Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do dwóch razy sztuka... czyli budowanie uzależnia ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 333
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i przyszły mi złe krzesła :sick:

Kolor ok, biały....

Kolor nóżek.... wenge... ok

Ale nie są przeszyte tak na prosto jak na zdjeciu wyżej tylko są w romby!!! :(

Zadzwoniłam , załatwiłam, w poniedziałek je zabiorą a pod koniec tygodnia będę miałe już te właściwe ;)

W tym tygodniu mieliśmy mieć montowany kominek ale firma, która sie tym zajmie, dopiero wczoraj wieczorem dostała nasz wkład....

W poniedziłek i wtorek jesteśmy zakupowo w wa-wie... więc umówiliśmy się na montaż kominka w środe, do piątku kominek ma być zamontowany i obudowany zabudową k-g ... :)

Temperaura w domku to 21C więc jest cieplutko, wilgotność powietrza wczoraj to 47% czyli fajnie spada :)

Ekipa od zabudowy karton-gips opuściła nas na tydzień....

Zakończyła zabudowę wszystkich stelaży, zamontowała i zatarła wszytkie zielone płyty...

Mamy skończoną kuchnię, dolne WC, łazienkę przysypialnianą, łazinkę ogólnodostępną/Julki, oraz pralnię....

Panowie zrobli na gotowo też wole oko w pokoju frontowym ( gościnnym) oraz w mini gabinecie na górze półki...

Ponieważ wystawały tam nam metalowe słupy konstrukcyjne powstał regalik ;)

Dzisiaj zrobie zdjecia i pokażę co i jak ;)

Ekipa wraca 6 lutego i kończy resztę, czyli rozpocznie się kręcenie płyt i przygotowywanie ich do malowania :)

Prawdopodobnie 6 lutego zaczną sie układać płyteczki....

My od wczoraj jesteśmy w Wa-wie, mój samochód pęka w szwach!

Pomieściłam w nissanie, duży ragał do Julki, małe krzesełka do jej pokoiku, podwójną komode do sypialni, komode do pralini, dwie szafki nocne, matreac do łożka Julki, 3 małe stoliczki ( naszczęście nie wszystkie są dla mnie ;) kołdry, poduszki do sypialni gościnnej, kilka pościeli, różnego rodzaju miseczki, salaterki, szklanki, świeczki, ramki, podziałki do kuchennych szuflad, lampe do garderoby na parterze, pojemniki do szuflad w pralni, drewniane żaluzje do bilardowni... i cała mase innych drobnych rzeczy.... jestem zapoakowana po sufit!!

Wieczorem wracamy do Lublina.... a narazie relaks .............

Edytowane przez Karolina i Artur :P

Chyba jakiś pechowy ten nasz kominek........... :(

Kominek miał być montowany na początku zeszłego tygodnia... ale z dnia na dzień była przesuwana jego dostawa do firmy która ma sie zająć naszym kominkiem kompleksowo...

Już w czwartek miał być an 100% ... nie dotarł.

Pojawił sie za to w sobote... niestety USZKODZONY! w transporcie :bash:

Dobrze,że dokładnie obejrzeli go w firmie wykonawczej i odesłali tym samym kurierem, teraz mają sprawdzić czy jest na stanie dostępny nasz model, oby był!!!!

Dzisiaj jade kupić też blat do pralni będzie albo biały lakierowany albo szary z lekkim motywem....

Kupie też białe półki z płty, które panowie dotną mi na miejscu na wymiar ;)

Cały czas myśle nad naszą bilardownią....

Kolorystyką .... wystrojem...

Cciałabym,zeby stworzyło się tam takie troszeczke clubowe miejsce.... chociaż nie wiem czy to najtrafniejsze określenie..

Z jednej strony żeby pomieszczenie nawiązywało do reszty domu, a zdrugiej by było ciut bardziej mroczne / wieczorowe ...

Wiem,że przynajmnij jedna ściana bedzie grafitowa, ta która jest przedłużeniem grafitowej ścian telewizyjnej z salonu, ścinę którą widać z salonu na wprost chcialam pomalować na jaśniuteńką szarość, no i pytanie brzmi co zrobić ze scianą "barkową" też dać grafit... żeby było ciemniej ,a za tym bardzi przytulnie ...no wiecie wieczorowo czy to już będzie za dużo ???

Na jedej ze scian będzie duuużo białych ramek z kolorowymi grafikami, anpisami itp. już mam wybrane kilkadziesiąt sztuk ;)

Pamiętacie jak zamówiłam białe wysokie doniczki ???

Przyszły już jakiś czas temu ale zapomniałam napisać, BEZNADZIEJNE SĄ :( :( :(

Ok wiem cena niska, rozumiem ale tak czy siak nie polecam poprostu plastikiem od nich wieje cieniutkie, leciutkie no nie takie z pewnością jakich szukam....

Wiadomo to moje subiektywne odczucia ,a le obiecałam że dam znać jak dotrą , no to daje ;)

Przyjechała już nasza lodówka!!!!!!!!!!!! :D

Nie miałam pojęcia,ze będzie tak szybko! Zamówiłam ja wczoraj wieczorem.....

Po raz kolejny miłe zaskoczenie ze sklepu internetowego OleOle mogę spokojnie polecić ;) :D

Do domu dotarł też nasz wkład kominkowy :D

W poniedziałek montaż :lol2:

Dzień przebiegł dzisiaj zakupowo, Julcią po raz kolejny zajeła się moja kochana mama, chwała jej za to ;) :)

Kupiliśmy blat i półki do pralni, zamówiliśmy brodzik do naszej kabiny ( będzie dostarczony w piątek), kupiliśmy też drzwi do kotłowni, troche oświetlenia... 2 uchwyty na ręczniki i najważniejsza rzecz.... gres biały, gładki, polerowany 60x60 ... ponad 40m2 do holu i kuchni.

W poniedziałek będzie działało kilka ekip...

- wraca ekipa od zabudowy karton-gips....

- pojawi sie ekipa, która zajmie się podłączeniem a następnie obudowa kominka

- będzie pan złota rączka, by uzupełniać wszytkie ubytki w ścianach, obicia i bruzdy, które powstały na skutek przenoszenia oswietlenia...

- zaczniemy tez działać z płytkami w łazienkach, zaczynamy od łazienki ogólnodostępnej/Julci i pralni na górze.... ekipa wprawdzie jednoosobowa ;) ale bardzo sprawna ;)

Czekam już na ten poniedziałek :D :D :D

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...