum.muratordom.pl/showthrea...ogi-na-gruncie zacznij czytać od postu #4 Wygląda na to, że zdecydowana większośc domów mą zła hydroizolację bo zastosowano styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.10.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Dla mnie to też była nowość i zaskoczenie. Ale ponieważ jestem jeszcze na etapie projektu to coś z tym można zrobić. Konkretnie najprawdopodobniej zrobię płytę fundamentową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 02.10.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 (edytowane) Jeśli tak jest to podważa nie tylko wiedzę kier. bud. ale również projektantów To jakas rewolucja: złe projekty, zły nadzór, kiepskie budynki Edytowane 2 Października 2011 przez ekmir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek_W 02.10.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Jeśli tak jest to podważa nie tylko wiedzę kier. bud. ale również projektantów To jakas rewolucja: złe projekty, zły nadzór, kiepskie budynki Popieram wypowiedź kolegi: Arturo72 post 541 w odniesieniu do teorii spiskowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 02.10.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Co się łamiecie - jak wam wylewka położona na najlepszym ociepleniu popęka to zawsze jest jeszcze technologia firmy Uretek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 02.10.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Konkretnie najprawdopodobniej zrobię płytę fundamentową. Ja już nie zrobię. Mam fundamenty - dom w stanie surowym. Na chudziaku położyłem papę (mogę ją zdjąc) i planowałem po instalacjach wodno-kan.-grzewczych rozłożyc styropian (warstwami 28 cm). czy to jest złe rozwiązanie, czy zmienic materiał (styropian na wełnę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts