Karolina i Artur P 06.02.2012 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 (edytowane) To był bardzo dłuuuuuuuuuuuugi dzień......... Ani zły ani dobry.... poprostu troche za długi, dzień budowlany inwestora Umówiona byłam dzisiaj na budowie o 9.00 z ekipą kominkową, z samego rana wywiozłam Julkę mamie ( 40km poza Lublin) i z wywalonym jęzorem pędziłam na budowę, punktualnie podjerzdżam pod dom a tam widze jeden samochód.... pana złota rączka, a przypominam,ze mili być ludzie od kominka, karton-gipsów i płytek.... Ciśnonko lekko mi podskoczyło, a ponieważ chwile wcześniej skończyłam pić ożywiającego ciało i umysł " tajgerka" musiało być dość wysokie..... Poczekałam troche i pojawiła sie pierwsza ekipa.. odpowiedzialna z a płytki.... suma sumarum położyli dzisiaj malutką ściankę w pralni i dwie z trzech ścian w łazience ogólnodostępnej na górze, chcieli kłaść też podłogę no ale przecież nie wyłączyliśmy podłogówki Więc ciąg dalszy jutro Po pierwszych płytkach... jestem zadowolona Ekipa karton-gips pojawiła sie jako kolejna mieli być od 8 a przyjechali ok 10 .... no ale z nimi nie byłam umówiona więc ból mniejszy, ważne że dotarli Z tego co wiem działali dzisiaj z płytami w pokoju Julci... Najbardziej wkur...ła mnie ekipa kominkowa!!!!!!!!!! Spóźnili się 1,5 godziny!!!!!!!!!!! MASAKRA! Właściciel firmy twierdził,ze ekipa wszytko wie natomiast oczywiscie dodoatkowym plusem będzie nasza obecność.... Właciciel z którym wszytko omawiałam nie dał ekipie montującej żadnego projektu, wogóle go nie przygotował!!!1 A mój wstępny projekt który mu dałam ( jedyny jaki miałam) zgubił! Nie będę juz lepiej pisać co myślałam, mówiłam, co czułam ale wiecie już że zdecydowanie chciałam kogoś zamordować!!! Gdyby mnie tam nie było nic by kompletnie nie zrobili, bo nie mieli pojęcia gdzie wkład, jak będzie przebiegać obudowa, a to miało wpływ na umiejscowienie wkładu............ Zostawiałm Julke niby tylko na chwile a byłam tam kilka godzin, żeby czekać na jakiś ignorantów! i od nowa na szybko coś tworzyć z tym nieszczęsnym kominkiem :( Nie wiem jaki bedzie tego efekt, panowie wstępnie zaczeli coś działać podłączać, jak będą jakieś efekty obfocę te wypociny Reasumując... Wszyscy ostatecznie dotarli, coś tam działali.... ale euforii nie ma Edit: Po południu skontaktowałam sie z elektrykiem, musi jutro przyjechać zrobić elektryke na elewacji i na podbitce... Sprawa pilna, bo z powodu mrozów zmarzła nam woda, już jest i wszystko oki,a le zmotywowało nas to do przyspieszenia ocieplania domu... Ekipa jak tylko troszke zmaleją mrozy ma zacząć kłaść styropian, jak mrozy odpuszczą zaciągnął klejem a na wiosne kolor.... Tak czy inaczej trzeba teraz podjąć kilka szybkich decyzji więc siedze na telefonie, necie i wszystko sobie staram sie poukładać Edytowane 6 Lutego 2012 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 06.02.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 no to Karolka głowa do góry!!! z powodu tych mrozów ludzie na prawde dzialaja na zwolnionych obrotach:confused: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 06.02.2012 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 (edytowane) 1111111111111 Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 07.02.2012 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Dzięki Balbinka za zwrócenie uwagi, podejrzę jeszcze u Ciebie.... podpytam co i jak Lepiej teraz reagować w razie czego .... Pozdrawiam serdecznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 07.02.2012 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Balbinka myśle nad tym co napisałaś , myśle i jakoś chyba do końca tego nie rozumiem ( dzisiaj jakoś ciężej kojarzę ) .... No wiesz u nas dach docieplony jest pianą ponad 20 cm, na sprych wysięgnikach powstały stelaże, które nie dotykają do piany.... na stelażach oczywiście dokręcane są płyty karton-gips... no i dla mnie obudowa karton-gips to raczej forma estetyki.... czy ja się mylę ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.02.2012 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Do firmy w której zamawialiśmy przyjechały juz nasze drzwi wejściowe :D Są wcześniej, pierwotnie miały być dopiero na koniec lutego... Drzwi są leżą u nich na magazynie i nie mogą być u nas zamontowane z powodu mrozów Największy mróż jaki moze być przy montażu to -5C .... Tak więc czekamy, twierdzą ,ze chcą nam zamontowac je w przyszłym tygodniu kiedy ma sie ciut ocieplić..... JA CHCE WIOSNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 09.02.2012 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 (edytowane) KOMINEK Panowie od kominka pojawili sie wczoraj łaskawie dobrze po godz. 10.00 , dzisiaj też są zerwali sie skoro świt i o dziwo byli juz po 9.00. Dzisiaj ma byc podłączony kominek na gotowo i skończona zabudowa k-g.... zobaczymy Ale ewidentnie wzieli sie do roboty Sama zabudowa narazie mi sie nie podoba Kominek jest panoramiczny jego obudowa miała być prosta normalny prostokąt ... prostopadłościan Obwódka z czarnego granitu ona wysokości dołu szyby od lewej strony zaczynając miała sie rozszerzać w półkę z prawej strony i iść az do okna.... Tyle tylko,że ta obudowa miaał być szersza, a niższa ale jak to "szczęśliwie" bywa niższa niż 210cm być nie mogła... szerokosci ma 200cm więc wyszedł mi wielki kwadrat.... mam nadziję,że ten granit przłamei troche tą byłe i ja "rozbije"... narazie jestem na nieee ale inengo pomysłu też brak wiec nie wiem czy tak nie zostanie.... postaram sie zrobić zdjecia i coś wrzucić Całe szczeście ze kominek jest na ścianie która ma z 6m wysokości to aż tak nie przytłacza... ale szału nie ma Płyty karton-gips są już w całym domu przykrencone, teraz czeka je szpachlowanie i zacieranie..... Robią sie równocześnie dwie górne łazienki, nasza przysypialniana i ogólnodostępna/ Julki.... Jak jedna schnie alebo ktoś inny tam coś majstruje to nasz fachowiec płytkowy robi w tej drugiej A ja wczoraj spędziłam bardzo miły wieczór w pięknym domu MarJel i w super towarzystwie Lady, Marty , chwilkę jej męża i dzieciaczków Było bardzo fajnie, a jej dom..... w rzcywistości jeszcze ładniejszy Niestety moje dzicko dostało mega gorączki (okazało sie,ze od zęba niespała do 1.00 i później już od 5.00) więc musiałam szybko od Martusi wracać Oczywiście jeszcze to nadrobimy Edytowane 9 Lutego 2012 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BaJuMa 09.02.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Gratuluję ładowności auta. My od wczoraj jesteśmy w Wa-wie, mój samochód pęka w szwach! Pomieściłam w nissanie, duży ragał do Julki, małe krzesełka do jej pokoiku, podwójną komode do sypialni, komode do pralini, dwie szafki nocne, matreac do łożka Julki, 3 małe stoliczki ( naszczęście nie wszystkie są dla mnie kołdry, poduszki do sypialni gościnnej, kilka pościeli, różnego rodzaju miseczki, salaterki, szklanki, świeczki, ramki, podziałki do kuchennych szuflad, lampe do garderoby na parterze, pojemniki do szuflad w pralni, drewniane żaluzje do bilardowni... i cała mase innych drobnych rzeczy.... jestem zapoakowana po sufit!! Wieczorem wracamy do Lublina.... a narazie relaks ............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 09.02.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 (edytowane) 111111111111 Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 09.02.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 (edytowane) [1111111 Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 11.02.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 (edytowane) 11111111111 Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mona7 12.02.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witaj, cieszę się że cie odnalazłam tu bo już w dzienniku budowy nie piszesz. Będę śledziła tu w takim razie Gratuluję postępów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 14.02.2012 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Hej Mona7 :hug: Zaglądaj , będzie mi bardzo miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 14.02.2012 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 (edytowane) No dobrze, powoli wracam do siebie .......... Jeszcze chwilowo mam troche więcej rzeczy na głowie, zdrowie jeszcze do normy nie powróciło ale wszytko na dobrej drodze, mam nadziję Kupiłam oświetlenie zewnętrzne, i wczoraj mi przyszło Później wrzuce zdjęcia... Przyszedł piekarnik i już go uwielbiam Dzięki za wszytkie rady!!! Wczoraj zaczeło nam sie montować ogrodzenie, dzisiaj koniec, moze A. zrobi jakieś zdjecia to wrzucę oczywiście, chociaż to najprostrze ogrodzenie świata, nic ciekawego, ale jak dojdzie jasny tynk na elementach murowanych będzie ok. Teraz ciesze się że na teren dziąłki nikt nie powołany niebędzie mógł już wsobodnie wchodzić Wykańczanie łazienke staneło do końca tygodnia.... z powodó rodzinnych wykonawcy.... trudno, na szczęście mamy jeszcze troche czasu Kupiłam zestaw kawowy w AD.... piękny, zaraziła mnie nim admete Nie planowałam go kupować ale jak weszliśmy z Arturem do Almi D. musieliśmy go wziąć Kupiłam też zasłony w Almi D. do jadalni do drzwi tarasowych i okna.... szare, proste.... niedrogie Zdjecia obiecuję wrzucić jak tylko mój mały Skarb mi da Kominek przeszedł próbe ogniową pięnie wygląda w nim ogień Jeżeli chodzi o obudowę, to narazie proces wstrzymany, zostaje tak jak jest dopuki się nie upewnie,że to wersja ostateczna lub nie wymyśle innej Pozdrawiam serdecznie i życzę wszytkim cuuudownych Walentynek!!!! http://img407.imageshack.us/img407/1494/serceq.jpg Edytowane 14 Lutego 2012 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 14.02.2012 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 (edytowane) Jutro ma przyjechać koparka i ciżarówka , dzięki którym zniknie góra ziemi z przed domu i z ogrodu.... Narazie ziemia uniemożliwia zrobienie zdjecia ogordzenia z ulicy Kilka zdjęć ogrodzenia... Zdjecia ogrodzenia będą tylko do jutra... Od jutra zero zdjeć domu z zewnątrz.... usunę wszytstkie... Ale wnętzra oczywiscie zostaja Edytowane 16 Lutego 2012 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 14.02.2012 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Pierwszy ogień w kominku http://img268.imageshack.us/img268/8872/kominek.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 16.02.2012 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Dzisiaj sie spotkaliśmy z Panem ogrodzeniowym... poraz pierwszy widziałam ogrodzenie na żywo i moim oczom natychmiast rzuciło się w oczy coś co umkneło mi na zdjeciach.... brama jest zaniska! Jest niższa niz słupki murowane o 35cm!!!!! Wygląda to beznadziejnie.... Więc oczywiście brama do poprawki... mają ją podwyższyć... nie wim co oni sobie wyobrażali... to samo z bramkami śmietnikowymi tą od strony ulicy i od strony domu.... W przyszłym tygodniu maja to poprawić Z dobrych wiadomości..... JUTRO ZAMONTUJĄ NAM NASZE DRZWI WEJŚCIOWE Jest tez szansa,że zacznie się docieplanie domu z zewnątrz. .... Oczywiście narazie będzie sam styropian, i wraz z poprawą pogody dojdzie klej, a jak zawita wiosne, czyli doodatnie temperatury i słoneczne dni, będzie położony kolor Ehhhh .... mam nadzieję,że jutro wszytko sie uda ..... oby ..... Wszytkim zaglądającym do mnie , mimo chwilowej mojej małej obecności na FM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 18.02.2012 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 (edytowane) aaaaaaaaaaaaaaaa Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 18.02.2012 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Uwielbiam nasze drzwi wejściowe Są cuuudowne! Jestem z nich bardzo zadowolona, otworzyłam i zamknełam je dziisaj xxx razy Poogdlądałam, pomacałam i są super. Jakiś czas temu przyszło nasze oświetlenie ogrodowe... Ostatecznie staneło na takim http://img23.imageshack.us/img23/6228/kinkiet.jpg http://img6.imageshack.us/img6/8405/owogr.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 20.02.2012 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 (edytowane) [11111111111111111 Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts