Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do dwóch razy sztuka... czyli budowanie uzależnia ;)

Recommended Posts

Długi weekend trwa i dooobrze mi z tym ;)

W środe mielliśmy gości,wspólne wieczorne gotowanie i pół nocy spędzonej w miłym towarzystwie, dobrze nam zrobiły ;)

W czwartek odwiedziła nas forumowa Saly z mężem :D

Ania to moja budowlana bratnia dusza, oboje są przesympatyczni i było nam meeeega miło ich gościć, szkoda,ze tak krótko ale są plany na przyszłość ;) :D

A ostatnie dwa dni spędziliśmy w domu nad jeziorkiem czyli total relaks i tego mi było trzeba!!!!! :D

Miałam zamiar zrobić fotki ogrodu ( o ile można tak nazwać dzałkę wokół naszego domu ;) ) ale najpierw była paskudna pogoda, a kiedy ostatnio było pieknie, wczoraj i dzisiaj upał, to nas nie było.... a dzis wieczorem zauważyłam że , mam tak wysoką trawę,ze nie pokażę Wam tego bo wstyd! :oops::p

Czy u Was też tak było na początku ,ze w niektórych miejscach trawa po tygodniowym koszeniu ma np: 5 cm w innym miejscu 10 lub więcej ????? :o

Jeju nie pamiętam jak było w Beniu ale chyba rosła "równiej" ;) :D

Dziwna ta moja trawa :lol2:

Życzę miłego weekendu :hug:

Edytowane przez Karolina i Artur :P

• Odpowiedzi 333
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Myślę, że przydadzą Ci się dobrzy architekci :) Poniekąd podzielam Twój pęd do budowania i gdyby nie finanse z chęcią zabrałabym się za budowę drugiego :D Byłby całkiem inny, ale też z katedralnym drewnianym sufitem nad salonem :)

Masz rację, że to zaraźliwe. Co gorsza apetyt rośnie w miarę jedzenia, a pomysły i chciejstwa się zmieniają i rozwijają :D

W mojej okolicy stoi kilka domów projektu pracowni soprojekt.pl , a konkretnie Sylwii Strzeleckiej. Jeden z nich (soprojekt.pl/projIndStrzelecka/32_sierzchow/index.html) podglądałam na żywo jak rósł. Może niekoniecznie Ci się spodobają bryły, bo widzę, że Ty bardziej w styl warszawska Magdalenka, albo Walendów, ale z dobrym architektem zawsze można się dogadać.

Na forum jest wątek „nowoczesne domy – inspiracje”. Widziałaś? Jest co oglądać !

Tu jeszcze kilka stronek:

apaka.com.pl/#/projekty/case-studies/

hermanowicz.pl

tamizo.pl

prodesi.cz – to raczej do zapładniania wyobraźni, bo to Czesi, ale b. ciekawe

architektura.warmia.mazury.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=8 – tu też warto zajrzeć. Ściągnij sobie PDF z katalogiem. Inspirujące.

plarchitekci.pl

OK no to wszyscy pytaja co nowego w domku a tu nuuuudy................

Niestety to skutek podjętych decyzji o sprzedaży domu... ja już tak mam ,ze nic na pół giwizdka jak kocham to na zabój ;) a jak się angażuję w dom to też na całego! ;)

Decyzja zapadła i ja już się powoli oswajam z tym,ze dom będzie miał nowych właścicieli ( to oczywiście kwestia czasu ;) ) i tym samym nie mam ani dalszych wizji ani ochoty na dopieszczanie domu :(

Nie wiem może mi minie ;)

Narazie bliżej mi myślami i marzeniami do kolejnego domku, bo ten ma być już do emerytury ;) :D

Może uda mi się pyknąć jeszcze kilka zdjeć dzisiaj z ogrodu a jak nie to jutro ;)

Obiecuję jutro odpisać na wszystkie pytania zarówno w komentarzach jak i na priv. ;)

Pozdrawiam serdecznie za słonecznego od kilku godzin Lublina :hug:

• 2 months później...
  • 3 months później...
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...