kapciu75 08.07.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 (edytowane) Cześć, mam pytanie do Was.Kupiłem parkiet z bambusa.Mówiono mi w sklepie, że to twardy parkiet.Liczyłem, że tak będzie.Niestety po odkurzaniu tego parkietu powstają drobne ryski na podłodze. Druga sprawa.Dzisiaj spadła mi jedna deska parkietowa leżąca na parapecie okna. W wyniku tego upadku powstał drobny uszczerbek w parkiecie. Czy istnieje jakieś wypełnienie aby ukryć ten uszczerbek w podłodze?? Pomóżcie. Edytowane 8 Lipca 2011 przez kapciu75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 08.07.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Cześć, mam pytanie do Was. Kupiłem parkiet z bambusa. Mówiono mi w sklepie, że to twardy parkiet. Liczyłem, że tak będzie. Niestety po odkurzaniu tego parkietu powstają drobne ryski na podłodze. Druga sprawa. Dzisiaj spadła mi jedna deska parkietowa leżąca na parapecie okna. W wyniku tego upadku powstał drobny uszczerbek w parkiecie. Czy istnieje jakieś wypełnienie aby ukryć ten uszczerbek w podłodze?? Pomóżcie. są do tego specjalne woski (Castorama). Ryski powstały zapewne na lakierze. Bambus lamelkowy nie jest tak twardy jak bambus prasowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapciu75 09.07.2011 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 (edytowane) Tak ryski powstały na lakierze. Drobne. Ledwie widoczne. Sądzę, że pochodzą od szczotki od odkurzacza lub drugiej "końcówki". Choć żadna z nich nie jest ostro zakończona. Do tego podobne ryski mam na gresie polerowanym.Tylko wziąć pigułkę na uspokojenie. Z perspektywy czasu chyba bym się nie zdecydował ani na bambus ani na gres polerowany. Edytowane 9 Lipca 2011 przez kapciu75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 09.07.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 witam... co do podłóg "BAMBUSOWYCH",te podłogi powoli staja sie mniej popularne,ładnie sie prezentują to fakt,ale można powiedzieć ze to "trawa" lub "trzcina", z własnego doświadczenia powiem ze na: 1.000m2 parkietu z litego drewna,(dab,jesion,egzotyk) ktore kładziemy,to "bambus" kładziemy zaledwie na powierzchni 50-80 m2., (są pewnie parkieciarze gdzie u nich moze być odwrotnie) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 10.07.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 witam... co do podłóg "BAMBUSOWYCH",te podłogi powoli staja sie mniej popularne,ładnie sie prezentują to fakt,ale można powiedzieć ze to "trawa" lub "trzcina", z własnego doświadczenia powiem ze na: 1.000m2 parkietu z litego drewna,(dab,jesion,egzotyk) ktore kładziemy,to "bambus" kładziemy zaledwie na powierzchni 50-80 m2., (są pewnie parkieciarze gdzie u nich moze być odwrotnie) pozdrawiam bambus przed ścięciem to trawa, po żniwach bambus zaczyna nabierać cech drewna i tak można go traktować. \jest twardy o niskim współczynniku pecznienia/skurczu i jest bardzo spokojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ade 16.07.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Bambus moze byc twardy, ale rysuje Ci sie lakier, a nie drewno(trawa). Zapytaj sprzedawce o srodki do pielegnacji, mikro ryski powinny byc malo widoczne dzieki regularnej pielegnacji odpowiednim produktem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts