autorus 20.06.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 hihi no niby tak, tylko ze ja posadzkę bede zbroił i czy ta tektura mi sie nie porwie przy zbrojeniu. Jutro będę zalewał ławy jak będzie ładna pogoda, pomyślałem ze się pochwalę Kurcze , żałuję ze nie dałem rady dotrzeć do Ciebie na zalewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 20.06.2012 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Majster nie miał żadnych pretensji i poszło wszystko bez żadnego problemu.Płyta zbrojona siatką o grubości 10cm. Edytowane 20 Czerwca 2012 przez Tomek B.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 20.06.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 A styki płyt styropianowych uszczelniać czymś (np. klejem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MKośc 22.06.2012 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Przeczytałam cały wątek i to chciałam zrobić jako ciepłą podłogę na gruncie okazało się po przeczytaniu porażką może doradzicie jak to powinno wyglądać : dom parterowy pow.całk.200m2 bez zam.poddasza grunt piaszczysty ,suchy ,teren bez podmakania ,działka prosta jak talerz na lekkim wzniesieniu nie w dolinie. dom od pow.gruntu będzie wyżej o 30cm grzanie podłogowe Teraz to już nawet nie wiem jak zacząć??? jak izolować i czym i czy wogóle? myslałam że pod chudziak damy 20cm styropianu 038 a teraz to już nie wiem.... jak zrobić ciepłą podłogę na gruncie żeby potem nie żałować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cruz 22.06.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Teraz to już nawet nie wiem jak zacząć??? jak izolować i czym i czy wogóle? myslałam że pod chudziak damy 20cm styropianu 038 a teraz to już nie wiem.... jak zrobić ciepłą podłogę na gruncie żeby potem nie żałować? Płyta fundamentowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MKośc 22.06.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 (edytowane) będą ławy fundamentowe,potem bloczki fundamentowe no i ze środka wybiera się grunt i robi różne mieszanki ,my nie chcielismy nic wybierać bo mamy żółty piasek na tej głębokości tylko na niego dać 20cm styropianu ,wylewkę, folię,styropian 10cm itp Edytowane 22 Czerwca 2012 przez MKośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 22.06.2012 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 (edytowane) Przeczytałam cały wątek i to chciałam zrobić jako ciepłą podłogę na gruncie okazało się po przeczytaniu porażką może doradzicie jak to powinno wyglądać : dom parterowy pow.całk.200m2 bez zam.poddasza grunt piaszczysty ,suchy ,teren bez podmakania ,działka prosta jak talerz na lekkim wzniesieniu nie w dolinie. dom od pow.gruntu będzie wyżej o 30cm grzanie podłogowe Teraz to już nawet nie wiem jak zacząć??? jak izolować i czym i czy wogóle? myslałam że pod chudziak damy 20cm styropianu 038 a teraz to już nie wiem.... jak zrobić ciepłą podłogę na gruncie żeby potem nie żałować? Przede wszystkim należy to ocieplenie zrobić w zgodzie z prawami fizyki a nie naszymi prawami (czytaj 'widzimisie'). Edytowane 24 Czerwca 2012 przez Tomek B.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MKośc 22.06.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 własnie trzeba było na fizykę do szkoły chodzić boje się trochę tych ekip budowlanych .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 22.06.2012 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 własnie trzeba było na fizykę do szkoły chodzić boje się trochę tych ekip budowlanych .... Akurat z podłogą to taki torcik przekładany i wystarczy tylko tej ekipie przepis dać, potem wystarczy już tylko nadzór inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 22.06.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Tyle tylko, że ekipy są wielce zdziwione i nie za bardzo chcą wdrażać przedstawiane w tym wątku rozwiązania. Z tego też względu ja podjąłem się wykonywania tego torcika samodzielnie przy teoretycznym wsparciu Forumowiczów. Za co im już wielokrotnie dziękowałem ale i przy tej okazji jeszcze raz serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MKośc 22.06.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Tyle tylko, że ekipy są wielce zdziwione i nie za bardzo chcą wdrażać przedstawiane w tym wątku rozwiązania. Z tego też względu ja podjąłem się wykonywania tego torcika samodzielnie przy teoretycznym wsparciu Forumowiczów. Za co im już wielokrotnie dziękowałem ale i przy tej okazji jeszcze raz serdecznie dziękuję dokładnie Cię rozumiem ,oczy robią zdziwione i a po co to? tylko że nie oni będą płacic moje rachunki..eh bardzo proszę o przepis na torcika dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BreSsoN 24.06.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Czy temat proszku poliuretanowego umarl, nic na ten temat nie piszecie, czy ktos wyslal tego tira i zabral pania Kinge na kawe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 24.06.2012 23:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Czy temat proszku poliuretanowego umarl, nic na ten temat nie piszecie, czy ktos wyslal tego tira i zabral pania Kinge na kawe? Spożytkowałem całkiem niedawno 2 składy, jednak dość długo na nie czekałem, kolejny przyjedzie we wrześniu... Powinieneś kontaktować się bezpośrednio z dostawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 03.07.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 bardzo proszę o przepis na torcika dla mnie Masz już ten przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MKośc 03.07.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 ekmir niestety nie mam ,dalej czekam.....chciałabym dać 2x po 10cm styropianu na podłogę ale nie wiem czy 10cm pod wylewkę i 10cm na wylewkę czy lepiej 2x 10 cm na wylewkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 03.07.2012 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Są różne szkoły. Rozważ jeszcze ewentualne zamienne lub uzupełniające zastosowanie proszku PUR lub perlitu.Ważne tez jest to czy podłogę masz na gruncie, czy masz piwnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 05.07.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 ekmir niestety nie mam ,dalej czekam.....chciałabym dać 2x po 10cm styropianu na podłogę ale nie wiem czy 10cm pod wylewkę i 10cm na wylewkę czy lepiej 2x 10 cm na wylewkę ? Wydaje mi się, że lepej na "chudziaka" ale wcześniej należałoby zrobić na nim dobra hydroizolacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MKośc 05.07.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Nie ma piwnic,dom posadowiony na gruncie piaszczystym,suchym.jakieś propozycje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 05.07.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 A "chudziak" jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MKośc 06.07.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 chudziak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts