autorus 27.10.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 sprawdz karte katalogowa tej papy, moze bedzie ok. Wywalac szkoda, chyba ze jest jej malo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 27.10.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Nie jestem taki pewien Głowa już od tego "pęka" Chyba tą położoną już papę wypier..... popieram, to co polozyles wiele Cie nie kosztowalo. Natomiast papa na poliestrze SBS to juz wydatek min 13-14PLN/m2. Icopal bierze 25PLN/m2. Ale to oczywiscei tylko moja opinia i moge sie mylic. Plan 'B' juz masz...rwiesz pape i kladziesz wlasciwa. Teraz poszukaj planu A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 27.10.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 sprawdz karte katalogowa tej papy, moze bedzie ok. Wywalac szkoda, chyba ze jest jej malo. Autorus, tam jest ten lepik na zimno- rozpuszczalnik tam jest gwarantowany! Papa to druga para kaloszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taBaker 27.10.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Co z oparami...rozpuszczalnik paruje, z czasem moze zniszczyc strukture styropianu. A czy czasem rozpuszczalnik nie zdarzy odparować przez położeniem styropianu? Po odparowaniu lepik tężeje (zagęszcza się) i powinien być już bezpieczny dla styropianu - pod kątem oparów, prawda? Producent lepiku powinien posiadać informacje kiedy to jego produkt osiągnie swoje deklarowane właściwości użytkowe - a będzie to przecież po odparowaniu rozpuszczalnika. Chyba tą położoną już papę wypier..... Trochę szkoda byłoby Twojej pracy - może lepiej położyć już tą folię? Może masz gdzieś fragment z lepikiem na który możesz położyć kawałek styropianu (docisnąć kamieniem) i sprawdzić co się stanie? Najlepiej się uczyć na własnym doświadczeniu. Nie zaszkodzi skonsultować się również z producentem styropianu i opisać sytuacje. Powinien udzielić wsparcia. Lepsze to niż pochopne działania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 27.10.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Oddziaływanie na styropian to jedno. Skonsultuje się z producentami lepiku i styropianu.Inna sprawa to ewentualne szkodliwe działanie dla ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 27.10.2011 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Kolego,same bzdury wypisujesz i nie wprowadzaj ludzi w błąd... Przy płycie można mniej rzeczy spartolić bo robi się wg projektu a nie wg receptury Pana Kazia...dom nie przechyli Ci się i nie popęka. A z Kaziem to pojechałeś,nie chciałbym mieszkać w domu robionym przez Kazia... Ja mam płytę wyniesoną ok.90cm ponad grunt. Mam 20km do Cezbudu w Tarnowskich Górach i nie robiłem z nimi płyty. Z kanalizą,wodą to może Pan Kazio zapomni o przejściach pod fundamentem ale "normalny" budowlaniec i kumaty inwestor patrząc na projekt zrobi wszystko jak należy. Także powodzenia w budowaniu z Panem Kaziem Arturo, Ja bede troche bardziej kulturalny i skomentuje to w ten sposob. Nie do konca same bzdury, po prostu mamy inne doswiadczenia, moim oczywiscie zaprzeczasz ( i to jest niekulturalne). Z kim Ty budowales ? Sam ? z deweloperem ? z mala firma budowlana? szef przyjezdzal po pieniadze czy budowal na placu ? Rozejrzyj sie po forum i zobaczysz ile ludzi buduje systemem gospodarczym, z pomoca Pana Kazia, wujka Czesia i rodzicow. Kopie sie obrys fundamentow i leje beton prosto w dziure. Tak wyglada fundament. Moj kosztowal mnie ok 35tys, ten sam dom u pewnego kolesia- fundament za 12 tys. O czym to swiadczy ? Zobacz jakim powodzeniem cieszy sie to forum i jakie pytania ludzie zadaja. Gdyby budowali z profesjonalnymi firmami, to nie zadawali by pytan w stylu ' w jakim stosunku mieszac piach z cementem zeby wyszedl mi jakis beton pod cos tam. . Jedna ekipa kwestionowala mi strop Ackermana - ' Panie, a kto to daje drut fi18, szkoda kasy (akurat zebro pod scianka dzialowa), albo , ' Panie kto to robi krokwie 20cm wysokie ' A tak mam w projekcie. Gdybym im zostawil wolna reke zrobiliby po swojemu. A o przejsciach pod fundamentem to kto pamietal jak nie inwestor, czyli ja. Moj sasiad dwa domy dalej odkopywal i kul fundament. To zdarza sie calkiem czesto wbrew Twojemu mniemaniu. Ja z plyta dowiadczen nie mialem, ale zaloze sie ze jest sporo kruczkow. Budowlancy potrafia schranic chudziak a co dopiero plyte. Ilu budujacym zapadl sie chudziak, bo nie wybrano ziemi organicznej, nie zageszczono jak nalezy , etc. Powiedz mi ze takich przypadkow nie ma Co do jednego to sie zgaddzamy...wszystkie firmy na czele z Panem Kaziem to przegonilem. Odnosnie firmy z Tarnowskich Gor to wlasnie Cezbud. Oni mieli spore watpliwosci. Moze Twoja firma ich nie miala bo szefem byl Kaziu Cholera wie . Zrobic ,wziac kase i uciekac. wiec gdzie sa te bzdury... zerknij na ceny stali, duzo tej stali idzie czy tyci przy plycie ? Robi to cene czy nie . A do Twojego domu to sie biega po metrowych schodach ? czy podnosiles poziom terenu ? no bo jesli podnosiles to tez kosztuje i nie zawsze jest mozliwe bo Ci sie sasiad nie zgodzi . To tez bzdura ? Sorki, ale ja widzialem swoje a Ty swoje, tyle ze ja w pierwszej linijce nie oceniam Twoich doswiadczen w tak chamski sposob. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 27.10.2011 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Arturo, Zapraszam na watek Projekt Czeloada, gdzie mozesz zobaczyc 'Pana Kazia' i jego wypociny, za co wydalem 35tys etc. Serdecznie zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 27.10.2011 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 (edytowane) Zeby nie byc goloslownym w kwesti opini CEZBUDU , mail jaki otrzymalem: 'Witam,przede wszystkim gdzie miałaby być realizacja?Wyniesienie domu na płycie może być możliwe,aczkolwiek trochę traci sens.Dlaczego tak wysoko?Czy macie na działce spdek terenu?Podbudowywanie pianobetonem do góry,kosztowne,płyta ze względu na stabilność nie powinna być na wyniesieniu / kopcu/.Ma w sumie 45 cm wys. Tak więc 35 cm podsypania ponad teren –nie wiem co na to konstruktorzy z pozdrowieniami Cezary K' Tyle mam doswiadczen z plyta. A kto Tobie robil Arturo ? Widzialem Twoja galerie. Z rysunkow wynika ze grunt masz na -41cm ( '0' to gotowa podloga) Teren masz rowny jak stol. Skad Ci sie wzielo te 90cm ? Chyba ze budowlancy robili po swojemu Moze wybrales ziemi pol metra i nawiozles tłucznia, kamienia czy tam czego 90cm, to sie zgodze, ale to znaczy ze masz plyte wyniesiona 40cm ponad grunt a nie 90! Edytowane 27 Października 2011 przez devileczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.10.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Panowie to nie jest temat o płytach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 28.10.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Czy wykonanie na papie wylewki betonowej powstrzyma ewentualne opary z papy i lepiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.10.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 ile masz tej podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 28.10.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Panowie to nie jest temat o płytach racja , w sprawie bzdur itp prosze na Pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 28.10.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 ile masz tej podłogi? ok. 70 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.10.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Jesli to tyle to dla twojego spokoju ja bym wywalił. Kup szybkiego montażu , chyba po 5zł/m2 latasz z palnikiem i jest ok. Przynajmniej sen będziesz miał spokojny a to jest ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 28.10.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Myślisz o czymś takim:Papa samoprzylepna Plaster P-180/2000 ICOPALLEMBIT SAMOPRZYLEPNY S20Papa samoprzylepna podkładowa SBS PYE G200 S3 SP TEGOLA - PAPA SAMOPRZYLEPNA TERMO STAR V, 2 MMBAUDER - PAPA TEC SPRINT DUO SAMOPRZYLEPNA, PODKłADOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 28.10.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Myślisz o czymś takim: Papa samoprzylepna Plaster P-180/2000 ICOPAL LEMBIT SAMOPRZYLEPNY S20 Papa samoprzylepna podkładowa SBS PYE G200 S3 SP TEGOLA - PAPA SAMOPRZYLEPNA TERMO STAR V, 2 MM BAUDER - PAPA TEC SPRINT DUO SAMOPRZYLEPNA, PODKłADOWA To co ją polecam to papa; - modyfokowana sbs ( ze względu na styropian) - na wlokninie poliestrowej (elastyczna, na welonie szklanym się nie nadają) PYE200 SBS bedzie dobra, ale cena od ok 14/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 28.10.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Na allegro znalazłem pape termozgrzewalna podkladowa sbs pv200 s40 za 13pln/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwak 28.10.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 (edytowane) Witam Ja za namową znajomych kładłem ICOPAL v60s24 Szybki Profil SBSŁatwo się kładzie, nie taka gruba jak na dach, ale lepsza od najrubszej folii.Jako izolacja podłogi spoko wystarcza.Cena przystępna 5,65 za m2 Pozdrawiam jwak Edytowane 29 Października 2011 przez jwak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 28.10.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Witam Ja za namową znajomych kładłem ICOPAL s24 Szybki Profil SBS Łatwo się kładzie, nie taka gruba jak na dach, ale lepsza od najrubszej folii. Jako izolacja podłogi spoko wystarcza. Cena przystępna 5,65 za m2 Pozdrawiam jwak dobra tania papa, na welonie szklanym v60s24, tylko ze sie srednio nadaje na izolacje fundamentow i podlog na gruncie. Ktos juz sie wypowiadal na ten temat w tym watku. Nie wiem czy nie Adam. Z ciekawosci zapytam czy kleiles na zakladach czy cala powierzchnia do betonu? Rozne sa szkoly, roznie radza. Icopal twierdzi, ze cala powierzchnia nalezy kleic, tylko czy to nie jest uwarunkowane tym zeby wcisnac dodatkowo grunt do betonu ? Z drugiej strony, taka papa dobrze przyklejona ( szczegolnie ta na welonie szklanym) pęknie, jak chudziak dostanie jakiejs rysy i z izolacji wtedy robi sie 'brak izolacji'. Moze wiec lepiej laczyc tylko na zakladach. Podobno remedium na to jest papa na wlokninie poliestrowej ( elastyczna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 29.10.2011 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 papa ok, adamowi jak pamietam chodzilo o to ze nie potrzebna jest taka droga Jak pamietam papa byla na zakladke i wyciagana na sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts