Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do dwóch razy sztuka... czyli budowanie uzależnia ;)

Recommended Posts

Nareszcie mam normalny dostęp do internetu ufff.... jego brak bardzo mi doskwierał .... ;)

Tylko tego brakowało mi do szczęscia w nowym domku, bo poza tym od początku jest cuuuudownie, mimo togo,ze jeszcze sporo musimy dokupić, dopieścić wnętzra i rozpakowac jeszcze kilka pudłeł z rzeczami z cyklu " zatrzymać, wyrzucić, przyda sie nie przyda ...." to bardzo dobrze czujemy sie w nowym domku :yes: :) Julcia też odrazu odnalazła się w nowym otoczeniu, i z tego ciesze sie najbardziej :) Uwielbia swój pokoik, a w szczególności duuużego misia na półokragłej ściance, jest im zachwycona, za kazdym razem kiedy na niego patrzy mówi łaaaałłł, śmieje się i zachowuje jak by widziała go poraz pierwszy :D

Z rzeczy budowlanych .... nasze ogrodzenie dostało warstewkę styropianu i klej, w tym tygodniu pojawi sie na nim też kolor.

Na domu mają panowie zacząć działać w piatek ... już nie mogę się doczekać zmiany szarego domu na jaśniutki, potem jeszcze ekipa ogrodowa wkroczy do akcji i odetchnę ;)

• Odpowiedzi 333
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzisiaj zostały zamontowane żaluzje w bilardowni :D

Nareszcie... troche na to czekały ;) Mam nadzieję że przed weekendem pan zamontuje nasz "pseudo barek" czyli we wnęce pod lustrem pogrubiany lakierowany grafitowy MDF, musze dokupić jeszcze jakieś hokerki....

Przed weekendem powinna też być biała szafka trv :)

Do końca tygodnia skończone z kolorkiem ma być ogrodznie i część domu :)

Właśnie wkroczyli do nas panowie od elewacji :D

Teraz docierają i coś gruntują a koło południa ma dojechać tynk :D Baaardzo sie cieszę :)

Minus jest takiże my mieszkamy.... julcia niedawno zasneła a oni strasznie hałasują nie miałam pojęcia ze tak jest :sick:

No nic przetrwamy ;)

Kochani... dziś są moje urodziny więc proszę się częstować :D :D :D

torcik:

http://img805.imageshack.us/img805/418/tortl.jpg

szampan:

http://img638.imageshack.us/img638/2928/szampank.jpg

i drineczki.... dla WSZYSTKICH :hug:

http://img696.imageshack.us/img696/9643/drig.jpg

Jestem, jestem... melduję sie ;) :D

Kochani jestem totalnie zabiegana, chwilowo na miejsce budowy wskoczył inny gorący temat i na fm nie mam czasu :(

Ale myśle o Was , wszaych pięknych domkach i czasami wskakuję w tzw. międzyczasie na kilka minut, coś uda mi się przeczytać ale brak czasu na pisanie....

Niemniej jednak znacie mnie i wiecie,że gadać uwielbiam więc lada dzień wpadam do Waszych dzinników na dłuuugie pogaduchy :hug:

Żeby nie było,że nie pamietam o moich kochanych inwestorkach wieczorna fotka oświetlenie przed domem ;)

mamy jesdzcze rusztowanie bo panowie nie mogli dzisiaj przyjść i dopiero jutro pokryją tynkiem wole oko i kominy ;)

Jutro też prawdopodobnie zamocowane zostaną na docelowych miejscach rury spustowe, w czxwartek o ile pogoda pozwoli wejdzie pan kostka na jeden dzień zrobić placyk pod grilla, a od kolejnego tygodnia moze panowie ogrodowi ;)

http://img221.imageshack.us/img221/230/dsc0983bs.jpg

Edit:

Obiecuje,ze odpisze jak najszybciej na wszystkie komentarze i prywatne wiadomości, mam nadzieję,że jutro uda mi sie wszystko zrobić :yes:

Jeszcze raz przepraszam ,ze czekacie .... :hug:

Edytowane przez Karolina i Artur :P

W domu mieszka sie cuuuudownie :yes: :D

Nie wiem jak to ująć....

Kiedy budowaliśmy poprzedni dom "benia" wkłądaliśmy w niego mnóstwo serca i pracy... ale jeszcze przed ostateczną wykończeniówką a także po zamieszkaniu... nie do końca czułam,że to jest to... że to moje miejsce, nawet mówiłam o tym Arturowi ale on chyba wtedy nie był wstanie mnie zrozumieć...

Przy tym domu jest zupełnie inaczej :D

Jest mi poprostu dobrze!!! Dobrze czuję sie w tych wnętrzch, ciesze sie ,ze ten dom ma kilka niebanalnych rozwiązań... a tak naprawde nie wiem o co tu do końca chodzi może poprostu jest tu dooobra energia ;) :D

Cała nasze rodzinka bardzo szybko sie zaaklimatyzowała, z Julką na czele ;) Buszuje mój mały skarb po całym dole wiecznie uśmiechnięty ( ale ona ma tak już od urodzenia ;) ) i wiem że jest jej tu dobrze :)

Z aktualności wykończeniowych ;)

Mam już barierkę na górze schodów, zrobiłą ją firma od balustrad :yes:

Dla mnie jest super, obiecuję popołudniu albo wieczorem fotki ;)

Wczoraj był Pan kostkowy, zrobił miejsce grilowe 18m2.... mogło być ciut większe ale jest oki, teraz przysypane piachem, w nocy był deszcz wiec jest na kostce błotko więc zdjęć nie bedzie ;) Ale jak pogoda pozwoli to od poniedziąłku wejdzie ekipa ogrodowa równać dziąłkę, profilować spatki, ustalać poziomy i robić cała przyjemniejszą reszte ;)

Zajmie im to ok 2 tyg. pod warunkiem,że pogoda będzie oki ;)

Poprosiłam pana kostkowego by z krawężników jakie stosuje jako obrzeża kostki zrobił mi przed ogrodzeniem rabaty, chce tam posiać trawę i coś zasadzić... może akacje?

Sama nie wiem ale coś będę kombinować ;)

Pozdrawiam serdecznie i obiecuję wieczorkiem odpisać na wszystkie pytania!!! :yes:

Pozdrawiam serrdecznie!!!! :hug:

Panowie od ogrodu mieli się stawić jutro rano do pracy.... ale podstawą miała być sucha ziemia...

A u nas zamiast suchego podłoża w piątek i sobote był śnieg, deszcz, słońce, wiatrzysko dosłownie wszystko na zmianę co 5 minut!!!

Ostatniej nocy też lało, rano pokazała mi się warstewka sniegu, swoją drogą nie myślałam,że tak szybko po zamieszkaniu zobacze śnieg na oknach dachowych po przebudzeniu :lol2: myślałam że do grudnia będę musiała czekać a tu bach!!! Masz babo placek :sick:

Wiadomo,można było się z tym liczyć ,że zima jescze na chwileczkę powróci, ale co innego się z tym liczyć a co innego tego doświadczać ;) szczególnie kiedy ma się taki apetyt na słoneczko i ciepło za oknem! :yes:

A wracając do tematu,... ;) czyli ogrodu, no to doooopa :sick: podoże mamy troche gliniaste i po tych opadach woda mi stoi nawet w niektórych miejscach, wogóle błocko sie zrobiło i trzeba czekac aż to przeschnie, jutro też ma padać,wiec nie wiem czy wejdą wogóle przed Świętami...

A Święta w tym roku będą oczywiście u nas :D

Spotykamy się w Wielką Niedzielę i troche sie stresuje przygotowaniami ;)

A tydzień po Świetach robimy wielką parapetówę! Będzie grubo powyżej 20 osób, Julcia będzie nocować u dziadków ;) :D A my będziemy niegrzeczni ............ :lol2:

witam , jeśli można prosić o poprawę fotek u mnie 90 % z nich jest nie do wyswietlenia

jest znak że sa ale nic poza tym

dziękuję za pozytywne działania, myślę że to może dotyczyć wszystkich kub większej części zaglądających tu,

Powoli wracam do róznowwagi po Świątecznym szaleństwie :)

W tym roku Wielkanocne Śniadanie odbyło się w naszym domu :D

I było na tyle udane że trwało od 10.30 do 18.30 :jawdrop: :lol2:

Czyli śmiało można powiedzieć ,ze było to śniadanie połączone z obiadem i kolacją ;) :D

Byłoooo cuuuudownie :)

Dzisiaj wieczorem tez mam gości a w sobote mega parapetówe, ale postaram sie szybko w wolnych chwilach odpowiedzieć na wszystkie wiadomości prywatne a jest ich.... duuuuuużo i na pyatnia w komentarzach oczywiście też :yes: :)

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...