surgi22 29.07.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Waldy czytaj ze zrozumieniem . Co znaczy wg Ciebie użytkować wylewkę anhydrytową po 3 dniach ( no chyba nie masz na myśli tego że możesz po niej chodzić), proponujesz wygrzewać wylewkę ?? a może kłaść płytki czy parkiet ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldy 29.07.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Proponuję po prostu alternatywny system grzewczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.07.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Waldy nie pal tego g...a. O czym tym piszesz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 29.07.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Zajrzyjcie na http://www.parkietekspert.pl/artykuly/73-osuszanie-podkadow-wylewanych-pod-posadzki-drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cruz 29.07.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 To zależy.Generalnie wylewka jest dość szybko robiona,a potem można ją używać już po 2-3 dniach od odjazdu ekipy wykonawczej. Te systemy grzewcze posiadają często automatyczną regulację temperatury,więc sauna może być,tylko wtedy,jeśli odpowiednio wysoko wysterujesz regulator. Nie miałeś anhydrytu a ja mam. Po paru godzinach od wylania w pomieszczeniu w którym został wylany anhydryt robi się sauna - ciepło i parno (z okien spływa woda). I nie możesz wtedy wietrzyć a grzać (podłogówkę) zaczynasz dopiero sporo później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 30.07.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Dokładnie jak napisałeś - też mam anhydrytowe wylewki i o czym pisał Waldy wie chyba tylko On ( chociaż tego też nie jestem pewien ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 01.08.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Porządny artykuł. A u mnie 3 rok, tradycyjna wylewka i SUUUCHHOOOO do samego dołu. Straszenie o 'bagienku' sie nie sprawdziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 01.08.2014 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Bo pisze i straszy ktoś kto nie ma pojęcia co to przerwa technologiczna i jak budować aby to miało ręce i nogi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati0201 07.08.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Witam wykonałem podsypkę z perlitu około 5 cm max wymieszanym z gipsem budowlanym 65-70 l perlitu na 5 kg gipsu na koniec wszystko zalane wodą . Po jednym dniu powierzchnia nie jest spójna można spokojnie po większym kopnięciu nogi dotrzeć do papy. co zrobiłem nie tak ? czy mogę na tym kłaść styropian mam obawy . Proszę o pomoc . P.s Może jeszcze raz zasypać to cementem po powierzchni i zalać jeszcze raz wodą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.08.2014 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Odczekaj jeszcze trochę. Mało tego perlitu dałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati0201 09.08.2014 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 5 cm perlitu i na to 10 cm styropianu .Co do perlitu rozmawiałem z Adamem . Powiedział że musiałem dać mało gipsu . Oraz tak naprawdę przy tej warstwie gipsu nie musiało być. Posadzka w tej chwili osusza się następny etap styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.08.2014 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Pomysł Adama nie zawierał styropianu. I to miało sens. Rurki powinny być mocowane bezpośrednio do perlitu. Ale okazało się że rurki nie trzymają się skorupy z perlitu i znajomy dal styropian bodajże 2cm albo 3. Ale 10? Hm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 10.08.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 pewnie perlitogips dla ominiecia zabawy w wycinanke styro opcja za malo gipsu prawdopodobna. Nie pamietam ile u siebie dawalem :/ ale na pewno wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 10.08.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 mati@ ,jaki jest sens dawać 5cm miksu i zalewać go wodą?Przecież gips miał tworzyć stabilną skorupę na wierzchu i materiał pochłaniający wilgoć pod spodem.Ty na perlit dajesz styropian ,który stabilizuje ci podłoże więc po co ci skorupa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nowy25 19.08.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Witam,Proszę o opinię czy takie ocieplenie podłogi na gruncie ma sens ?;mam do zagospodarowania 28,5 cm :1,5 cm parkiet lub deska klejona do wylewki7 cm - wylewkasiatka stalowa do której będą mocowane rurki PEX15 cm styropian5 cm perlitfolia 0,5 mm x 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przybyl 19.08.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Tak mnie nurtuje pytanie odnośnie izolacji termicznej ścianek działowych ( temat był w wotku już podniesiony ale jakoś mu się zmarło śmiercią naturalnom i żadnej kokluzi nie było ). No bo jak ścianke działową na chudiaku stawiamy a perlit na chudziak, to de fakto pod ścianką żadnej izolacji nie ma czy taki mostek jest na tyle mały że pomijalny, czy też trzeba by tam dać izomura jakiegoś ( ktoś pisał że dawał myśli nie rozwinoł ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 19.08.2014 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 U mnie działówki z bk klasy 550. Pominąłem problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przybyl 20.08.2014 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 A jakiej grubości ma kolega te działówki ? Stawiane na papę ( tej od szczelnej wanny ) ? Może można by tak jakiś w tym miejscu pustaczek keramzytowy zastosować i zasypać w środku perlitem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 20.08.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 12 cm. U mnie w środku tylko działówki.IMHO lepiej przejechać pierwszy wiersz jakimś lżejszym bk niż bawić się pustakami keramzytowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przybyl 20.08.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Keramzyt z perlitem będzie jednak lepiej izolował ( jeszcze lepiej jakiś izomur alt to $ ) w czym jest lepszy bk ? Swoją drogą też chce działówki 12 cm z tym że z silikatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts