qubic 31.08.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 miłego oglądania jak się wgra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.09.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 po zraszaniu perlitogipsu po około 2h można było już chodzić po dosyć twardej warstwie,a na drugi dzień to jak beton można skakać po tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.09.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 wykupiłem cały gips budowlany w Liroyu i pojechałem kupić w `Casto ale niestety mają tylko worki 15 kg.poniżej filmik z mieszania w proporcjach 2:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.09.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 (edytowane) Nie no patent super, chyba założę twój fankub Proszę jeszcze o inne filmy z rozkładania , polewania itd, dla potomnych będą jak znalazł Edytowane 2 Września 2012 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.09.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 może i trochę śmieszne te filmiki ale początki są zawsze trudne i czasami lepiej coś tam zobaczyć zanim się przystąpi do realizacji.może ktoś skorzysta z gotowego rozwiązania. ...a filmik z polewania też będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.09.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 wcale nie są śmieszne Czekam na resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.09.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Mnie się na pewno przyda, a nie prowadziłeś w tym instalacji? I gdzie dałeś tę mocniejszą mieszankę 2:1? na wierzchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.09.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 instalacje były już gotowe i są zasypywane ,natomiast co do mieszanki to niezależnie od proporcji jest wymieszana do jednorodnej postaci-po prostu w moim mieście nie było gipsu w workach 25kg więc kupiłem w workach po 15kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.09.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 musiał być niezły czad jak poszedłeś do marketu i powiedziałeś, biorę całe wapno :jawdrop: hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.09.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 powiem ci że był bo w Liroyu wziąłem cały zapas a na drugi dzień okazało się że ich dostawca nic już nie przywiezie . i teraz czekają na nowego dostawcę który łaskawie przywiezie na koniec września lub później . i tym sposobem wyczyściłem zasoby gipsu w Zielonej Górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.09.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 (edytowane) Waści szpakami za młodu karmić musieli!!! Wcale młynarzy przy tej robocie nie przypominacie! Znaczy - da się i dobrze i lepiej! Adam M. Łopatę w kąt wsadzę i kupię sobie takie fajne wiaderka! A.M. Edytowane 2 Września 2012 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.09.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 no to mam błogosławieństwo najwyższego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.09.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 co do łopaty to panowie "mieszacze" chcieli ochoczo pomieszać łopatą ale po kilku ruchach zaczeliśmy kaszleć jak szaleni i łopata poszła w kąt.mieszadło jest na tyle bezpyłową metodą że teraz nawet masek nie nosimy. na drugim filmiku są właściwe obroty wiertarki-najniższe(na pierwszym pan się popisywał do kamery i na maxa mieszał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.09.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 jeśli chodzi o wiaderka to w Casto są najtańsze -są to zbiorniki na wodę na dziale ogrodniczym i potem można je wykorzystać na deszczówkę do podlewania(nawet kraniki są w komplecie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.09.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 A jakby kto chciał tonowy buforek napełnić - to tylko kilka razy pod rynnę podstawić! Deszczówka to destylatka przecież. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.09.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 adam_mk cała opisana przez ciebie technologia jest świetna i do tego szybka. ekipa 3 osób może w jeden dzień położyć 100m2 ocieplenia podłogi o grubości tak jak u mnie 25cm i co najciekawsze po 2-3 godzinach można po tym chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.09.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Jak gdzieś wspomniałem, perlit znam już od jakich 20 lat. Ale... Tak się jakoś składało, że stosowałem go do filtracji cieczy czy termoizolacji wysokich lub ekstra niskich temperatur (w laboratorium). Naczynia na ciekłe gazy itp. Potem, długo potem, dopadłem worek i zacząłem eksperymenty z kompozytami na jego bazie. Da się wszystko! Można sprawić, że będzie "tłusty jak gęś" i ślad wody na nim się nie zatrzyma. Można zrobić z niego miksturę, która po zestaleniu jest zwilżalna, ale kompletnie nienasiąkliwa. (Tynk idealny barwiony w masie na piękną biel a do tego termoizolacyjny!). Cieszę się, że dość siermiężne (dotąd) metody mieszania udało Ci się skutecznie i wydajnie zmechanizować w skali budowlanej (technicznej, a nie mini - laboratoryjnej)! Jeszcze kilka dobrych pomysłów a budowanie nie będzie męką i drogą pod górkę i pod wiatr! Teraz trochę męczę naprawianie domów krytych watą... (Skutecznie!) Tylko tak to jakoś idzie, że markety chyba na tym nie zarobią... (Ale może mnie nie odstrzelą! ) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.09.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 filmik ze zraszania wodą perlitogipsu będzie dostępny pod tym adresem: jak się wgra gwoli objaśnień warto się zaopatrzyć w zraszacz z regulacją przepływu który da nam w efekcie bardzo równą powierzchnię.silny strumień wody porobi na powierzchni masę nierówności. najlepsze moje ustawienia dla zraszacza z casto za 12zł mist(1 min.)-->flat(3 min.)-->shower(5 min.)--->full(do pojawienia się dużej kałuży) oczywiście wszystko trzeba traktować indywidualnie ,można dolać wody jak za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.09.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 adam_mk jestem pełen podziwu dla twojej inwencji twórczej,zaangażowania i ogólnego "chciejstwa" w zakrzywianiu naszej czasoprzestrzeni jeśli chodzi o watę to trzymam się od niej z daleka- dla mnie to taki drugi azbest. ktoś kiedyś pisał że najlepiej by było watę zapakować w taki szczelny worek i wyssać powietrze. u siebie będę próbował ekofiber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.09.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Wygrałeś, nawet jakby czego nie dopatrzyli!To , dla mnie, wyjątkowo dobra technologia ocieplania. Rozumiem, ze bierzesz wraz z usługą?Bo jakoś nie spotkałem, żeby sobie kto te gazety sam w boraksie moczył i narzucał... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts