autorus 10.12.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 (edytowane) Wydaje mi sie to mało prawdopodobne , Tam jest mały zakład który produkuje pumeks, kilka rodzai zapewne dla rosmanna itd, znalazłem nawet stronę internetową tej firmy. W jednym worku była nie proszkowana część Gdyby to miało własności najgorszego styro to by było lux. Pamiętajmy ze tego można dać spokojnie 1m, oraz że temperatura od gruntu nie będzie -20 w zimie, tylko stabilne oki +8 Edytowane 10 Grudnia 2011 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raźny 10.12.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Jak mnie pamięć nie myli... a raczej nie myli...W ten granulat uwierzyli min. HenoKOrkompoplaw Słowem ludzie, którzy wiedzą co w trawie piszczy. Dlaczego oni się zdecydowali? Jakie testy przeprowadzili? Chyba mpoplaw tu na forum pisał, że tym się świetnie ociepla stropy?Orko ma chyba między fundamentami. HenoK chyba tak samo. Może mogliby się wypowiedzieć? Mam nadzieję, że coś napiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpo 11.12.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 ... HenoK Orko mpoplaw ... Cos mi sie wydaje ze nawet jesli maja to "cos" to nie z naszego zrodelka ono jest relatywnie swieze A tu chodzi o ten konkretny produkt. Co do ocieplania stropu to sie raczej wstrzymam bo podobno mocno sie jara - co innego w fundamenty. Mam nadzieje ze bedzie oki, wkoncu pigeon by sobie byle scierwa pod domem nie skladowal:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.12.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 pali sie swietnie ale czy gorzej od styro to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raźny 11.12.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Poszperałem nieco w pamięci i mam. Mój post nr #635 a orko #636 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?182626-Najlepsze-ocieplenie-pod%C5%82ogi-na-gruncie&p=4927323#post4927323 tutaj Pigeon napisał, że zasilił HenoK w ten proszek. A HenoK wie co robi, dlaczego robi i po co robi. A jak robi to znaczy, że warto się wzorować. I ja też powinienem tak zrobić? Post nr #27 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?86897-kometarze-do-dziennika-Pigeon-a/page2 Tylko co on zrobił z tym proszkiem to nie znalazłem... mpoplaw może sam się przyzna Zresztą co do pochodzenia. Pigeon wyraźnie pisze, że to jego produkcja. Poczytajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.12.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 HenoK faktycznie przytulił 1000worków i jakoś nic nie napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamut 74 12.12.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 mój dom będzie w pełni podpiwniczony więc ocieplenie podłogi mnie nie dotyczy, ale gdybym robił na gruncie posadzkę to między fundamenty nawiózłbym piachu zagęścił rozłożył geowłókninę ustawił pionowo butelki typu pet puste zakręcone o jednakowej wysokości, jedna przy drugiej ale tak żeby się nie gniotły, między nimi wysypałbym perlit lekko ubił, wszystko przykrył czym kto uważa,zbrojenie i zalał betonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwak 13.12.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 mój dom będzie w pełni podpiwniczony więc ocieplenie podłogi mnie nie dotyczy, ale gdybym robił na gruncie posadzkę to między fundamenty nawiózłbym piachu zagęścił rozłożył geowłókninę ustawił pionowo butelki typu pet puste zakręcone o jednakowej wysokości, jedna przy drugiej ale tak żeby się nie gniotły, między nimi wysypałbym perlit lekko ubił, wszystko przykrył czym kto uważa,zbrojenie i zalał betonem Chyba nie najlepszy pomysł? 1.na średniej wielkości dom np. 150m2 musiałbyś zebrać ok.18000szt jednakowych butelek (jakieś 120szt na m2) 2.wysypanie perlitu na wolnym powietrzu, raczej odpada. Wiatr rozwiałby go po okolicy, zbyt duże straty. 3.ubicie,lub zagęszczenie perlitu nie polecam (podczas zbyt długiego mieszania w betoniarce zmienia strukturę, traci swe właściwości) 4.Grunt pod podłogą powinien być dobrze zagęszczony, w tym przypadku odpada. 5.Jak ma się poruszać po tym człowiek podczas zalewania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.12.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 teoria jest bardzo ciekawa, i może sie udać. Jednak ktoś to musi wypróbować i opisać Pionierzy wszystko biorą na klatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamut 74 13.12.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 (edytowane) 1 butelki za darmo2 ubijasz lekko kijem od szczotki między butelkami aby się dobrze "ułożył"3 perlit mieszasz z gipsem lub cementem i zraszasz4 dlaczego odpada?, pod chudziaka też zagęszczasz5 myślę że na dwóch nogach Edytowane 13 Grudnia 2011 przez mamut 74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwak 13.12.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 1 butelki za darmo 2 ubijasz lekko kijem od szczotki między butelkami aby się dobrze "ułożył" 3 perlit mieszasz z gipsem lub cementem i zraszasz 4 dlaczego odpada?, pod chudziaka też zagęszczasz 5 myślę że na dwóch nogach Owszem butelki za darmo, ale zbierać taką ilość jednakowych butelek i dowieźć na budowę. Ubij tym kijem między każdą butelką. Nie pisałeś o mieszaniu perlitu z gipsem czy cementem. Mieszałem perlit z gipsem i niewyobrażam sobie wykonywania tego na wolnym powietrzu. Pod chudziaka zagęszczałem 180kg zagęszczarką płytową, na tych butelkach odpada. Tak na marginesie czemu nie,każdy może robić jak uważa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamut 74 13.12.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 miałem na myśli zagęszczanie przed postawieniem butelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 14.12.2011 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Liczę na to, że niedługo dowiemy się szczegółów dotyczących tego proszko-granulatu poliuretanowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 14.12.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Łapy mnie świerzbią, żeby się dobrać do tego wora, co w kącie leży i... czeka! Puki co ubabrany jestem w maszynie prądotwórczej po same uszy. Zrobiłem jej gruntowny remont i konserwację. Składam to bydlę po kawałeczku (rozbiera się łatwiej). Nie chcę, aby na rynku wiedzieli, że ją zapuściłem... (wiecie gdzie w Sosnowcu jest rynek?! :lol: ) Na oko i w pośpiechu - nasiąka wodą równie chętnie jak ją oddaje... Porów zamkniętych w tym nie widzę... Sam materiał - plastik. (poliuretan) to się grzyb czy pleśń tego nie złapie. Te "brakujące" pory trzeba by mu "dorobić", bo mechanicznie jest chyba niezły... Kilka pomysłów mam... CZASU jeszcze nie bardzo mam tyle, ile potrzeba... (pompa ciepła się już zakurzyła...) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 14.12.2011 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 (edytowane) Dobrze, że pamiętasz Adam i wpadłeś wrzucić jakiś swój grosz do sprawy dość pilnej i nie cierpiącej zwłoki. P.S. Czyżbyś już się przygotowywał na tegoroczną szadź? Edytowane 14 Grudnia 2011 przez Tomek B.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 15.12.2011 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 dziękuję za porady z tego wątkuz kilku z nich skorzystałem .np zastosowałem folię 0 grubości 1,5 mm i 1mm na jedna na drugą zamiast folii 0,2 mm[tutaj nawet nie chodzi tylko o grubość ale jej wytrzymałość]czekam w innym wątku na odpowiedzi ale bezskutecznie.czy przy zastosowaniu do posadzki betonowej przy temperaturach 0do plus 4 stopnii da coś zastosowanie środków pozwalających wylewanie posadzki do -8 stopnii.czy ewentualne przymrozki -2 będą problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.12.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Jak beton z węzła to sobie ustalisz co ci mają dosypać i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 15.12.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 16.12.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Pewnie głupio myślę ale napiszę a co mi tam,he he.A jak by tak, na chudziaka położyć najpierw ze 2-3 cm styro żeby zamortyzować tę chropy z chudziaka i na to dopiero folię ?Nie było by żadnych przetarć!Tylko czy to ma sens ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 16.12.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Te "brakujące" pory trzeba by mu "dorobić", bo mechanicznie jest chyba niezły... Kilka pomysłów mam... (pompa ciepła się już zakurzyła...) Adam M. Adamie czekam z niecierpliwością, aż podzielisz się tymi pomysłami. Tak swoją drogą To gdzie nie spoglądnę to Ciebie widzę (akurat na elektrodę patrzałem...) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts