Karolina i Artur P 30.10.2011 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 (edytowane) Więźba powoli powstaje, domurowują się ścinki parteru, obudowują się kominy i itp, teraz oczywiście z powodu długiego świątecznego weekendu kilkudniowa przerwa budowlana Wszyscy wracają w środę i lecimy dalej.... A tu kilka zaległych fotek wrzucam do naszego pamiętnika budowlanego zdjęcia wykasowane......... Tutaj na zbliżeniu widać wielkość dużego okna w porównaniu do znajdujących siępo lewej stronie drzwi tarasowych które mają 220cm wysokości Nasz hol będzie miał biały gres polerowany główną ścianę przy schodach grafitową, jedną w jaśniutkiej szarości , reszta ścian biała, biała szafa zabudowywana, wszelkie dodatki utrzymane w tej tonacji.... poza jednym... siedziskiem z tej samej serii co pufki w salonie, fioletowe siedzisko będzie jedynym akcentem kolorystycznym , wczoraj zostało zakupione http://img845.imageshack.us/img845/1570/pufapicpurplediamondope.jpg Edytowane 14 Lutego 2012 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 03.11.2011 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 (edytowane) Panowie dachowcy zrobili sobie dłuuugi weekend, bo na budowie ostatnio byli w sobotę! Niedziele, poniedziałek i oczywiście wtorek mieli mieć wolne,ale wczoraj powinni się stawić, a tego nie zrobili.... myślę,że po naszej rozmowie więcej się to nie powtórzy Szkoda mi każdego dnia, bo piękna pogoda ma się skończyć wraz z poczatkiem przyszłego tygodnia Dzisiaj na budowie pojawiła się nowa ekipa, która zajmie się wymurowaniem ogrodzenia oraz ścianek dziąłowych, z głównym wykonawcą żegnamy się lada dzień, ma on tylko podmurować ściany na górze, domurować kominy i posprzątać po sobie. Teraz tylko wymurujemy ogrodzenie, amawianim przęseł, bramy itp. zajmiemy się na spokojnie później jak wszystkie prace lstopadowo grudniowe będziemy mieli z głowy, teraz przed zimą ogrodzenie musi tylko zostać wymurowane, metalowe elementy ekipa będzie mogła zamontować w każdej chwili Od poniedziałku rusza elektryka w naszym domu, zaczynamy oczywiście od dołu ze względu na brak dachu Jak tylko dach się przykryje pan elektryk wchodzi na górę, dołącza do niego ekipa wod-kan i co, ekipa od klimatyzacji, alarmu. Do 22 litopada wszystkie instalacje powinniśmy mieć z głowy Następnie wchodzi "Pan piana" od docieplenia poddasza na dwa dni a po nim już tynki, jeżeli wszytko pójdzie gładko i pogoda nas nie dobije to w ostatnich dniach listopada zaczynamy tynkować, potem co, wylewki i w grudniu uruchamiamy ogrzewanie domu, by było tam ciepło i wszystko mogło schnąć ehhhh.... OBY SIĘ UDAŁO!!! Edytowane 3 Listopada 2011 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 05.11.2011 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 W poniedziałek wstawiamy okna Białe ( takie tylko dla nas wizualnie wchodziły w grę), plastikowe, poza ogromnym oknem w salonie, które będzie aluminiowe Zamontowane zostaną też tymczasowe drzwi zewnętrzne, właściwe będą białe, drewniane z naświetlami bocznymi i zamontujemy je jak już tynki i wylewki troche ochłoną czyli na początku lutego, teraz będą prowizorki We wtorek będzie zamontowana brama garażowa.... Więźba wraz z pełnym obłożeniem dachu płytą OSB będzie skończona do końca przyszłego tygodnia, kolejny tydzień porzebny jest na położenie papy i gontu... Dzisiaj swoją pracę rozpoczął ekektryk Przeszliśmy wspólnie po całym parterze i zaznaczyliśmy wszelkie punkty świetlne, gniazdka, włączniki, miejsca tv itp. Pod koniec przyszłego tygonia zaznaczona zostanie góra bo 14 listopada elektryk wchodzi na poddasze, wtedy też dołączy do niego ekipa wod-kan-co alarm i klima Fundament pod ogrodzenie zostanie zalany we wtorek lub środę i na chwilę panowie przerwą, by zając sie sciankami działowymi na górze ( ścianki są bardzo pilne ze względu na instalacje) jak skończą, będą murować ogrodzenie. A zapomniałąm, zmieniłam w tzw. międzyczasie firmę której zlecę wykonanie kuchni, odstąpiłąm od umowy i podpisałam nową, zapłacę wpradzie odrobinę więcej ale będę miała ciemny fornir, który sobie wymarzyłąm... pierwsza firma nie miała go w ofercie, a jednocześnie nie chciała go sprowadzić, w żaden sposób nie chciała mi jako klientowi wyjść na przeciw, powiedział,że ja mogę ściągnąć i zamówić na własną rekę ciemną częśc frontów, ale się nie zgodzili, potem poprosiąłm by zrobili wyspę i niską częśc bez frontów a ja na własną rękę (poprzez inną ekipę) zamontuję sobie samaa... ale to też ich zdaniem nie wchodziło w grę Więc im podziękowałam A ja w kuchni na wyspie i w niskiej zabudowie będę miała śliczny bardzo ciemny fornir egzotyczny w połysku i baaaardzo się cieszę!!!!!!!!!!! Oczywiście wysokoa zabudowa bez zmiany, będzie w białym lakierze Dom jest juz cały rozszalowany i główna ekipa budująca, zabiera właśnie swoje zabawki, szalunki i całą resztę bałaganu, będą to wywozić jeszcze w przyszłym tygodniu.... A w poniedziałek wielka fotorelacja! ALE SIĘ CIESZĘ :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 06.11.2011 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 (edytowane) Wiem jak to zabrzmi.... tym bardziej,że dom nawet nie jest jescze w pełni wybudowany... ale ja już UWIELBIAM NASZ DOM!!! uwielbiam otwarty slon na jadalnię i cześciowo kuchnie, uwielbiam bilardownię usytuowanę tuż obok salonu dzięk iczemu znajomi na imprrzach nie będą musieli się rozpraszać na drugim końcu domu, bardzo lubię to,że schody tworzą coś w rodzaju wyspy, można przejść przez parter wokół nich co jest bardzo funkcjonalne... no i moje marzenie kładka która będzie miała po obu bokach szklane balustrady i antresola.... rozkład domu podoba mi się dużo bardziej niż w poprzednim:) MAM NADZIEJĘ,ŻE SZYBKO SIĘ PRZEPROWADZIMY!!! Może nie powinnam o tym pisać ale osoby, które nie budują swojego domu raczej mnie nie zrozumieją a tu na forum szanse na zrozumienie rosną Oki teraz małą fotorelacja z rozszalowanego domu: Widok z drzwi wejściowych na holik, schody prowadzące na poddasze, po prawej wejście do salonu: Od prawej wejście do garderoby, wejście do kuchni i do salonu: Widok po lewej na ścianę tv, kładkę a w tle wejście do bilardowni na tej samej ścienie widzać wyprowadzenie pod kominek ściana tv: widok na holik z salonu: Edytowane 14 Lutego 2012 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 07.11.2011 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 (edytowane) Troszeczkę opóźniona fotorelacja montowania okien, ale miałam gości i dopiero teraz mam wolną chwilkę dzisiaj kilka fotek Na początek tzw. wielkie okno, rama aluminiowa przyjechałą oczywiście w jednym kawałku, łatwo nie było zważywszy,że ma ona 4 metry a była umieszczona na samochodzie, wszelkie przewody nad ulicami lublina stały na drodze, na szczęście dostawcy zmieniali trasę i dojechali szczęśliwie;) Okno było szklone przez panów z fabryki już na miejscu, każda szyba waży 148 kg! razy 3 daje niezłą wagę ..... cd. nastąpi Edytowane 14 Lutego 2012 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 07.11.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 (edytowane) Dzisiaj zostały zamontowane wszystkie okna na dole na poddaszu do zamontowania zostało wole oko, ale najpierw musi powstać lukarenka Reszta to oczywiście okna dachowe Okna prawdopodobnie jutro zostaną podmurowane... Jutro o 8.00 jestem umówiona z panem od instalacji klimatyzacji, o godz. 9.00 rozpoczyna się montaż bramy garażowej, ok godz. 12.00 zalewamy fundament pod ogrodzenie frontowe, w tzw. międzyczasie spotkanie z panem z gazowni i kierownikiem budowy.... pewnie coś jeszcze ale dzisiaj po spędzeniu całego dnia na budowie moje myślenie jest już znacznie spowolnione... ( a na budownie mogłąm być non stop, bo niunią zajeła się moja mama, wielkie dzięki jej za to :*** ) cd. forki robione już późno.... http://img823.imageshack.us/img823/3695/dsc0227gs.jpg http://img411.imageshack.us/img411/8779/dsc0232t.jpg http://img714.imageshack.us/img714/3710/dsc0228pw.jpg tutaj okno w bilardowni którem ma 190 cm wygląda na malutkie.... http://img705.imageshack.us/img705/1276/dsc0236o.jpg http://img197.imageshack.us/img197/1002/dsc0235gd.jpg ..... i drzwi tymczasowe jutro zostanie zabita płyta osb także nad drzwiami ] Edytowane 14 Lutego 2012 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.11.2011 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Wpadłam na chwilkę na necik więc w skrucie coś skrobnę, a później wrzucę bieżące fotki i odpiszę na komentarze Więc tak, dzisiaj na budowie działąło 6 niezależnych ekip ( od ogrodzenia, od ścian nośnych na górze i kominów, więźbiarze, elektryk, panowie od okien dokładali ostatnie uszczelki w dużym oknie i ekipa od montazu bramy garażowej) był też kerbud, pan od klimy, pan od alarmu i inni łącznie przy budowie było kilkanaście samochodów i wyglądało to conajmniej dziwnie..... Elektryk w ciągu 2 dni skończy całą instalację na parterze, do końca kolejnego tygodnia do 19 listopada w domu będą skończone już wszystkie instalacje, a 21 listopada rozpoczynamy docieplanie pianą!!! Już nei mogę się doczekać!!!! UWIELBIAM BUDOWAĆ!!! wieczoram cd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.11.2011 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Dzisiaj w Lublinie nad ranem był przymrozek,potem kiedy jechałam o 7.00 na budowę było +3C ... a w połunie w cieniu termometr pokazywał 13C Piękne słoneczko towarzyszłyło nam cały dzień..... cudowna pogoda budowlana trwa..... oby jak najdłużej Ehhhh.... a gdyby tak budowa ruszyła miesiąc wcześniej.... teraz już pogoda nie była by tak decydująca.... ale wiadomo jest jak jest i bardzo sie cieszę,że do tej pory pogoda nam sprzyja Oki mały harmonogram najbliższych prac: - do 12 listopada zakończenie instalacji elektrycznej na parterze - do 12 listopada zakończenie ścianek działowych - 14 listopada rozpoczęcie elektryki na górze - 15 listopada wchodzi ekipa wod-kan-co - 16 listopada wchodzi ekipa alarm - 16 listopada wchodzi ekipa klimatyzacji - 21 listopada wchodzi ekipa od docieplania poddasza pianą - ok 25 listopada wchodzą tynki - ok 8 grudnia ekipa CO - ok 13 grudnia wchodzą wylewki..... TAK BY PRZED ŚWIĘTAMI BOŻEGO NARODZENIA GRZEJNICZKI BYŁY CIEPŁE A za chwilkę kilka zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.11.2011 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 (edytowane) Zapomniałam,że dzisiaj został zalany zgodnie z planem fundament ogrodzenia frontowego Jutro zostaną podmurowane okna, zakończy się murowanie kominów i ścian nośnych, rozpocznie się murowanie ścian działowych, nadal będzie działał pan elektryk i dachowcy Edytowane 14 Lutego 2012 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 12.11.2011 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Tegoroczny listopad hojnie obdarzył nas długimi weeekendami i o ile nigdy nie miałam nic przeciwko to teraz kiedy wiąże się to z kilkudniowymi przestojami na budowie, wogóle mi się juz te weekendy nie uśmiechają.... tym bardziej,że z każdym dniem zima coraz blizej ..... Porozmawiałam z panami dachowcami i oni jako jedyni będą dzisiaj na budowie działać foteczki troszkę później .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 12.11.2011 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) A panowie od dachu dzisiaj nie przyszli Edytowane 14 Lutego 2012 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 12.11.2011 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Pod kładką, tam gdzie widać 5 zwisających kabelków, pojawi się takie oświetlenie, dzisiaj zakupione wysokość 12cm http://img406.imageshack.us/img406/2270/owietlenieantresola.jpg http://img24.imageshack.us/img24/7276/antersola2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 12.11.2011 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Schody będą oświetlały takie świateła: Oświetlenie będzie zamontowane oczywiście na tle grafitowej ściany, trepy z jaśniutkiego drewna, podstopnice białe http://img805.imageshack.us/img805/6213/osietlonkoschody.jpg http://img155.imageshack.us/img155/7127/owietlenieschody.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 15.11.2011 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) Na dworze chłodno, ale na budowie gorąco.... Dzisiaj skończyła działać więźba, jutro będą działać z wolim okiem, większość domu jest pokryta płytami OSB, jutro na koniec dnia ma zostać do pokrycia OSB tylko front i będziemy lecieć z papą. Jutro też zaczną panowie wstawiać okna dachowe Elektryk działa na górze, dół skończony., Jutro wpadają panowie wod-kan-co i do końca tygodnia będą działać, kolejny raz powrócą po tynkach by rozłożyć podłogówkę itp. Postanowiliśmy ściankę ( tą wolnostojącą, na tle której będzie stać nasze łóżko sypialniane) wymurować z cegły a nie z K-G, jakoś nie przepadam za takimi zabudowami chociażby dlatego,że mają tendencję do pękania więc ograniczam je do minimum. Tak więc od 2 dni mamy tą ściankę już wymurowaną, teraz robi się w niej elektryka ( gniazdka, włączniki światła, które będę przy szafkach nocnych). Niestey fotek nie pykełam , ale nadrobię Jutro wchodzi pan od instalacji alarmowej i będzie działał dwa dni. W piatek ekipa od klimatyzacji. Na początku kolejnego tygodnia docieplamy dach, czyli wkracza pan pianowy Ponieważ panowie od działówek nie mogli postawić jeszcze kilku brakujących małych ścinek ( przeszkadzali by więźbiarzom) a zajmie im to jeszcze półtora dnia, zaczeli powoli działać z ogrodzeniem.... [url=http Edytowane 14 Lutego 2012 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 15.11.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Dostałam dzisiaj wieczorem telefon,że moje łóżko i materac dotarły do sklepu!!!! Nareszcie po 5 tygodniach oczekiwania JEST W czwartek panowie dostarczą mi je do domu, bo będzie już teraz używane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 16.11.2011 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) Dzisiaj Artur spotakała się na budowie z "panem alarmowym" wszystko ustalone i jutro pan zaczyna działać. Ekipa wod-kan-co zgodnie z umową stawiła sie na budowie z samego rana i też rozpoczeła już działania Ścianki działowe są na ostatniej któtkiej prostej W piątek i sobotę murarzy nie będzie ale za to od poniedziałku wracają do ogrodzenia, by je skończyć. "Dachu" przybywa, pierwsze okna dachowe "się montują" .... GENERALNIE LECIMY DO PRZODU http://img443.imageshack.us/img443/3428/20111116316.jpg Pierwszy gebericik zamontowany http://img577.imageshack.us/img577/5336/20111116319.jpg http://img338.imageshack.us/img338/810/20111116321.jpg http://img20.imageshack.us/img20/4986/20111116335.jpg http://img140.imageshack.us/img140/662/20111116340.jpg Widok z sypialni gościnnej na antresolę: http://img713.imageshack.us/img713/8875/20111116341.jpg Sypialnia frontowa a w tle panowie montują okno dachowe w garderobie: http://img607.imageshack.us/img607/5624/20111116342.jpg [ Edytowane 14 Lutego 2012 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 17.11.2011 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) Juleczce nadchodzące zęby nadal dają w kość, a co za tym idzie także nam Półtora tygodnia temu pojawiła sie pierwsza dolna jedynka, 3 godziny poźniej wyszedł drugi ząbek, tym razem górna jedynka. Myślełam,ze będzie chwila oddechu ale od 3 dni Julcia znowu jest nieswoja nocki słabe, płacze wiadać jak sie męczy, do tego katarek... Widać nadchodzącą drugą górną jedyneczkę.... oby wyszła jak najszybciej, ostatniej nocy spałaliśmy chyba ze 3 godziny ..... padam na twarz .... Dzisiaj o 7.45 byłam na budowie, ustaliłam ostatnie punkty z elektrykiem, omówione prawie wszystko z ekipą wod-kan-co... Muszą przenieść geberit w WC na dole, bo nie jest symetrycznie na środku ściany, zaznaczyłam też punkty gdzie mają być w przyszłości wszelkie baterie. Reszte szczegółów mamy "dogadać" dzisiaj ok 14.00 bo będę na budowie drugi raz. Istalacja alarmowa nadal powstaje... dzisiaj maiał być koniec, ale czegoś tam nie ma i pan skończy jutro przed południem, dla mnie nie ma to większego znaczenia, bo nie wpływa to w żaden sposób na harmonogram prac Z panami murarzami omówiłam ściankę prysznicową, będzie w tej chwili miała 210cm, tak by być na tej samej wysokości docelowo co drzwi szklane kabiny.... zobacze jak to będzie wygladało, zawsze mogą ściankę ściąć lub domurować Jutro będę miała wole oko ..... nareszcie Źle mam wstawione okna w sypialni Julki, tzn jest przesunięcie o jedno w prawą stronę, rano machnełam ręką ale teraz mnie to gryzie i nie wiem, czy nie będą musieli tego zmienić, wstawili tak bo Artur im tak kazał, a on z kolei źle mnie zrozumiał..... no i masz babao placek .... A dzisiaj wieczorem mają mi dostarczyć łóżko sypialniane Edytowane 17 Listopada 2011 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 17.11.2011 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Dzisiaj zdjęć na budowie nie robiłam, jutro nadrobię zaległości Podjeliśmy decyzję,że dokupujemy jeszcze jedno okno dachowe do pokoju Julki teraz są tam dwa o wysokości 160cm, ale w związku z tym,że nastąpiła pomyłka montażowa i okna wylądowały za bardzo po prawej stronie .... Wtedy pojawiła sie opcja trzeciego okna i bardzo ten pomysł mi się podoba Ostatecznie też zapadła decyzja o niezabudowywaniu przestrzeni pod schodami, obawiam sie,ze wyglądałoby to cieżko a ta opcja zapewni troche lekkości Zdjęcie poglądowe: http://img406.imageshack.us/img406/6201/dsc0181jd.jpg Początkowo miało być tam pom gospodarcze, ale ponieważ w pierwotnym gabinecie robimy jednak garderobę/szatnię. Będzie tam dodoatkowa szafa na odkurzacz itp. pomieszczenie pod schodami nie jest niezbędne, a ja uwielbiam przestrzeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 18.11.2011 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Zapraszam wszystkich bardzo serdecznie do udziału w licytacji na rzecz Franusia http://forum.muratordom.pl/showthread.php?190265-Tu-licytujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 20.11.2011 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 (edytowane) Instalacja alarmowa i instalacja klimatyzacji zostały skończone Jutro swoją pracę skończy elektryk i ekipa wod-kan-co. Tym samym rozdział instalacji będzie zamknięty Dach Jest już cały pokryty płytami OSB, zostały do zamontowanie okna w naszej sypialni i okno wole oko. Niestety nie możemy położyć papy do momentu zakończenia ocieplania pianą ponieważ przechodząc przez szczeliny wypychneła by papę. Tak wiec po dociepleniu pianą pan dachowy ją zetnie na wierzchu płyt i wtedy w ciągu 3 dni położy papę na całym dachu. Przez wcześniejsze przesunięcie pana pianowego teraz my będziemy musieli na niego 2 dni poczekać, więc wejdzie on w czwartek, w piątek cały domek będzie już szczelnie docieplony pianą A wtedy od poniedziałku (28 listopada) wchodzą tynkarze W tym tygodniu odbędzie się wielka akcja sprzątanie! Ciężarówa wywyiezie wszystkie śmieci i gruz z działki Kilka fotek z czwartku: http://img39.imageshack.us/img39/3561/dsc0616v.jpg http://img543.imageshack.us/img543/452/dsc0619s.jpg http://img265.imageshack.us/img265/79/dsc0622u.jpg http://img545.imageshack.us/img545/4914/dsc0625a.jpg Moja mała pralnia http://img205.imageshack.us/img205/517/dsc0635q.jpg Widok z łazienki Julki , na wejście do jej pokoju. http://img534.imageshack.us/img534/545/dsc0640b.jpg http://img812.imageshack.us/img812/4527/dsc0670y.jpg Nasza 3 metrowa ścinka w sypialni jej wysokość teraz to 180cm , na jej tle właśnie ma stać łóżko i szafki nocne http://img684.imageshack.us/img684/9605/dsc0674un.jpg Uwielbiam naszą kładkę http://img14.imageshack.us/img14/6766/dsc0684w.jpg Edytowane 14 Lutego 2012 przez Karolina i Artur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts