passat33 09.07.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Czy do wentylacji kalenicy pod dachowke ceramiczną lepiej użyć taśmę kalecową czy "szczotkę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 13.07.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 jak dla mnie bez znaczenia, i nie słuchaj bzdur że szczotka straci włosie, oba rozwiązania trwałe i sprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturek50 13.07.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 może Panowie pomożecie w rozszywrowaniu tematu wentylacji kalenicy?mam pełne deskowanie, pape, dachówke.nie wiem jak mam zrobić wentylację wkalenicy, tzn. pamiętam że mam jakies specjalne gąsiory zamontowane nad kalenicą (dachówkę oddychającą)i teraz nie wiem czy mam nacinać papę na kalenicy, raz ze troszkę sie boję, że natnę za bardzo i popękają dachówki, a dwa ze nie wiem kompletnie gdzie to zrobić (jeden otwór na całą kalenicę, czy przez całość kalenicy (?) i jak duży 5cm na 10cm kalenicy? pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 14.07.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Trzeba przeciąć deski i papę z 10 cm w każdym polu międzykrokwiowym. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.07.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Artur samo otwarcie kalenicy nic nie da jak nie ma wlotów i drożnych szczelin. Zleć tą robotę profesjonalnej firmie dekarskiej bo inaczej możesz mieć kłopoty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.07.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 ...nie słuchaj bzdur że szczotka straci włosie, oba rozwiązania trwałe i sprawdzone Z całym szacunkiem, ale szczotka najlepiej sprawdza się w zamiataniu. Pod gąsiory taśma aluminiowa lub miedziana i nic innego! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 18.07.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 no może szczotka u mistrza Wilhelmiego się nie sprawdza (lub tylko w zamiataniu) u przeszło 90% dekarzy kraju nad Wisłą, sprawdza się doskonale, no ale mistrz to zawsze wie lepiej..., Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.07.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 "90%" lekko przesadziłeś! W moim środowisku tego produktu nikt nie stosuje. Wymieniałem te szczotki na dwóch dachach i myślałem, że to koniec ale skoro tak twierdzisz to mam zapewnioną robotę na dłużej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts