Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parkiet z deski bambusowej

Recommended Posts

Cześć, mam pytanie do Was.

Kupiłem parkiet z bambusa.

Mówiono mi w sklepie, że to twardy parkiet.

Liczyłem, że tak będzie.

Niestety po odkurzaniu tego parkietu powstają drobne ryski na podłodze.

Druga sprawa.

Dzisiaj spadła mi jedna deska parkietowa leżąca na parapecie okna.

W wyniku tego upadku powstał drobny uszczerbek w parkiecie. Czy istnieje jakieś wypełnienie aby ukryć ten uszczerbek w podłodze??

Pomóżcie.

Edytowane przez kapciu75

Cześć, mam pytanie do Was.

Kupiłem parkiet z bambusa.

Mówiono mi w sklepie, że to twardy parkiet.

Liczyłem, że tak będzie.

Niestety po odkurzaniu tego parkietu powstają drobne ryski na podłodze.

Druga sprawa.

Dzisiaj spadła mi jedna deska parkietowa leżąca na parapecie okna.

W wyniku tego upadku powstał drobny uszczerbek w parkiecie. Czy istnieje jakieś wypełnienie aby ukryć ten uszczerbek w podłodze??

Pomóżcie.

są do tego specjalne woski (Castorama). Ryski powstały zapewne na lakierze. Bambus lamelkowy nie jest tak twardy jak bambus prasowany.

Tak ryski powstały na lakierze. Drobne. Ledwie widoczne. Sądzę, że pochodzą od szczotki od odkurzacza lub drugiej "końcówki". Choć żadna z nich nie jest ostro zakończona.

Do tego podobne ryski mam na gresie polerowanym.

Tylko wziąć pigułkę na uspokojenie.

Z perspektywy czasu chyba bym się nie zdecydował ani na bambus ani na gres polerowany.

Edytowane przez kapciu75

witam...

co do podłóg "BAMBUSOWYCH",te podłogi powoli staja sie mniej popularne,ładnie sie prezentują to fakt,ale można powiedzieć ze to "trawa" lub "trzcina", z własnego doświadczenia powiem ze na: 1.000m2 parkietu z litego drewna,(dab,jesion,egzotyk) ktore kładziemy,to "bambus" kładziemy zaledwie na powierzchni 50-80 m2., (są pewnie parkieciarze gdzie u nich moze być odwrotnie)

pozdrawiam

witam...

co do podłóg "BAMBUSOWYCH",te podłogi powoli staja sie mniej popularne,ładnie sie prezentują to fakt,ale można powiedzieć ze to "trawa" lub "trzcina", z własnego doświadczenia powiem ze na: 1.000m2 parkietu z litego drewna,(dab,jesion,egzotyk) ktore kładziemy,to "bambus" kładziemy zaledwie na powierzchni 50-80 m2., (są pewnie parkieciarze gdzie u nich moze być odwrotnie)

pozdrawiam

bambus przed ścięciem to trawa, po żniwach bambus zaczyna nabierać cech drewna i tak można go traktować. \jest twardy o niskim współczynniku pecznienia/skurczu i jest bardzo spokojny.