Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przeczytałam cały wątek i to chciałam zrobić jako ciepłą podłogę na gruncie okazało się po przeczytaniu porażką :confused:

może doradzicie jak to powinno wyglądać :

dom parterowy pow.całk.200m2

bez zam.poddasza

grunt piaszczysty ,suchy ,teren bez podmakania ,działka prosta jak talerz na lekkim wzniesieniu nie w dolinie.

dom od pow.gruntu będzie wyżej o 30cm

grzanie podłogowe

Teraz to już nawet nie wiem jak zacząć??? jak izolować i czym i czy wogóle?

myslałam że pod chudziak damy 20cm styropianu 038 a teraz to już nie wiem.... jak zrobić ciepłą podłogę na gruncie żeby potem nie żałować?

będą ławy fundamentowe,potem bloczki fundamentowe no i ze środka wybiera się grunt i robi różne mieszanki ,my nie chcielismy nic wybierać bo mamy żółty piasek na tej głębokości tylko na niego dać 20cm styropianu ,wylewkę, folię,styropian 10cm itp Edytowane przez MKośc

Przeczytałam cały wątek i to chciałam zrobić jako ciepłą podłogę na gruncie okazało się po przeczytaniu porażką :confused:

może doradzicie jak to powinno wyglądać :

dom parterowy pow.całk.200m2

bez zam.poddasza

grunt piaszczysty ,suchy ,teren bez podmakania ,działka prosta jak talerz na lekkim wzniesieniu nie w dolinie.

dom od pow.gruntu będzie wyżej o 30cm

grzanie podłogowe

Teraz to już nawet nie wiem jak zacząć??? jak izolować i czym i czy wogóle?

myslałam że pod chudziak damy 20cm styropianu 038 a teraz to już nie wiem.... jak zrobić ciepłą podłogę na gruncie żeby potem nie żałować?

Przede wszystkim należy to ocieplenie zrobić w zgodzie z prawami fizyki a nie naszymi prawami (czytaj 'widzimisie').

Edytowane przez Tomek B..

Tyle tylko, że ekipy są wielce zdziwione i nie za bardzo chcą wdrażać przedstawiane w tym wątku rozwiązania.

Z tego też względu ja podjąłem się wykonywania tego torcika samodzielnie przy teoretycznym wsparciu Forumowiczów.

Za co im już wielokrotnie dziękowałem ale i przy tej okazji jeszcze raz serdecznie dziękuję :)

Tyle tylko, że ekipy są wielce zdziwione i nie za bardzo chcą wdrażać przedstawiane w tym wątku rozwiązania.

Z tego też względu ja podjąłem się wykonywania tego torcika samodzielnie przy teoretycznym wsparciu Forumowiczów.

Za co im już wielokrotnie dziękowałem ale i przy tej okazji jeszcze raz serdecznie dziękuję :)

dokładnie Cię rozumiem ,oczy robią zdziwione i a po co to? tylko że nie oni będą płacic moje rachunki..eh

bardzo proszę o przepis na torcika dla mnie :yes:

Czy temat proszku poliuretanowego umarl, nic na ten temat nie piszecie, czy ktos wyslal tego tira i zabral pania Kinge na kawe?

Spożytkowałem całkiem niedawno 2 składy, jednak dość długo na nie czekałem, kolejny przyjedzie we wrześniu...

Powinieneś kontaktować się bezpośrednio z dostawcą.

• 2 weeks później...
ekmir niestety nie mam ,dalej czekam.....chciałabym dać 2x po 10cm styropianu na podłogę ale nie wiem czy 10cm pod wylewkę i 10cm na wylewkę czy lepiej 2x 10 cm na wylewkę ?

Wydaje mi się, że lepej na "chudziaka" ale wcześniej należałoby zrobić na nim dobra hydroizolacje.